پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۹ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۱۹

آموزش و پرورش در 7 روز؛

ماجرای دعوت از کاندیداتوری حاجی بابایی/ آغاز به کار دانشگاه فرهنگیان

ماجرای دعوت از کاندیداتوری حاجی بابایی/ آغاز به کار دانشگاه فرهنگیان

ماجرای کاندیداتوری وزیر آموزش و پرورش، آغاز به کار رسمی دانشگاه فرهنگیان، اجرای مصوبه ادامه تحصیل ترک تحصیلی ها از سال آینده، تغییر نظام تدریس زبانهای خارجی در مدارس، آسیب شناسی برگزاری کنکور و ... از مهمترین اخبار آموزش و پرورش در هفته جاری بود.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین اخبار این هفته، ماجرای کاندیداتوری وزیر آموزش و پرورش برای ریاست جمهوری بود. موضوعی که البته حمیدرضا حاجی بابایی نه آن را تکذیب کرد و نه تایید.

رئیس سازمان پژوهشی و برنامه ریزی آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران با طنز اعلام کرد که فرهنگیان کشور از وزیر آموزش و پرورش خواسته اند که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. البته وی هنوز نظر خود را اعلام نکرده اند. اما هنگامیکه خبرنگاران از وزیر آموزش و پرورش این سوال را پرسیدند، او گفت: حتما رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش شوخی کرده اند.

این در حالی است که شایعات بسیاری در میان فرهنگیان و مدیران آموزش و پرورش درباره کاندیداتوری حاجی بابایی برای ریاست جمهوری به گوش می رسد و هر بار وزیر آموزش و پرورش در مواجهه با این سوال قرار می گیرد، خنده ای کرده و سعی می کند موضوع را تغییر دهد.

اجرای مصوبه ادامه تحصیل دانش آموزان ترک تحصیلی از سال آینده

با اجرایی شدن نظام جدید آموزشی در آموزش و پرورش، امکان ادامه تحصیل دانش آموزان ترک تحصیلی در مقطع اول دبیرستان فراهم شده است.

به گفته عبدالامیرعرفی مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش از سال آینده شکل اجرایی به خود می گیرد، به این معنی که اگر دانش اموزی در سال تحصیلی 92-91 در مقطع اول متوسطه ترک تحصیل کرده باشد، می تواند برای سال تحصیلی آینده اقدام به ثبت نام در مدارس روزانه کند.

وی با بیان این که هدف ما جلوگیری از منع دانش آموزان برای ادامه تحصیل است، افزود: ممکن است دانش آموزان در یک سال به صورت ناخواسته مجبور به ترک تحصیل شوند. تا قبل از این مصوبه در صورتیکه دانش آموز می خواست به تحصیل خود ادامه دهد باید در مدارس بزرگسالان و یا به صورت داوطلب آزاد تحصیلاتش را به اتمام می رساند، اما با این مصوبه امکان بازگشت دانش آموز به محیط مدرسه فراهم شده است.

آغاز به کار دانشگاه فرهنگیان

یکی دیگر از اتفاقات مهم این هفته در حوزه آموزش و پرورش آغاز به کار 25 هزار دانشجوی جذب شده دانشگاه فرهنگیان بود. در مراسمی که برای این دانشجویان در سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده بود، دانشجویان سوگندنامه خود را با صدای بلند قرائت کردند. همچنین در حاشیه این مراسم وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: تمامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از ضمانت اجرایی برای استخدام در آموزش و پرورش بر اساس مصوبه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

حمید رضا حاجی بابایی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره وضعیت استخدامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و اینکه ضمانت اجرایی استخدام آنها برعهده کیست، گفت: همزمان با تاسیس این دانشگاه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه لازم را برای استخدام دانشجویان دانشگاه فرهنگیان صادر کرده اند بنابراین دانشجویان نباید هیچ دغدغه ای برای استخدام در آموزش و پرورش داشته باشند.

جمع‌آوری «کاغذ» از کارهای اداری مدارس

رئیس مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش از راه‌اندازی سامانه اتوماسیون مدارس سراسر کشور در آینده نزدیک خبر داد.

یوسف نوری از جمع‌آوری کاغذ در گردش مکاتبات، صرفه جویی هزینه‌ها و دسترسی سریع و آسان به اطلاعات با راه‌اندازی این سامانه خبر داد و گفت: کارکنان اداری مدارس با بهره‌گیری از این سامانه، مکاتبات اداری مدارس را انجام خواهند داد و اولیا نیز بدون حضور در مدرسه می‌توانند از این طریق با معلمان و مسوولان مدرسه مکاتبه کنند.

وی با اشاره به کارتابل تفکیکی اولیای دانش آموزان و کارکنان مدرسه و مکاتبه از این طریق در سامانه،‌ افزود: این سامانه قادر است با اتوماسیون‌های اداری سایر ادارات و سازمان‌ها با استفاده از پروتکل ECEمرتبط شود.

آسیب‌های کنکور به روش فعلی بیش از محاسن آن است

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش معتقد است: آسیب‌های «کنکور» فرآیند یاددهی و یادگیری نظام آموزشی را مختل کرده است، و گردش مالی مافیای کنکور، آموزش و پرورش را متاثر کرده است.

