به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ارائه طرح دو فوریتی طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنج ساله برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران که دولت را مکلف می کند هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزارتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع، ادغام و تاسیس سازمانها و واحدهای زیر مجموعه آنها را همراه با وظایف و اختیارات مربوطه به تصویب مجلس برساند، مخالفان و موافقان فوریت این طرح نظرات خود را بیان داشتند.
موسی الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد به عنوان مخالف فوریت این طرح اظهار داشت: ما در مجلس یک سال و نیم وقت گذاشتیم تعداد وزاتخانه ها کم شود و نباید همان قانون خودمان را که یک سال و نیم برایش زحمت کشیده ایم تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه قبلا نیز در مجلس می خواستیم وزارت ارتباطات و صنایع ومعادن را ادغام کنیم که با نامه شورای امنیت منتفی شد، افزود: وزارتخانه ای که اکثرا خصوصی شده و یک بخش زیر ساخت آن باقی مانده است بهتر است با یک وزارتخانه دیگر ادغام شود.
وی ادامه داد: در زمان تصدی تقی پور هر وقت از وی سوالی پرسیده می شد می گفت این سوال مربوط به حوزه ای می شود که به بخش خصوصی تعلق دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: با ادغام این وزارتخانه از تعدد مدیران کل و ساختمانهای اضافی جلوگیری می شود.
وی خاطر نشان کرد: ما نمی توانیم اگر فردا دوباره رئیس جمهور کار دیگری را انجام داد ما نیز قانون را تغییر دهیم.
در ادامه بیان نظرات موافقان و مخالفان این فوریت طرح تامینی نماینده رشت با بیان اینکه شرایط کشور حساس است، گفت: اگر رئیس جمهور با یکی مشکل دارد و آن را عزل می کند و وزارتخانه را به شخصی می دهد که مسئولیت دو وزاتخانه دیگر را دارد این کار درست نیست.
وی با بیان اینکه ما هنوز در چالش ادغام های قبلی به سر می بریم، گفت: ما نمی توانیم بگوییم چون رئیس جمهور با تقی پور مشکل داشت و پایبند به قوانین نیست باید وزارتخانه ها را ادغام کنیم.
در ادامه جلسه علنی مجلس ایرج ندیمی نماینده لاهیجان اظهار داشت: ما با دو فوریت این طرح می خواهیم چه کاری انجام دهیم. ما نباید انفعالی برخورد کنیم تا دیگران فکر کنند مجلس می خواهد تنها از دولت غلط گیری کند.
وی گفت: در قانون آمده است در نهایت ادغام وزارتخانه ها و شرح و ظایف و اختیارات آنها باید به تصویب مجلس برسد پس دیگر لزومی ندارد ما طرح دو فوریتی بیاوریم و بر این کاری که قبلا قانون معین کرده باید به تصویب مجلس برسد مجدد ما تاکید کنیم که این قانون حتما به تصویب مجلس برسد.
در ادامه استماع نظرات موافقان و مخالفان رضا رحمانی نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون صنایع به عنوان موافق این فوریت اظهار داشت: در کمیسیون صنایع و معادن نیز همه اعضا اتفاق نظر دارند که این ادغام نباید انجام شود و اگر دو فوریت آن رای بیاورد همین امروز آنرا درجلسه کمیسیون بررسی خواهیم کرد.
به گزارش مهر، دو فوریت طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه که تصویب آن نیاز به دو سوم آراء نمایندگان داشت، با 162 رای موافق به تصویب رسید و فردا در دستور کار مجلس قرار می گیرد.
در صورت تصویب این طرح دولت ملکف می شود هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزارتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع، ادغام و تاسیس سازمانها و واحدهای زیر مجموعه آنها را همراه با وظایف و اختیارات مربوطه به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند.
نظر شما