۱۶ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۳۷

پیامد سیاست­ها و برنامه­های توسعه بر مشارکت سیاسی بررسی و مکتوب شد

پیامد سیاست­ها و برنامه­های توسعه بر مشارکت سیاسی بررسی و مکتوب شد

موضوع «نگاهی به کتاب پیامد سیاست­ها و برنامه­های توسعه ج.ا.ا بر مشارکت سیاسی، تحزب و ثبات سیاسی» بررسی پیامد مجموعه سیاست­ها و برنامه­های توسعه­ای جمهوری اسلامی ایران با ملاحظه سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بر مشارکت سیاسی، تحزب و ثبات سیاسی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نگارنده بر این باور است که سیاست­ها و برنامه­های توسعه جمهوری اسلامی ایران با ایجاد تغییر در شاخص­های درآمد، تحصیلات، شغل، تحرک جمعیت، سیاست­های جمعیتی، عضویت سازمانی و طبقات اجتماعی کشور موجب افزایش مشارکت­طلبی از یک سو و فقدان نهادمندی سیاسی یا همان تحزب و دخالت عوامل شتابزا باعث گسترش بی­ثباتی سیاسی از طرف دیگر شده­اند.
 
برجستگی­های اثر نسبت به آثار مشابه
 
از جمله برجستگی­های این اثر می­توان به بررسی تقسیم­بندی­های مرسوم در آثار دو دهه اخیر اندیشمندان اقتصادی ایران اشاره کرد، همچنین از دیگر برجستگی­ها بررسی تأثیر برنامه­های اجرا شده بر حوزه­های مختلف جامعه و از جمله عرصه سیاسی است. مطالعاتی که در زمینه سنجش تأثیر برنامه­های توسعه صورت گرفته و میزان تأثیر این برنامه­ها نیز از دیگر برجستگی­های این اثر است.
 
روش تحقیق و شیوه ارائه مطالب
 
این پژوهش با استفاده از روش اسنادی و توصیفی – تحلیلی و روش­های کمی و کیفی به­صورت توأمان انجام گرفته است. به این ترتیب که ابتدا کتاب­ها و اسناد مربوطه مطالعه و داده­ها و اطلاعات لازم استخراج و طبقه­بندی شده است و در نهایت تحلیل صورت گرفته است. به­طور کلی روش اتخاذ شده در این پژوهش، روش­شناسی است که قائل به تعامل بین ذهن و عین است.
 
نتیجه اثر
 
اگرچه طی بیست سال اجرای برنامه میزان تحصیلات، درآمد سرانه، ارتباطات جمعی، توسعه صنعتی، شهرنشینی و گستره طبقه متوسط افزایش یافته است ولی در عرصه سیاسی تغییر قابل توجهی مشاهده نمی­شود و احزاب و نهادهای مشارکتی نهادینه شده­اند در حالی که افزایش موارد مذکور و ارتقای آگاهی­های عمومی ساختارهای نهادمندی را برای مشارکت قانون­مند می­طلبد و تأخیر در این مهم مشارکت­جویی را در اشکال غیرمسالمت­آمیز هدایت کرده و ثبات سیاسی را به خطر می­اندازد.
 
مباحث اصلی اثر

نوشتار حاضر در چهار فصل ساماندهی شده است. در فصل اول کلیات و چارچوب نظری تحقیق آمده است. فصل دوم متکفل بحث درباره برنامه­های توسعه و مشارکت سیاسی و عوامل مشارکت سیاسی در برنامه­های توسعه است. در فصل سوم با عنوان برنامه­های توسعه و نهادمندی سیاسی یا تحزب، لزوم نهادمندی سیاسی به­دلیل توسعه و افزایش ارتباط جمعی و نقش کارگزار و ساختار در این مسئله بررسی شده است. فصل چهارم با عنوان برنامه­های توسعه ثبات و بی­ثباتی سیاسی، بی­ثباتی و شاخص­های بی­ثباتی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کتاب پیامد سیاست­ها و برنامه­های توسعه جمهوری اسلامی ایران بر مشارکت سیاسی، تحزب و ثبات سیاسی توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدتقی آل ­غفور به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 1783919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha