پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۶ دی ۱۳۹۱، ۸:۱۲

گزارش مهر/

وقف راه تبدیل سرمایه شخصی به سرمایه جاویدان/ وقف قرآنی در فراموشی

وقف راه تبدیل سرمایه شخصی به سرمایه جاویدان/ وقف قرآنی در فراموشی

بیرجند - خبرگزاری مهر: یکی از راه‌های عمران و آبادانی دنیا و آخرت هر مسلمان پرداختن به وقف و احیای این سنت حسنه بوده و وقف راهی برای تبدیل سرمایه شخصی به سرمایه ای جاویدان و ماندگار است.

به گزارش خبرنگار مهر، وقف یکی از تکیه‌ گا‌ه‌ های اقتصاد دینی و از سرچشمه ‌های زندگی معنوی برای جامعه پویا و رو به پیشرفت است.

 از سوی دیگر وقف راهی برای حفظ اموال و سرمایه‌ های جاری یا راکد بوده زیرا وقف، سرمایه واقف را زیر چتر حمایت‌ الهی قرار داده و انگیزه‌ های بیشتری را برای حفظ و صیانت از او پدید می ‌آورد.

توصیه بر وقف نه تنها در اسلام بلکه در سایر ادیان الهی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. در دین اسلام و آیات و روایات برای تامین نیازهای جامعه راه های بسیاری پیشنهاد شده که از وقف می توان به عنوان راهی برای عمران و آبادانی در دنیا و آخرت مسلمانان اشاره کرد.

وجود بیش از پنج هزار موقوفه در استان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه پنج هزار و 98 موقوفه در استان وجود دارد، اظهار داشت: از این موقوفات چهار هزار و 810 موقوفه متصرفی و 289 موقوفه غیرمتصرفی است.

حجت الاسلام محمدطاهر گرایلی از وجود 70 امامزاده، یک هزار و 544 مسجد و 519 حسینیه وقفی در استان خبر داد و افزود: رقبات استان نیز در مجموع 12 هزار و 894 مورد بوده که 11 هزار و 873 رقبه متصرفی و یک هزار و 21 رقبه غیرمتصرفی است.

اجرای 23 طرح جامع امامزادگان

وی به اجرای 23 طرح جامع امامزادگان استان اشاره کرد و اذعان داشت: تهیه  طرح جامع  با داشتن ضمانت اجرایی مناسب، فرایند عمرانی بقاع متبرکه را به سامان می رساند.

گرایلی ادامه داد: اجرای طرح جامع از طراحی و ساخت و ساز غیر اصولی و سلیقه ای که علاوه بر افزایش هزینه ها موجب هدر رفتن منابع ملی بوده جلوگیری می کند.

تحقق بخشیدن به سند راهبردی و اهداف ابلاغی و کلی سازمان، ایجاد وحدت رویه در تهیه طرح های جامع و تأیید طرح های پروژه های عمرانی، ایجاد سیستم پاسخگو در مواجهه با نواقص احتمالی در مراحل مختلف طراحی و ساماندهی و ایجاد بانک اطلاعاتی طرح های جامع ونقشه های فاز یک و دو، کاهش هزینه  و زمان، ارتقای کیفیت در طراحی پروژه ها با توجه به اصول و ضوابط ومعیارهای فنی، حذف فعالیت های غیرضروری و موازی و سلیقه ای در طراحی پروژه های عمرانی، اولویت بندی در طراحی نقشه های فاز یک و دو و اجرای پروژه های عمرانی از جمله اهداف تهیه طرح جامع امامزادگان استان است.

گرایلی بیان داشت: در حال حاضر طرح های جامع امامزاده شاه سلیمان علی(ع) خوسف، آستان امامزادگان شهدای باقریه بیرجند، آستان امامزاده بی بی زینب خاتون(س) سربیشه، آستان امامزادگان فردوس، آستان امامزاده سیدعلی(ع) نهبندان و ... در دست اجرا است.

تسطیح 700 هکتار از اراضی موقوفه استان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی از وجود 15 هزار و 155 هکتار زمین موقوفه در استان خبر داد و گفت: بیش از 13 هزار هکتار زمین از اراضی وقفی کشاورزی بوده که  700 هکتار از اراضی موقوفه تسطیح و آماده بهره‌ برداری است.

گرایلی با تاکید بر احیای وقف بیان داشت: وقف در اسلام از جایگاه بلند و رفیعی برخوردار بوده و در این راستا می توان به وقف زمین و باغ های کشاورزی حضرت علی(ع) اشاره کرد.

وی به تسطیح و یکپارچه ‌سازی 90 هکتار از اراضی وقفی شوکت ‌آباد اشاره کرد و گفت: کاشت و بهره‌ برداری یک هکتار زعفران ارگانیک، کاشت 10 هکتار گندم، کاشت و بهره‌ برداری هشت هکتار زیره، احداث 60 هکتار باغ انار و کاشت و بهره‌ برداری دو و نیم هکتار گوجه و بادمجان در اراضی وقفی شوکت‌آباد انجام شده است.

گرایلی همچنین از تسطیح و یکپارچه‌ سازی 230 هکتار از اراضی وقفی علی ‌آباد و محمدآباد شهرستان درمیان، تسطیح و آماده‌ سازی 30 هکتار و کاشت پیاز و علوفه‌ دامی در اراضی وقفی علی ‌آباد ماژان، راه‌ اندازی مجدد استخرهای پرورش ماهی قناتین شهاباد و احداث 10 هکتار باغ زرشک در اراضی شهاباد، لایروبی و آزمایش پمپاژ چاه نیمه‌ عمیق اراضی موقوفه علی ‌آباد درمیان، تسطیح و یکپارچه‌ سازی 10 هکتار از اراضی کاخک ماژان و کاشت هشت هکتار ذرت علوفه ‌ای در اراضی وقفی شوکت ‌آباد و کاخک ماژان، تسطیح و یکپارچه‌ سازی و احداث 10 هکتار باغ زرشک در اراضی موقوفات سربیشه، آماده‌ سازی و احداث حدود پنج هکتار باغ انار در اراضی موقوفه مهدیه، کاشت نیم هکتار شلغم و اسفناج در حسین ‌آباد سادات و کاشت 600 اصله نهال گردو در آستانه مبارکه بی ‌بی‌ زینب خاتون(س) سربیشه خبر داد و گفت: اکثر این موقوفات قبل از عملیات کشاورزی بی استفاده رها شده بودند. 

وقف قرآنی در غفلت و فراموشی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه وقف قرآنی یکی از نمونه‌ های وقف با ثمرات فرهنگی زیاد در جامعه است، اظهار داشت: متاسفانه وقف قرآنی در سطح جامعه مورد غفلت قرار گرفته است.

گرایلی با اشاره به نیاز شدید جامعه کنونی به وقف های فرهنگی افزود: سنت یا همان وقف‌ های قرآنی از جمله حسناتی هستند که ثمره آن بعد از مرگ نیز تا روز قیامت برای صاحبش ادامه دارد.

وی از کمی وقف‌های فرهنگی به ویژه وقف‌های قرآنی در استان اظهار گلایه کرد و ادامه داد: خراسان جنوبی یکی از قطب‌ های دانشجویی و حوزوی کشور بوده که باید با گسترش وقف های قرآنی زمینه‌ اصلاح فرهنگی جامعه را فراهم کرد.

اجرای الکترونیکی اسناد اجارات موقوفات در استان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی به ثبت الکترونیکی اسناد اجارات موقوفه در استان اشاره کرد و گفت: سامانه جامع بانک اطلاعات موقوفات استان شامل اطلاعات پایه موقوفه، وقف نامه، نیت واقف، تعداد رقبات و تمام مشخصات هر موقوفه است.

گرایلی ادامه داد: در سامانه جامع بانک اطلاعات موقوفات استان، سند اجارات موقوفات به صورت الکترونیکی صادر و مستاجران موقوفات با صرف حداقل زمان می توانند نسبت به تنظیم سند اجاره و یا تجدید سند اقدام کنند.

وی از خصوصیات بارز این سامانه را ورود اطلاعات به روز موقوفات استان دانست و افزود:هم اکنون فرایند ورود اطلاعات به سامانه در حال انجام بوده و تاکنون بیش از 80 درصد آن به ثبت رسیده است.

کد خبر 1783442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha