به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیرسرتیپ خلبان بازنشسته سیدرضا پردیس در حاشیه یادواره شهدای مخابرات و جنگال ارتش جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت کنونی مخابرات در حوزه نیروهای مسلح گفت: امروزه اهمیت مخابرات و ارتباطات به خوبی برای همگان مشهود شده است؛ چرا که نیروهای مسلح هر کشوری تنها زمانی موفق خواهند بود که مخابرات امن داشته باشند و کسی نتواند در این سامانه نفوذ کند.
وی با بیان اینکه امروزه کشورهایی در حوزه نظامی موفق هستند که امنیت بیشتری را برای سامانههای مخابراتی، فرماندهی و کنترل تامین کنند افزود: راهبرد آمریکاییها در جنگهای اخیر این بود که برای فلج کردن سامانههای کنترل فرماندهی کشورهای هدف، اول باید سیستمهای مخابراتی آنها را مورد هدف قرار داد.
مشاور نظامی فرمانده کل قوا در گروه مشاورین نظامی، خاطر نشان کرد: آمریکاییها در جنگ با عراقی ادعا میکردند که مصرف یک گرم سیلیکون [یکی از مواد اولیه ساخت مدارهای ارتباطی] در جنگهای خلیجفارس برای ما، بیشتر از یک ارتش پیاده نظام ارزش داشته است. این جمله، اهمیت مخابرات و ارتباطات را نشان میدهد.
این فرمانده نظامی ادامه داد: بنابر اعتقاد عمومی، امروزه مهمترین مانع بروز جنگ، داشتن ارتشی قدرتمند، قابل انعطاف با قدرت پاسخگویی سریع بوده و بنیان چنین ارتشی بر مخابرات آن استوار است. سامانههای مخابراتی یکی از نیرومندترین سامانههای الکترونیک نظامیاند و میتوان گفت، مخابرات مانند چسبی است که بخشهای مختلف یک شبکه را به هم متصل میکند.
امیرسرتیپ پردیس با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم به یک سامانه مطمئن فرماندهی و کنترل مجهز شویم، باید مخابرات نظامی بسیار امن و قابل اطمینان داشته باشیم، تصریح کرد: بدون یک سامانه کنترلی قوی نمیتوانیم هدایت و کنترل عملیاتهای نظامی را در اختیار داشته باشیم.
وی ضمن تأکید بر نقش مهم و تأثیرگذار ماهوارهها بر شبکههای مخابراتی، ادامه داد: با توفیقاتی که در دهه اخیر در زمینه فرستادن ماهواره به فضا حاصل شد، آینده روشنی در انتظار سامانههای مخابراتی کشور ترسیم شده که میتواند در زمینههای مختلف نیروهای مسلح ما را یاری کند.
نظر شما