ايجاد خانه هاي انصاف و شوراهاي داوري در ايران :
درچنين روزي در سال 1344 ه ش قانون تشكيل خانه هاي انصاف در روستاها و قصبات از تصويب نمايندگان مجلس شوراي ملي گذشت . اين قانون به منظور ايجاد روشي ساده و فراگير در جهت حل اختلافات ميان مردم روستا ها به شيوه كدخدا منشي تاسيس شده بود . در نهم تيرماه سال 1345 نيز قانون تشكيل شوراي داوري نيز از تصويب نمايندگان مجلس گذشت . اين دو قانون در واقع مكمل يكديگر بودند . بر اساس ماده دو ، قانون اخير الذكر هر شوراى داورى مركب از پنج نفر از معتمدان محل است كه از طرف ساكنان حوزه شوراى داورى براى مدت سه سال انتخاب خواهند شد يكى از آنان سمت رياست و دو نفر سمت عضويت اصلى و دو نفر ديگر عضويت على البدل را خواهند داشت. رئيس و دو نفر عضو اصلى در اين جلسه شوراى داورى از طرف معتمدان مذكور به راى مخفى انتخاب خواهند شد.شوراى داورى با حضور سه نفر تشكيل و تصميمات به اكثريت اتخاذ مىشود .بر اساس ماده سه آن ، وزارت دادگسترى هر شهر را بر اساس خصوصيات و شرايط و مقتضيات محل به حوزههايى راى تشكيل شوراى داورى تقسيم و در صورت حوزهبندى و تقسيمات خود را براى اطلاع عموم منتشر خواهد كرد وزارت دادگسترى مىتواند قبل از تجديد انتخابات در تقسيمبندى مزبور تجديدنظر نمايد .
شوراى داورى يك مشاور خواهد داشت كه از طرف وزارت دادگسترى از بين قضات شاغل يا باز نشسته يا وكلا دادگسترى يا سر دفتران اسناد رمى تعيين خواهد گرديد وزارت دادگسترى بايد مشاور را از قضات شاغل شهرى كه حوزه شهرى در آن قرار دارد و يا از قضات بازنشسته و وكلا سر دفترانى كه در آن سكونت دارند و يا حاضر به سكونت در آن شهر باشند انتخاب نمايد. وكلا و سردفتران در صورتى به عنوان مشاور انتخاب خواهند گرديد كه از اشتغال به وكالت يا سر دفترى صرف نظر نمايند.
اعضاء شوراى داورى مىتوانند در موقع اتخاذ تصميم با مشاور مزبور مشورت نمايند ولىاتخاذ تصميم به عهده خود آنان است .شوراى داورى براى انجام وظايفى كه بر عهده دارد تحت نظر خود دفترى خواهد داشت كه كارمندان آن از لحاظ امور ادارى و دفترى تعليمات مشاور را رعايت خواهند كرد. عضويت شوراى دورى افتخارى است ولى وزارت دادگسترى بر حسب فعاليت اعضا شوراى داورى و علاقمندى آنان به حل اختلافات ساكنان حوزه مىتواند پاداش متناسبى به آنان بپردازند وزارت دادگسترى نيز مىتواند به مشاور اعم از آن كه از قضات باشد يا از وكلا و سردفتران و همچنين به كارمندان دفترى باز نشسته پاداش متناسبى پرداخت نمايد .دولت همه ساله اعتبارى كه براى پاداش و هزينههاى ديگر اجراى اين قانون لازم است در بودجه كل كشور منظور مىنمايد و در اختيار وزارت دادگسترى قرار خواهد داد.پاداشهاى مزبور طبق آيين نامهاى كه به تصويب وزارت دارايى و وزارت دادگسترى برسد پرداخته خواهد شد .كارمندان باز نشستهاى كه به سمت مشاور يا كارمند دفترى انتخاب مىشوند در مقابل وزارت دادگسترى مسئول بوده و تعقيب ادارى يا انتظامى آنان طبق آيين نامهاى خواهد بود كه به تصويب وزارت دادگسترى برسد . رئيس دادگاه شهرستان هر محل در حسن جريان كار شوراهاى داورى شخصاً يا به وسيله مشاوران شوراهاى داورى نظارت خواهد نمود و در صورت مشاهده بى نظمى يا تقصير درانجام وظايف مراتب را به وزارت دادگسترى گزارش خواهد داد وزارت دادگسترى مىتواند عضو يا اعضاى مختلف را از سمت خود بر كنار سازد در صورت بركنارى يا فوت يا استعفا سه نفر از اعضا شوراى داورى انتخابات ظرف مدت يك ماه تجديد خواهد شد و در صورت بركنارى يا فوت يا استعفا يكى از اعضا اگر بيش از شش ماه به پايان دوره مانده باشد به جاى عضو مزبور كسى از بين نامزدها به ترتيب داراى آرا بيشتر بوده است به عنوان عضو جديد شورى تعيين و دعوت خواهد شد .در شهرهاى مقر دادگاه بخش وظايف ريس دادگاه شهرستان را از نظر اين قانون ريس دادگاه بخش و وظايف دادستان را از دادرس على البدل و در صورت غيبت او مدير دفتر دادگاه انجام خواهد داد. درنقاطى كه شهربانى نباشد وظيفه رئيس كلانترى را فرمانده ژاندارمرى محل انجام مىدهد . شوراى داورى به كليه اختلافات مذكور در اين قانون در صورتى رسيدگى مىنمايد كه :1) اختلاف مربوط به ساكنين حوزه شورى با يكديگر باشد .2) اختلاف مربوط به ساكنين حوزه شورى يا ساكنين حوزه شوراى ديگر همان شهر باشد .3)اختلاف مربوط به ساكنين حوزههاى ديگر باشد ولى در حوزه آن شورى به وجود آمده باشد .شوراى داورى وقتى رسيدگى را شروع مىنمايد كه شاكى تقاضاى كتبى يا شفاهى كرده باشد يا پرونده مربوط از طرف مأمورين انتظامى رسيده باشد . شوراى داورى در كليه اختلافات سعى مىكند موضوع را به سازش خاتمه دهد .
آزادسازي شلمچه :
در چنين روزي در سال 1361 ه ش شهر شلمچه آزاد شد. اين آزادي درادامه عمليات ظفرمند بيت المقدس انجام گرفت .
گفته مي شود شمار هواپيماهاي سرنگون شده دشمن در اين حمله بيش از بيست و شش فروند بود . منطقه عمومى بصره در جنوب، مهمترين منطقه اي بود كه از تابستان سال 1361 هجرى شمسى همواره براى حملات بزرگ و سرنوشتساز مطمح نظر فرماندهان واقع شده، عمليات متعددى در اين جبههها انجام شد. عمليات پيروز مند بيت المقدس در آينده منجر به آزادي خرمشهر گرديد . اين عمليات در ساعت 30 دقيقهء بامداد 10/2/61 با رمز عمليات با نام مبارك " يا عليبنابيطالب(ع) در منطقهء عملياتي جنوب و غرب كارون , جنوب غربي اهواز و شمال خرمشهر , با هدف آزادسازي خرمشهر , هويزه , جفير , ايستگاه حسينيه , جاده اهواز _ خرمشهر و در نهايت انهدام و اخراج دشمن از خاك ايران اسلامي و رسيدن به مرزهاي بينالمللي آغاز شد . رزمندگان اسلام كه از روزهاي قبل با استتار كامل در چندكيلومتري رودخانه كارون موضع گرفته بودند , حركت خود را براي عبور از كارون آغاز كردند و به دنبال آن , نيروهاي زرهي از روي جادههايي كه از قبل توسط واحد مهندسي سپاه , ارتش و جهاد احداث شده بود , به حركت درآمدند تا از پلهاي شناور عبور كنند . نيروهاي پياده با سرعت فراوان و عبور از مواضع مختلف , خود را به سنگرهاي دشمن رساندند و با يك يورش برق آسا به انهدام جنگ افزارها و استعدادهاي ارتش متجاوز پرداختند . رزمندگان اسلام با تصرف 800 كيلومتر از خاك اشغال شده , از شرق به غرب كارون حملهور شده و با عبور از ميدانهاي مين و ديوارهاي دفاعي , قسمت عظيمي از نيروهاي دشمن را هدف تهاجم خود قرار دادند . به لحاظ گستردگي منطقه عملياتي , ژنرالهاي عراق گيج شده و تنها پيامشان اين بود كه مقاومت كنيد و ايرانيان را عقب برانيد . زماني كه نيروهاي پيادهء ايران مشغول درگيري با دشمن و انهدام آنها بودند, يگانهاي زرهي از پلهاي شناور بر روي كارون عبور كرده و خود را به غرب كارون رساندند . نفرات پياده و شكارچيان تانك با حمايت يگانهاي زرهي و با قدرت هرچه تمامتر راه جاده اهواز _ خرمشهر را در پيش گرفتند . پس از نبردهاي جانانه در حالي كه تعداد زيادي از نيروهاي مزدور بعث عراق كشته و زخمي و اسير شده بودند , رزمندگان اسلام با يك خيز بلند , خود را به قسمتهايي از جادهء مهم اهواز _ خرمشهر رساندند . در اطراف اين جاده كه استحكامات و امكانات دشمن فراوان بود و تير بارها به سمت نيروهاي ايراني آتش ميگشود , با روشن شدن هوا , رزمندگان با مشكل مواجه شدند . طول خاكريز شرق جاده كه منطقهء وسيعي را در زير ديد و سلطهء دشمن ميگذاشت و همچنين مسطح بودن زمين ( بر خلاف عمليات فتحالمبين كه زمين ناهموار بود ) مشكل عمليات را دوچندان كرد .به دليل مشكلات ياد شده كارايي نيروهاي پياده كم شد و دور شدن تانكها از نيروهاي پياده , اين كندي را افزايش داد .
تصويب نشان جمهوري اسلامي :
درچنين روزي در سال1359هجري شمسي حضرت امام خميني (ره) نشان جمهوري اسلامي ايران را مورد تصويب قرار دادند .
در گذشت استاد مصطفوي :
درچنين روزي در سال1368هجري شمسي ، حجه الاسلام والمسلمين دكترسيد جواد مصطفوي يكي از برجسته ترين مولفان و نويسندگان معاصر درگذشت. او استاد دانشگاه فردوسي مشهد بود . از آن عالم فقيد آثار بسياري به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به الكاشف لاالفاظ نهج البلاغه اشاره كرد . ايشان مدتي نيز رياست دانشگاه علوم اسلامي رضوي را به عهده داشتند .
تولد رائول :
درچنين روزي در سال1830ميلادي فرآنسوآماري رائول شيميدان مشهور فرانسوي به دنيا آمد . وي در حوزه فيزيك نيز مطالعات گستدره اي به انجام رسانده است . رائول را به عنوان پدر شيمي جديد در جهان مي شناسند .
اشغال لوكزامبورگ :
درچنين روزي در سال1940ميلادي و در ميانه جنگ جهاني دوم ارتش نازي كشورلوكزامبورك را درجنگ جهاني دوم به اشغال خود در آورد .
اشغال قره باغ :
در چنين روزي در سال 1992 ميلادي جمهوري ارمنستان قره باغ را به اشغال خويش در آورد .
در گذشت همفري ديويي :
در چنين روزي در سال 1829ميلادي همفري ديوي يكي از بر جسته ترين شيميدانان و فيزيكدانان انگليسي درگذشت. وي در حوزه علم شيمي توانست شماري از عناصر مورد تجزيه و تركيب قرار دهد .
تشكيل نخستين مجلس دوما :
در چنين روزي در سال 1905 ميلادي براي نخستين بار در تاريخ روسيه مجلس دو ما در اين كشور تشكيل شد .
تشكيل جبهه پوليساريو :
در چنين روزي در سال 1973ميلادي ، جبهه پوسياريو دركشورجمهوري عربي صحرا تشكيل شد. جمهوري عربى صحرا درغرب افريقا و در ناحيه صحرايى و ساحل شرقى اقيانوس اطلس، بين كشورهاى الجزاير، مراكش و موريتانى قرار دارد.
مردم صحرا مبارزات گسترده اي را از زمان اشغال اين كشور از سوي مراكش آغاز نمودند كه در بهار چنين سالي جهت تشكل اين مبارزات «جبهه پوليساريو» پديد آمد كه نام صحرا را به جمهورى عربى صحرا تغيير داد. كميته آزادى بخش سازمان وحدت افريقا اين جبهه را سه سال بعد به رسميتشناخت. تا كنون بيش از هشتاد كشور اين كشور را به رسميتشناختهاند. ايران در سال 1980 ميلادي آنرا به رسميتشناخت .
تولد گوستاو استرسمن :
در چنين روزي در سال 1878 ميلادي گوستاو استرسمن صدر اعظم آلمان به دنيا آمد . وي به سال 1926 ميلادي جايزه صلح نوبل را از آن خود كرد .
تولد كارل بارت :
در چنين روزي در سال 1889 ميلادي كارل بارت نويسنده و فيلسوف سوييسي به دنيا آمد . «عملكرد و انتظار» عنوان مهمترين اثر اوست .
اشغال جاماييكا :
در چنين روزي در سال 1655 ميلادي جاماييكا از سوي انگلستان محاصره شد .
شكست اطريش :
در چنين روزي در سال 1796 ميلادي ناپلئون به همراه سپاه خود اطريش را در جنگ و نبرد لودي بريج شكست داد .
صلح ميان آلمان و فرانسه :
در چنين روزي 1871 ميلادي صلح فرانفورت آم آمين ميان دو كشور فرانسه و آلمان منعقد گرديد . بر اساس اين معاهده فرانسه منطقه آلزاس را به آلمان واگذار كرد .
نخستين بمباران هوايي سنگين :
در چنين روزي در سال 1915 ميلادي زپلين ( بالن هوايي ) در ميانه جنگ جهاني نخست بيش از يكصد بمب بر منطقه ساتلند آن سي فروريخت .
جنگ عليه بوليوي :
در چنين روزي در سال 1933 ميلادي پاراگوئه عليه بوليوي اعلان جنگ كرد .
اشغال پراگ :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي نيروهاي نظامي روسيه پراك را به اشغال خود در آوردند .
اعزام نيرو به الجزاير :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي فرانسه بيش از پنجاه هزار نيروي نظامي به الجزاير گسيل داشت .
ورود به افغانستان :
در چنين روزي در سال 1959 ميلادي نيروهاي نظامي شوروي سابق وارد افغانستان شدند و اين كشور را به اشغال خويش در آوردند .
نظر شما