به گزارش خبرنگارمهر، آیت الله احمد علم الهدی قبل از ظهر پنج شنبه در همایش اسلام و حقوق بین المللی بشر دوستانه که در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد گفت: غیر از اسلام هیچ منطق و تفکری نمی تواند ادعای تامین حقوق بشر دوستانه در مخاصمات جهانی را داشته باشد و این کار باید منحصرا دراختیار اسلام باشد.
امام جمعه مشهد افزود: مسئله ای که امروز مطرح است و ما باید از خودمام بپرسیم و مورد پژوهش قرار دهیم این است کا آیا تفکر مدرنیته و مادی گرایی اساسا می تواند حقوق بشر دوستانه وضع کند.
وی بیان کرد: انسان شناسی مادی به عنوان یک اصل حاکم در مدرنیسم موجب شده است که فلاسفه آنان از جمله "هابز" در مدرنیته اثر بگذارند.
وی افزود: هابز همان به اصطلاح متفکری است که در مقام مقایسه انسان را با حیوان درنده برابر می داند انسان مبتنی با عقل درندگی رندگی می کند.
آیت الله علم الهدی افزود: در تفکر مدرنیته که انسان درنده انسان دیگر را پاره پاره می کند و یک انسان انسان دیگر را مورد بهره برداری قرار می دهد و این به عنوان یک اصل در این تفکر وجود دارد چگونه می توان از حقوق بشر دوستانه صحبت کرد.
وی افزود: صحبت کردن تفکری که اصل آن درنده خویی است در باره حقوق بشر یک کار بی فایده است و اگر هم در جاهایی به ظاهر کارها و اقدامات به ظاهر بشر دوستانه انجام می شود همین کارشان نیز در جریان همان درندگی و بهره بردن است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در برابر تفکر غربی دین مبین اسلام بوسیله کرامت انسان و اصل قرار دادن کرانت انسانی بشر را مورد اکرام قرار می دهد.
وی افزود: همچنین تمام مبانب انسان طبق آیات قرآن بر مبنای پاکی ها استوار شده است حال آنکه در تفکر غربی به این مسئله نیز توجه نمی شود.
وی با اشاره به برتری انسان نسبت به بسیاری از موجودات عالم هستی یکی دیگر از مسائل مهمی که در اسلام بیان شده است را همین مسئله دانست و افزود: تفکر غربی متاسفانه انسان را در سطح یک حیوان درنده پایین آورده است.
نظر شما