به گزارش خبرنگار مهر، اللهوردی زاده ظهر یکشنبه در جلسه اولین کارگروه کودک و نوجوان استان تصریح کرد: با وجود اینکه تمامی این کتب مجوز چاپ خود را از وزرات ارشاد اخذ کرده اما محتوای آن به دلیل عدم تناسب با نیاز کودک، مورد تائید کانون پرورش فکری نیست.
وی از جمله این کتب را مجموعه داستانهای "هری پاتر" برشمرد و افزود: این کتب با نیازهای فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی کودک ایرانی همخوانی ندارد.
وی افزود: عدم نظارت کافی در حوزه کتاب در حوزه اسباب بازی نیز مشاهده می شود و بسیاری از وسایل بازی کودکان بدون نظارت کارشناسی در بازار به خرید و فروش می رسد.
اللهوردی زاده اضافه کرد: بسیاری از این کتب به موضوعات ملی و دینی توجهی نداشته و حتی کتب مرتبط با آموزه های دینی بیشتر ترجمه ای بر اساس اصول اعتقادی لیبرالیستی است.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان معتقد است کارگروه کودک و نوجوان می تواند با ابزارهای نظارتی خود برنامه های قابل توجهی در این خصوص به اجرا درآورد.
وی از دیگر مشکلات کودکان را نبود برنامه حقوقی مناسب برای این گروه برشمرد و افزود: حقوق کودک از جمله خلاهای قانونی موجود است.
حقوق جهانی کودک مبتنی بر اصول لیبرالیستی است
اللهوردی زاده ادامه داد: با وجود اینکه ایران به حقوق جهانی کودک ملحق شده است اما این حقوق با آموزه های دینی اسلامی سنخیت نداشته و بر مبنای آموزه های لیبرالیستی است.
وی اضافه کرد: هر چند ایران در زمان پیوستن به کشورهای تابع حقوق جهانی کودک از حق تفحص برخوردار بود تا قوانینی که با آموزه های دینی مطابق نیست، اجرا نکند؛ اما همین حق مورد ایراد سازمانهای جهانی حمایت از کودک است.
دبیر کارگروه کودک و نوجوان استان با بیان اینکه به دلیل عدم حقوق جامع در این حوزه هر دستگاه اجرایی بر مبنای سلایق خود برای کودکان برنامه ریزی می کند، تاکید کرد: به منظور رفع نواقص و ایجاد همسویی در عملکرد دستگاههای اجرایی ضروری است برنامه های دستگاههای اجرایی در کارگروه کودک و نوجوان مطرح و تجمیع شود.
وی اضافه کرد: همه ساله کانون پرورش فکری کتاب کار یک ساله از عملکرد و برنامه های خود تدیون می کند که این برنامه جامع می تواند با توسعه این طرح اجرایی شود.
کارگروه کودک و نوجوان به دستگاهها شرح وظایف نخواهد داد
اللهوردی زاده همچنین با بیان اینکه این کارگروه عالی ترین مرجع تصمیم گیری حوزه کودک و نوجوان است، اضافه کرد: ایجاد ارتباط بین سازمانهای حوزه کودک، پرهیز از موازی کاری فعالیتهای دستگاههای اجرایی، طراحی برنامه های بلند مدت و میان مدت و ایجاد زمینه های همکاری با سازمانهای همسو از جمله اهداف اجرایی و عملیاتی این کارگروه است.
وی اضافه کرد: تاکنون مرجع قابل قبول هدایت برنامه های عملیاتی حوزه کودک در استانها پایه گذاری نشده و این کارگروه طرحی کشوری برای تمامی کانونهای پرورش فکری استان ها بوده که در اردبیل اجرای فعالیتهای آن به شکل کمیته ای از اعضای تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با حوره کودک پیشنهاد شده است.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تاکید کرد: این کارگروه شرح وظایفی به دستگاهها نخواهد داد و فعالیت آن بیشتر اجرایی، نظارتی، تخصیص اعتبار و توسعه تعامل و همکاری است.
نظر شما