پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۰ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۲۸

از سوی محققان کشور عرضه شد/

ارائه روشی برای تکثیر با ارزش‌ترین گونه شاه میگو/ حفظ ذخایر منابع آبی

ارائه روشی برای تکثیر با ارزش‌ترین گونه شاه میگو/ حفظ ذخایر منابع آبی

محققان پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور توانستند روشی را برای تکثیر گونه با ارزش شاه میگو عرضه کنند که موجب حفظ دخایر منابع آبی می‌شود.

علیرضا ولی پور- عضو هیات علمی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی موسسه تحقیقات شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، شاه میگوها را از آبزیان استرات‍ژیک در دنیا معرفی کرد و افزود: در دنیا حدود 500 گونه از شاه میگوها وجود دارند که 10 گونه از این آبزیان بسیار با ارزش هستند.

ولی پور، با بیان اینکه دو گونه از شاه میگوهای با ارزش در آبهای ایران زیست دارند، خاطر نشان کرد: یکی از گونه‌های با ارزش این سخت پوستان با عنوان "شاه میگوی چنگال باریک" معروف هستند که زیستگاه آنها در آبهای ایران است.

وی با بیان اینکه این گونه جز گونه‌های آبهای شیرین است، ادامه داد: با توجه به اهمیت این گونه با ارزش آبزی، پروژه تحقیقاتی از جنبه‌های بیولوژیکی، روشهای تولید مثل آنها و نحوه تامین احتیاجات آنها در خصوص شاه میگوهای چنگال باریک در دستور کار قرار گرفت.

عضو هیات علمی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی با اشاره به نتایج به دست آمده از این مطالعات خاطرنشان کرد: در این تحقیقات به دانش فنی مولد سازی آنها به منظور تولید مثل مصنوعی دست یافتیم.

وی با اشاره به اهمیت این نتایج توضیح داد: معمولا برای تکثیر این آبزیان با مراجعه به منابع آبی و صید اقدام به تکثیر آنها می‌شود ولی با روشی که در این تحقیق ارائه شد نیازی به مراجعه به منابع آب نیست.

این محقق در این باره توضیح داد: در این پروژه توانستیم در محیط مصنوعی به مولدینی دسترسی پیدا کنیم که خودمان تولید کرده بودیم و از محیط طبیعی صید نشده بودند. از مولیدنی که تولید کرده‌ایم توانستیم بچه میگوهایی را تولید کنیم.

ولی پور با اشاره به ارزش این آبزی، اظهار داشت: در بازارهای جهانی این آبزی با قیمتی بالاتر از 20 دلار به ازای هر کیلو وزن کل بدن به فروش می‌رسند از این رو نتایج این تحقیقات علاوه بر آنکه ذخایر این آبزیان استرات‍ژیک را در آبهای کشور حفظ می‌کند، می‌تواند یکی از تولیدات صادراتی کشور با ارزش افزوده بالا قرار گیرد.

کد خبر 1802987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha