پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۳:۵۸

گزارش مهر از تحقق اهداف برنامه سوم(3)

8 ميليارد بشكه نفت خام در برنامه سوم از ميادين نفتي كشور برداشت شد

بيش از 8 ميليارد و 358 ميليون بشكه نفت خام تا پايان برنامه سوم توسعه از ميادين نفتي كشور برداشت شده است .

به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر " ، تا پايان برنامه سوم توسعه درمجموع هشت ميليارد و 358 ميليون بشكه نفت از ميادين نفتي كشور برداشت شده است .

براساس گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر " ، ايران در سال اول برنامه سوم توسعه درمجموع يك ميليارد و 366 ميليون بشكه ، در سال 80  يك ميليارد و 91 ميليون بشكه ، در سال 81 و 82 نيز به ترتيب يك ميليارد و 206 ميليون بشكه و يك ميليارد و 363 ميليون بشكه نفت صادر كرده است كه اين رقم در سال 1383 به يك ميليارد و 323 ميليون بشكه رسيده است .
همچنين اين گزارش مي افزايد كه ايران در سال 1379 به طور ميانگين روزانه سه ميليون و 661 هزار بشكه در روز نفت توليد كرده كه از اين ميزان دوميليون و 492 هزار بشكه را صادر كرده است .
اما آمار رسمي منتشر شده از بانك مركزي در اين باره حاكي از آن است كه ميزان توليد نفت در سال هاي دوم و سوم برنامه سوم توسعه با كاهش روبرو بوده است به گونه اي كه در سال 1380 ميزان توليد نفت با دوونيم  درصد كاهش به سه ميليون و 574 هزار بشكه در روز و در سال 1381 نيز  توليد نفت با هفت و نيم درصد كاهش نسبت به سال دوم برنامه به سه ميليون و 305 هزار بشكه در روز كاهش يافت .
اين درحالي است كه ميزان صادرات نيز در طول سالهاي 80 و 81 به ترتيب با 4 .4 درصد و 6.6 درصد كاهش به دوميليون و 383 هزار بشكه و دو ميليون و 225 هزار بشكه در روز رسيد .
اما در سال 1382 ميزان توليد نفت به يكباره 13 درصد افزايش يافت و به سه ميليون و 736 هزار بشكه در روز رسيد كه از اين ميزان دوميليون و 589هزار آن به صادرات تعلق دارد  برهمين اساس ميزان صادرات نفت نسبت به سال 1381 درحدود 16 درصد افزايش يافت .
اين گزارش مي افزايد درآخرين سال برنامه سوم توسعه به طور ميانگين روزانه سه ميليون و 652 هزار بشكه در روز ازميادين نفت كشور برداشت شده است كه دوميليون و 419 هزار بشكه آن به صادرات اختصاص داشته است .
به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، با اكتشافات جديد صورت گرفته به ميزان ذخايرنفت درجاي كشور 18 ميليارد بشكه ، ميعانات گازي  18 ميليارد بشكه و به گاز نيز1600ميليارد مترمكعب افزوده شد كه براساس آخرين آمار منتشره شده ميزان نفت قابل استحصال ايران در ابتداي سال 83 به عدد 132 ميليارد بشكه، گاز نيز به 33/27 تريليون متر مكعب رسيد كه بدين ترتيب ايران به دومين دارنده نفت وگاز جهان تبديل شد .

بدين ترتيب ايران نزديك به يكصد سال از نفت برخوردار خواهد بود.

اين گزارش مي افزايد وزارت نفت با تنظيم چشم اندازي پيش بيني كرده است كه ميزان توليد نفت خام كشور تا 5 سال آينده به 5.5 و تا ده سال آينده نيز به هفت ميليون بشكه در روز افزايش يابد .

کد خبر 175535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha