به گزارش خبرگزاری مهر، حسام الدین نبوی زاده افزود: کم تحرکی، آلودگی هوا، مهاجرت مردم از روستا به شهر، رژیم های غذایی نامناسب، از جمله مولفه های موثر در شیوع بیماری های غیرواگیر است که با افزایش آگاهی عمومی، تا حدود زیادی قابل کنترل هستند.
وی با بیان اینکه سرطان، دومین عامل مرگ و میر مردم کهگیلویه و بویراحمد است، اظهار داشت: با توجه به شیوع این بیماری و گران قیمت بودن هزینه درمان، باید سبک زندگی افراد تغییر کند.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با بیان اینکه مشکل کم تحرکی، به ویژه در میان زنان استان شیوع بالایی یافته، تصریح کرد: سرطان های معده، پوست و سرطان پستان در میان زنان، شایع ترین سرطان ها در کهگیلویه و بویراحمد است.
در وزن ایده آل فرد کمتر دچار بیماری می شود
یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه، گفت: وزن ایده آل وزنی است که فرد در آن احساس سلامتی کرده و دچار بیماریهای ناشی از چاقی یا لاغری نمی شود.
نرگس جریده افزود: بیماریهایی مانند دیابت و فشارخون که وابسته به چاقى هستند و مشکلاتی مانند سرگیجه، ضعف جسمانى و ریزش مو که در اثر لاغری ایجاد می شود، در وزن ایده آل فرد را تهدید نمی کند.
وی با بیان اینکه در وزن های ایده آل، حداکثر طول عمر براى افراد پیش بینى مى شود، اظهار داشت: با توجه به تفاوتهاى سنی، جنسی، قد، مراحل رشد، بلوغ و وراثت، وزن ایده آل نیز براى هر فرد نسبت به شرایط مخصوص همان فرد در نظر گرفته مى شود.
جریده تصریح کرد: نمی توان به طور قطعی، وزن خاصى را برای همه افراد مطلوب دانست و تعیین وزن ایده آل، با روش هاى مختلفى انجام مى گیرد.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به روش محاسبه توده وزنی عنوان کرد: در این روش، وزن تقیسم بر قد شده و به توان دو می رسد.
جریده یادآور شد: عوامل دیگری شامل توزیع چربی در قسمت های مختلف بدن مانند دور کمر و دور مچ دست، هم چنین میزان جثه افراد نیز در تقسیم بندی چاقی موثر است.
برای پیشگیری از سرطان نشاسته و فیبر بیشتری بخورید
یک متخصص آنکولوژی و رادیوتراپی گفت: افزایش نشاسته و فیبر در رژیم غذایی، خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش می دهد.
محمد امین ناظرمظفری افزود: میوه ها، سبزیجات، سیب زمینی، دانه ها و غلات، منابعی غنی از فیبر و نشاسته هستند که موجب ایمنی بدن در مقابل سرطان کولون و رکتوم می شوند.
وی با تاکید بر تنوع در رژیم غذایی، اظهار داشت: مواد مغذی موردنیاز بدن، از گروه های مختلف غذایی مانند میوهها، سبزیجات، غلات، گوشت و محصولات لبنی در کنار یکدیگر تامین می شود.
ناظرمظفری چاقی را عامل ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی، فشارخون، دیابت و برخی سرطانها دانست و تاکید کرد: با کنترل وزن، از ابتلا به این بیماریها، پیشگیری می شود.
این متخصص آنکولوژی و رادیوتراپی، اظهار داشت: رژیمهای غذایی پرچرب، خطر ابتلا به سرطانهای پستان، پروستات، کولون و رکتوم را افزایش می دهد.
ناظرمظفری با بیان اینکه میزان ابتلا به سرطان در الکلیهایی که سیگار میکشند چندین برابر است، تصریح کرد: مصرف الکل میتواند منجر به سرطان دهان، حلق، مری و کبد شود.
وی یادآور شد: با کاهش مصرف غذاهای شیرین و شور نیز می توان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد.
نظر شما