پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۹ آذر ۱۳۹۱، ۲۰:۲۰

بیات:

زنجان نیازمند اقدامات موثر در زمینه کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف است

زنجان نیازمند اقدامات موثر در زمینه کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف است

زنجان -خبرگزاری مهر: رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان همانند اغلب نقاط کشور با سیلاب‌های زیادی در مناطق مسکونی مواجه است، افزود: در زمینه کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف نیازمند اقدامات قابل توجه و موثری هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر بیات عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: حوضه های آبخیز با شخم زدن های موازی شیب در اراضی زراعی، افزایش دام به چند برابر ظرفیت تولید علوفه در حوضه ها ، رسوب زائی فزاینده در اجرای طرحهای عمرانی از قبیل ساخت جاده و بهره برداری از معادن ، آلوده سازی منابع آب و خاک در اثر آزاد سازی زباله های شهری و روستائی موجب به خطر افتادن پایداری منابع موجود در آبخیزها خواهد شد. 

وی با اعلام اینکه تاسیسات و سکونتگاههای شهری و روستایی واقع در دامنه های شیب دار و نیز حاشیه و مسیر رودخانه ها و آبراهه های سیلابی استان در معرض خطر سیل قرار دارند ادامه داد: این پدیده در محل هایی که در حریم آبراه ها دخل و تصرف، تجاوز و ساخت و ساز یا زراعت صورت می گیرد، احتمال وقوع خسارات سیل به چند برابر افزایش پیدا می کند.

بیات  افزود: اقدامات آبخیزداری دیر بازده است که معمولا روستائیان و حوضه نشینان چندان تمایلی برای اجرای این طرحها ندارند.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان ادامه داد: اقداماتی مانند حفاظت اراضی حاشیه رودخانه ها ( ساماندهی رودخانه ) و اجرای سازه های ذخیره آبی که منفعت آنی و بازده کوتاه مدت دارند، برای بهره برداران جذابیت بیشتر داشته و اجرای اینگونه طرحها ضروری است.

بیات با بیان اینکه استان زنجان همانند اغلب نقاط کشور با سیلاب‌های زیادی در مناطق مسکونی مواجه است، افزود: در زمینه کاهش خسارات سیل در مناطق مختلف نیازمند اقدامات قابل توجه و موثری هستیم.

وی با تاکید بر ضرورت انجام مطالعات آبخیزداری و کنترل سیل در حوضه های اطراف شهرها و روستاها و اجرای طرحهای آبخیزداری و کنترل سیل در این حوضه ها یادآور شد: در محدوده شهرها و روستاها، روشهای سازه‌ای برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب استفاده می شود که کنترل سیلاب به این روش نیازمند دیواره سازی در طرفین آبراهه در محدوده‌های شهری و روستایی است.

رئیس اداره مطالعات معاونت آبخیزداری استان زنجان افزود: اجرای این طرحها هزینه‌ بر بوده و در بسیاری از موارد در مقایسه با روش‌های مدیریتی از اثربخشی کمتری برخوردارند.

بیات  آشنا ساختن مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان و نیز مهندسان مشاور با نقش اجرای طرحهای آبخیزداری در کنترل و پیشگیری سیلابها افزود: این طرحها می‌تواند به هدایت اصولی و متناسب فعالیت‌ها، اعتبارات و طرحها منجر شده و از میزان خسارات ناشی از سیل بکاهد.

وی درباره نقش فرهنگسازی گفت: اکنون مهمترین مشکل بخش آبخیزداری در استان فرهنگسازی و ترویج اهمیت منابع آب، خاک، گیاه و آبخیزها به عنوان بستر زندگی است که ضرورت حفاظت ، صیانت، احیا ، بهره برداری اصولی و صحیح  است که هماهنگی کلیه ذینفعان، بهره برداران و عوامل تاثیرگذار در حوضه ها را می طلبد.

کد خبر 1770486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha