پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۶ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۱۷

«انسان شناسی زیستی» منتشر شد

«انسان شناسی زیستی» منتشر شد

هدف از تألیف کتاب «انسان شناسی زیستی» چنان‌که از نام این کتاب پیداست، پایه و بنیانی بر شناخت علم انسان‌شناسی زیستی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شناخت رویدادهای زیستی انسان و ارتباط مداومش با پدیده‌های جمعیتی، ژنتیکی، کاهش یا افزایش گروههای انسانی در چهارگوشه خاک، کشف دلایل مرگ و میر، تولد و ازدواج در یک بُعد زمانی مختلف و آگاهی از مسئله‌ای مهم و شاخصی عمده به نام میراثهای ژنتیکی والدین، تعویض مخزن ژن از راه مهاجرتهای قومی و ازدواجهای خویشاوندی و تشکیل گروههای ایزوله و جدامانده از خط سیر تمدن تکنیکی است.»
 
به این دلیل، هرجا سخن از زیست انسان است، علوم مختلف، چگونگی تحرک این موجود زیستمند، نحوه جابه‌جایی یا مهاجرتش از مکانی به فضایی مشخص، رفتارها و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی‌اش در مصاف با اقوام مختلف، زایش و رشد فرزندان وی در یک بُعد جغرافیایی و آب و هوایی خاص و سرانجام تفاوتهای گروهی و قومی‌اش با گروههای هم‌جوار یا جدامانده و دهها اختلاف در خصوصیات جسمانی و ژنتیکی‌اش را با دیگران ­برای شناخت هر چه بیشتر وی ­‌ مورد مطالعه قرار می‌دهند.
 
از این رو باید گفت: «علم انسان‌شناسی مطالعه انسان در سطح کره خاکی را در دستور کار خود دارد و در این راه دیدگاههای فیزیکی، ژنتیکی، فرهنگی و تاریخی را در هم ادغام می‌کند. در کلیه این قلمروها، افراد با یکدیگر تفاوت دارند و انسان‌شناسی می‌کوشد تا در طی زمان این تفاوتها را به حساب آورده، طبقه‌بندیهایی ارائه دهد.»
 

به گفته مؤلفین دلیل نوشتن این کتاب احساسی است که بعد از چاپ کتاب مقدمه بر انسان‌شناسی زیستی، در فکر ما و سایر همکاران دانشگاهی، اعم از استادان یا دانشجویان یا خوانندگان این‌گونه مطالب علمی نشست که کتاب فوق را تخصصی و شایسته دوره‌های بالاتر از کارشناسی دانسته‌اند و با تشویق این اندیشمندان گرامی که با هدایت خردمندانه خود به نیرو و کارایی ما افزودند، نوشتن مبانی انسان‌شناسی زیستی را لازم و ضروری دانستیم.
 
هر چند از کتاب مقدمه بر انسان‌شناسی زیستی نیز یادداشتها و اطلاعات ارزشمندی را در این کتاب به اختصار ذکر کرده‌ایم، مراد و منظور ما از چاپ این اثر، بیشتر، سخن گفتن و دادن اطلاعات در محدوده مبانی و اصول این علم در دنیای امروز بوده است، تا دانشجویان کارشناسی را در رشته‌های علوم اجتماعی، روان‌شناسی، پزشکی، پیراپزشکی و بهداشت و علوم به کار آید.

هدف از تألیف این کتاب چنان‌که از نام این کتاب پیداست، پایه و بنیانی بر شناخت علم انسان‌شناسی زیستی است. با وجود اینکه، انسان‌شناسی در چند دانشگاه ایران تدریس می‌شود و دارای دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد است، با این وصف، تاکنون جز کتاب مقدمه بر انسان‌شناسی زیستی اثر جامعی که این علم را معرفی کند نوشته نشده است. گذشته از آن، عموم انسانها نیز علاقه وافری به شناخت انسان و داشتن آگاهی و اطلاعات درخصوص مسائل زیستی آن دارند.
 
از این جهت تألیف این کتاب بسیار ضروری است و سعی شده است که در آن علم انسان‌شناسی زیستی به زبان ساده و به اجمال معرفی شود تا کسانی که به آگاهی از آن علاقه‌مندند به ویژه دانشجویان کارشناسی که درسی هم بنام «انسان‌شناسی زیستی» ­ به صورت اجباری ­دارند، بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

کتاب حاضر تألیف محمد شریف کمالی و اصغر عسکری خانقاه برای دانشجویان رشته‌های علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «انسان‌شناسی زیستی» به ارزش 2 واحد درسی در 319 صفحه و مبلغ 60000 ریال منتشر شده است.
کد خبر 1791769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha