به گزارش خبرنگار مهر، حسین صفایی در نشست خبری که روز سه شنبه برگزار شد، افزود: برگزاری این جشنواره از جهت امنیت غذایی و سلامت ذهنی و جسمی همه احاد جامعه اهمیت دارد و در این جشنواره از تمامی سازمان های مرتبط و همچنین کشاورزان دعوت شده تا محصولات طبیعی و ارگانیک خود را به معرض دید عموم قرار دهند که البته محصولاتی که دارای استانداردهای داخلی و بین المللی هستند عرضه خواهد شد.
وی گفت: در این نمایشگاه اکثر دستگاه های دولتی تولیدی و بازرگانی مشارکت دارند که براساس مصوبه سال 88 شورای اسلامی سازمان میادین موظف است تمامی مواد غذایی که وارد بازار تهران می شود را نمونهگیری و مورد آزمایش قرار دهد که در این خصوص مدت دو سال است که عملیات پایش محصولات غذایی آغاز شده و گزارشات مستندی نیز جمع آوری و در اختیار دستگاه های مرتبط قرار داده ایم.
وی با اشاره به اینکه از تولیدکننده های محصولات با استانداردهای ملی و بین المللی حمایت می شود، گفت: با برگزاری اولین نمایشگاه مصوبه ارتقاء کیفیت و محصولات بازارهای میادین اجرایی شده که در این زمینه برنامه ریزی های لازم نیز در دست انجام است.
به گفته مدیرعامل سازمان میادین این نمایشگاه با هدف ترویج محصولات سالم و ارگانیک به تمامی مخاطبان برگزار می شود و کمکی خواهد بود به اقتصاد کشاورزی ایران.
صفایی با اشاره به اینکه سالانه 5 میلیون تن محصولات کشاورزی ایران صادر می شود، افزود: چنانچه بتوانیم تولیدات خود را تحت استانداردهای داخلی و خارجی انجام دهیم و همچنین آنها را شناسنامه دار کنیم خواهیم توانست رونق بسیار خوبی را در تولیدات و صادرات محصولات کشاورزی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه بیش از 500 هزار هکتار زمین باغی و زراعی در کشور وجود دارد که به هیچ عنوان از سم در آن استفاده نمی شود، گفت: به دلیل اینکه این محصولات شناسنامه ندارند، سودی نیز از داخل این محصولات عاید کشاورزان نمی شود بنابراین در این نمایشگاه فرصتی فراهم کرده ایم تا کشاورزان به دنبال گرفتن استانداردها و شناسنامه دار کردن محصولات خود بروند.
مدیرعامل سازمان میادین ادامه داد: در حال حاضر 35 شرکت فعال تولیدکننده و همچنین 24 شرکت دارای گواهی نظارت سازمان های تابعه شناسایی و در این مجموعه حضور خواهند داشت و 30 شرکت فعال تولیدکننده داروهای گیاهی نیز برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردند.
به گفته وی پنجمین نمایشگاه تولید و عرضه محصولات طبیعی و ارگانیک از روز سه شنبه پنجم دی ماه به مدت یک هفته در بوستان گفتگو برگزار می شود.
صفایی از برگزاری سایت غذای سالم به عنوان www.SafeFood.irخبر داد و گفت: این سایت فرصتی برای تمامی تولیدکنندگان و فعالان است که آنها بتوانند محصولات ارگانیک خود را در آن وارد کنند و همچنین همزمان با برگزاری نمایشگاه شبکه تامین و توزیع محصولات دارای گواهینامه با همکاری دستگاه مرتبط افتتاح می شود که چهار محصول پرمصرف سیب زمینی، پیاز، گوجه و خیار اصل قرار داده و به تدریج محصولات دیگر نیز به این شبکه می پردازد.
وی در مورد پایش محصولات نیز گفت: از فروردین سال 90 عملیات پایش آغاز شد که نتیجه آن مشخص شد که در مرغ های وارد شده به تهران هورمن وجود ندارد و مردم نگرانی نباید داشته باشند و همچنین وجود آنتی بیوتیک در مرغ ها ریسک بسیار پایینی دارد.
مدیرعامل سازمان میادین تاکید کرد: نتایج پایش ها نشان می دهد که خوشبختانه روند باقیمانده سموم در محصولات کاهش پیدا کرده که این امر نیز دلایل مختلفی دارد.
صفایی به مردم توصیه کرد: براساس نتایج علمی بدست آمده از پایش های انجام شده چنانچه میوه ها شسته و پوست آنها کنده شود بیش از 90 درصد آلاینده های آن پاک شده و خطر باقیمانده سموم بسیار کاهش پیدا می کند.
وی در خصوص افزایش قیمت محصولات ارگانیک نیز گفت: هزینه پایش شهرداری تهران به عنوان یارانه به ما پرداخت می کند و افزایش هزینه ها ربطی به ارگانیک بودن محصولات ندارد و در مجموع سقف اختلاف قیمت محصولات حدود 40 درصد است.
نظر شما