مهدی نوید ادهم با  بیان اینکه به عنوان یک کارشناس آموزش و پرورش معتقدم آسیب‌های کنکور به روش فعلی بیش از محاسن آن است، گفت: محاسن شیوه گزینش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی بیش از معایب آن است. آسیب‌پذیری روانی کنکور نه تنها در دوره پیش دانشگاهی و دبیرستان که به دوره‌های راهنمایی و ابتدایی هم رسیده است.

نوید ادهم با اشاره به برخی از آسیب‌های کنکور، اظهار کرد: مشهودترین آسیب کنکور که مورد نقد کارشناسان آموزش و پرورش قرار گرفته است، استرس‌هایی است که به دانش‌آموزان و سلامت و امنیت روانی آنها و به تبع به خانواده وارد می‌کند و موج این آسیب‌پذیری روانی و به هم ریختن بهداشت روانی دانش‌آموزان نه تنها در دوره پیش دانشگاهی و دبیرستان که در سال‌های اخیر متاسفانه به دوره راهنمایی و ابتدایی نیز کشیده شده است.

او همچنین معتقد است که کنکور فرآیند یاددهی و یادگیری نظام آموزشی است، چرا که کنکور به عنوان یک عامل مداخله‌گر جدی، روند فعالیت آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش را دچار اختلال کرده است و اجازه تحقق اهداف آموزش و پرورشی را نمی‌دهد و به دلیل فشار کنکور، آموزش در سطح دانش، محفوظات و اطلاعات سطحی متوقف شده و به لایه‌های تحقیق، تامل و خلاقیت نرسیده است.

تدریس کتاب استان شناسی از سال آینده در مقطع دبیرستان

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی از جایگزینی کتاب استان شناسی به جای جغرافیای استان در مقطع متوسطه از سال تحصیلی آینده خبر داد.

محمد علی جمالی فر گفت: کتاب استان شناسی با هدف معرفی پتانسیل های فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، اقتصادی و ... استان به دانش آموزان همان استان تدوین شده تا آنها بیشتر با محل زندگی خود آشنا شوند.

وی افزود: محتوای کتاب استان شناسی کاملاً متفاوت از کتاب جغرافیای استان است و در تدوین این کتاب، کارشناسان استانی دخالت مستقیم دارند و پس از تدوین، محتوا به تایید کارشناسان سازمان پژوهشی می رسد.

به گفته جمالی فرد، کتاب استان شناسی از سال تحصیلی آینده برای دانش آموزان مقطع متوسطه تدریس می شود و دانش اموزان به جای جغرافیای استانی باید این کتاب را مورد مطالعه قرار دهند.

 تغییر نظام تدریس زبان‌های خارجی در دبیرستان‌ها

بالاخره بعد از سال ها قرار است دانش اموزان از سال آینده با روش های جدید آموزشی زبان انگلیسی و عربی آشنا شوند.

این موضوع را وزیر آموزش و پرورش تایید کرده و گفته است: نظام تدریس زبان‌های خارجی در دبیرستان از سال آینده تغییر می‌کند. در این خصوص با کانون زبان ایرانیان که زیر نظر کانون پرورش فکری است مذاکره و مقرر شده اساتید کانون بعد از ظهرها در مدارس مستقر شوند و شاهد افزایش کیفیت تدریس باشیم.

حاجی‌بابایی گفت که این فرآیند بر اساس قانون صورت گرفته و کتاب‌های آموزشی نیز در حال چاپ است.

امضای برنامه درسی ملی توسط رئیس جمهور تا پایان سال

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش از امضای مصوبه برنامه درسی ملی توسط رئیس جمهور تا قبل از پایان سال جاری خبر داد و گفت: با ابلاغ برنامه درسی ملی، محتوای تمامی کتابهای درسی تغییر می کند.

مهدی نوید ادهم در توضیحاتی بیشتر گفت: برای اجرایی شدن تمام ابعاد سند تحول بنیادین باید زیرنظام ها تدوین شود که یکی از این زیرنظام ها تدوین برنامه جامع درسی ملی است که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است.

وی افزود: با تصویب برنامه درسی ملی در شورای عالی آموزش و پرورش، این مصوبه به ریاست جمهوری تحویل داده شده است تا پس از امضای رئیس جمهور به تمامی استانها ابلاغ می شود.

به گفته ادهم، براساس هماهنگی های صورت گرفته تا قبل از پایان سال جاری، مصوبه برنامه درسی ملی از سوی رئیس جمهور امضا می شود و سپس برای اجرا از سوی وزارت آموزش و پرورش به تمامی استانها ابلاغ خواهد شد.

مدارس کشور شنبه ۲۱ بهمن تعطیل نیست

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه‌ای برای تعطیلی مدارس نداریم، گفت: مدارس کشور روز شنبه ۲۱ بهمن دایر است.

علی فرهادی، در خصوص «وضعیت دایر یا تعطیل بودن مدارس در روز شنبه 21 بهمن به دلیل قرار گرفتن بین دو روز تعطیل» اظهار داشت: مدارس کشور روز شنبه 21 بهمن دایر است و هیچ برنامه‌ای برای تعطیلی مدارس نداریم.

وی ادامه داد: در صورتی که در هیئت دولت تصمیمی در خصوص تعطیلی روز شنبه 21 بهمن گرفته شود، وزارت ‌آموزش و پرورش نیز تابع است. 

کد خبر 1810893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha