به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازپايگاه اينترنتي NZZ سوئيس، مورر در دومين روز كنفرانس بازنگري ان پي تي در نيويورك اعلام كرد: "35 سال پس از اينكه پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي امضاء شد اين پيمان راهي طولاني را طي كرد تا اينكه بطور كامل به آن عمل شود و در نهايت براي آخرين بار دركنفرانس سال 2000 توسعه و گسترش پيدا كرد".
وي گفت:"هنوز خلع سلاح هسته اي صورت نگرفته است و گفتگوها و تدابير براي توقف توليد بمب اتم هم شروع نشده است".
اين مقام سوئيسي گفت:"كشور من اين مساله را بطور اساسي بررسي مي كند كه پيمان بايد باقي بماند و اعتبار آن تقويت شود و تاكنون كشورهاي زيادي ملزم شدند تا به تعهدات خود در برابر ان پي تي متعهد شده و عمل كنند".
مورر گفت:"اين مساله كه دستاوردهاي كنفرانسهاي بازنگري قبلي در سال 1995 و 2000 بايد حفظ شود مساله اي حياتي است و در آن از جمله پذيرش دو سند مهم كه هدف از آن تشويق خلع سلاح هسته اي است بايد حفظ شده و باقي بماند.
سفيرسوئيس همچنين با تاكيد بر اهميت جهان شمولي و گسترش پيمان به نمايندگان طرفهائي همچون رژيم صهيونيستي ، هند و پاكستان كه آن را امضاء نكرده اند و از بازار سياه مواد هسته اي و برخي كشورهاي عضو كه هزينه هائي را براي توليد تسليحات هسته اي صرف مي كنند انتقاد كرد.
گفتني است كه اين پيمان در سال 1970 در راستاي ممانعت از تكثير سلاحهاي هسته اي در جهان امضاء شد و هدف از آن خلع سلاح هسته اي و ترغيب كشورها به استفاده صلح آميز از تكنولوژي هسته اي بود.
لازم به ذكر است كه اين پيمان در خلع سلاح كشورهائي كه داراي تسليحات هسته اي هستند شكست خورده و همچنين در ماموريت خود در خصوص منع تكثير سلاحهاي هسته اي نيز با مشكلاتي روبروست بطوريكه برخي از كشورهاي جهان كه به اين سلاح دسترسي پيدا كرده اند(همچون رژيم صهيونيستي ، هند و پاكستان ) در حال حاضر از امضاء اين پيمان خودداري مي كنند.
نظر شما