به گزارش خبرنگار مهر، هیچ چیز بیشتر از آب خنک در هوای گرم تابستان نمی چسبد. سال ها قبل که نه یخچالی بود و نه آب سرد کنی، آب سرد و گوارای آب انبار های قدیمی بهترین نوشیدنی بود که تشنگی و کلافگی گرمای تابستان را به ویژه در شهرهای کویری برطرف میکرد.
نیاز به آب خنک در تابستان های داغ برای ساکنان شهر های کویری و مناطق گرمسیر آن قدر اهمیت داشت که آب انبارها از اجزای جدایی ناپذیر فرهنگ معماری این شهرها به شمار می رفت.
در استان سمنان هنوز بسیاری از آب انبار های قدیمی بر خلاف آسیاب های آبی در گوشه و کنار شهر بر جای مانده اند و روا نیست اکنون که دیگر احتیاجی به این آب انبار ها نداریم و این سازه های نجیب و هنرمندانه که کارکرد خود را از دست داده اند بی توجه باشیم.
قلعه تاریخی بیاضه با 700 اتاق/ مصر ایران با اهرام ثلاثه شنی
روستای بیاضه یکی از روستاهای شهرستان خور و بیابانک و آخرین شهرستان الحاقی به اصفهان است که از لحاظ قدمت تاریخی و زیبایی رخ نمایی بسیاری دارد، چنانچه وجود قلعه تاریخی با 700 اتاق در روستای بیاضه تنها بخشی از جذابیتهای این کویر زیباست.
قلعه تاریخی بیاضه که به گفته متولی آن به عصرهای گذشته باز میگردد و قدمتی هزاران ساله دارد دارای چنان شکوه و عظمتی است که هر ایرانی با قدم گذاشتن در آن به علم و شکوه دوران گذشته خود میبالد.
قلعهای تاریخی و زیبا که در چندین طبقه طراحی شده و دو طبقه آن در زیر زمین و دو طبقه آن در روی و بخشی از آن دارای المانهای خاص خود است، پیش بینی تهویه هوا برای طبقات زیرین این قلعه خود مبین تیز بینی دقت و ظرافت ایرانیان در هزار سال پیش است.
فرصت سوزی تهیه گزارش روند تعدیل جهان نما/ خطر زیر گوش میدان نقش جهان
تعدیل برج جهان نما از سال 1383 تاکنون به یکی از چالش بر انگیزترین موضوعات میراث فرهنگی اصفهان و کشور تبدیل شده، چالشی که همچنان ادامه داد و اینطور که از شواهد امر بر می آید قرار نیست به این زودی ها ختم به خیر شود.
برجی که بنا به درخواست شهرداری اصفهان در سال 1374 در قالب طرحی به کمیسیون ماده 5 ارایه شد تا با تغییر کاربری زمینی که قرار بود در طرح تفضیلی شهر فضای سبز شود به مکانی برای ساخت برجی در خور اصفهان تبدل شد.
پس از شروع کار ساخت برج درفاصله زمانی 4 تا 11 جولای 2002 (مردادماه سال 81 ) نتیجه بازید گروهی از متصدیان برنامه ریزی شهری فرانسه به همراه کارشناس ایکوموس که از طرف کمیته میراث جهانی از محل میدان نقش جهان سبب شد تا این گروه در پایان سفر اعلام کنند که باید طرحی جامع برای برنامه ریزی شهری همراه با کنترل ارتفاع ساختمان در اصفهان اجرا شود.
مسئول تدوین پرونده های نامزد های ثبت جهانی کشور نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه طی یکسال گذشته گزارشی مبنی بر تخریب بخش های باقی مانده جهان نما به تهران ارسال نشده، گفت: تعدیل برج جهان نما درخواستی بوده که یونسکو با توجه به ضوابط جهانی از ایران خواسته تا رعایت کند و دراین خصوص توضیحات لازم به مسئولین استان اصفهان داده شده اما هنوز اقدام موثری در پاسخ به این درخواست منطقی از سوی اصفهان داده نشده است.
محمد حسن طالبیان ادامه داد: تاخیردر این خصوص بی شک سبب خواهد شد تا یونسکو برعلیه ایران مصوبه صادر کند اقدامی که به نفع میراث جهانی کشور نخواهد بود.
مرگ با برند " استاندارد"/ کمربندی یا قتلگاه
یکسال و نیم از افتتاح استانداردترین کمربندی گلستان در علی آبادکتول می گذرد و چه جانهایی که در این مدت و در گذر از این مسیر نیمه کاره و به اصطلاح " استاندارد" تسلیم مرگ شدند.
کمربندی علی آباد کتول تیرماه سال قبل با حضور وزیر مسکن و شهرسازی به بهره برداری رسید اما همچنان با نواقصی روبروست.
ساخت کمربندی علی آباد از سال 85 آغاز شده و فاز اول این پروژه از آزادشهر، آغاز و به فاضل آباد ختم می شود و فاز دوم آن نیز باند برگشت این حد فاصل است.
نداشتن علائم راهنمایی و رانندگی و چراغ روشنایی، کمربندی علی آبادکتول را در مواقع بارندگی و هنگام شب به مسیر پرحادثه و مرگبار تبدیل کرده است.
رودخانه بهمنشیر در معرض آلودگی شدید/ فاضلاب عامل اصلی
ورود فاضلاب شهری و روستایی بدون تصفیه به رودخانه بهمنشیر، این رگ حیاتی برای آب شرب و کشاورزی در شهرستان آبادان را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
رودخانه بهمنشیر در استان خوزستان واقع شده که مهمترین منبع تامین آب شرب و کشاورزی منطقه خرمشهر و آبادان به شمار می رود. این رودخانه از انشعابات رودخانه کارون محسوب می شود که رونق نسبی کشاورزی (عمدتا به صورت عمل آوری خرما و فرآورده های جالیزی) در حاشیه آن وجود دارد. استفاده زراعی از آب این رودخانه برای زمینهای کشاورزی بیانگر اهمیت آن در بهبود بخشیدن به وضعیت اقتصادی منطقه است.
این رودخانه در مدت اخیر بر اثر بی توجهی ها و همچنین سرریز شدن فاضلاب با مشکلاتی مواجه شده که آینده شهرستان آبادان را با مشکل مواجه می کند زیرا تصور وجود آبادان بدون بهمنشیر غیر ممکن و محال به نظر می رسد.
دریچه های "مروک" به روی باران باز شد/ آب از دست سدهای لرستان چکید!
پس از انتقادات رسانه ها به ویژه خبرگزاری مهر در زمینه عدم استفاده از بارندگیهای اخیر برای آبگیری سد مروک دریچه های این سد به روی باران باز شد تا بخشی از بارندگیهای اخیر پشت این سد جمع شود.
بالاخره پس از انتقادات در رابطه با عدم استفاده از ظرفیت بارشهای اخیر برای آبگیری سد های لرستان مسئولان شرکت آب منطقه ای دریچه های سدمروک و ایوشان را بستند تا بخشی از ظرفیت این سدها پر شود.
علی امید سیفی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان لرستان اظهار داشت: دو سد ایوشان و مروک برای آبگیری در سالجاری در دستور کار قرار گرفته شده است.
وی با اشاره به دلیل کندی اجرای پروژه های سدسازی در استان لرستان بیان داشت: دلیل کندی پیشرفت عملیات اجرایی این پروژه ها کمبود اعتبارات در این حوزه بوده است.
کوچ غریبانه هنرمندان خراسان شمالی/لزوم مستندسازی آواهای محلی
بخشی ها، عاشق ها، لولوچی ها، نی نوازان و لالایی برلبان کهنسال شمال خراسان چون بسیاری خنیاگران این سرزمین با انبوهی نغمه و ترانه و ملودی در خاک منزل می گزینند و ما هر روز تهیدست می شویم.
در سرزمین شورخیز شمال خراسان دیریست مردمی با دوتار، قوشمه، کمانچه، دهل و نی شان زندگی را جانی دوباره بخشیده اند، روح را از حصار تن رهانده اند و به تماشای شوکت و شور بهاران برده اند، به تماشای"مریم زراوه" کوهستانیان، "الله مزار" مرزداران و سرحد نشینان و به تماشای دیروز لبریز نغمه و نوا برده اند.
هنرمندان می کوچند و ما احساس کوچکی می کنیم که این صنوبران اصالت برلب چه غریبانه رفتند، عمری برای ما از تاریخ و عشق و امید هایمان گفتند ولی خود بی هیچ"شناسنامه هنری"، بی هیچ نشانی از دیروز سرایی های از دل برخاسته شان از میان ما رفتند و اینجا بر بام دل دردمندمان فقط حسرتی بلند و آهی پراندوه میهمان شد و دیگر هیچ!.
سرگردانی متقاضیان مسکن مهر همدان/ سکونت در خانه های نیمه کاره!
واگذاری واحدهای پروژه 714 واحدی مسکن مهر غدیر همدان به متقاضیان که قرار بود پارسال انجام شود هنوز محقق نشده و متقاضیان این واحدها هم اکنون سرگردان تصمیمات آشفته برخی مدیران شده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، مردمی که سالها رویای خانه دار شدن را در ذهن خودنگه داشته بودند با حرفهای مسئولان و امیدهای آنان عزم خود را برای خانه دار شدن جزم کردند و از هر تلاش و کوششی برای فراهم کردن شرایط اولیه ثبت نام مسکن مهر دریغ نکردند و روزها را به انتظار نشستند تا روزی در مسکن شخصی خود آسایش و راحتی را تجربه کنند.
اما تعداد فراوانی از مردم که با هزاران زحمت توانسته اند مبلغی را به عنوان سهم آورده جمع کنند امروز سرگردان تصمیمات آشفته برخی مدیران شده اند و اطلاع دقیق و قابل باوری در راستای زمان واگذاری مسکن مهر ندارند.
یکی از مالکان این واحدها با بیان اینکه مسئول و یا عاملین تاخیر و تعلل در تحویل به موقع پروژه مشخص نیستند، گفت: این تاخیر موجب تحمیل پرداخت هزینه اضافی بابت اجاره بها به صورت میانگین ماهانه 200 هزار تومان در مدت تاخیر در تحویل واحدها شده که برخی به علت عدم توانایی پرداخت و تمدید اجاره مجبور به تخلیه اثاثیه و سکونت در واحد نیمه کاره پروژه شده اند.
زباله رودخانه "آقبلاغ" را آلوده کرد/ مرگ موجودات آبزی
"آق بلاغ" یکی از رودخانه های استان چهارمحال و بختیاری است که هم اکنون سرتاسر این رودخانه مملو از زباله است و آب آن در اثر وجود زباله ها آلوده و در حال کدر شدن است.
رودخانه آقبلاغ یکی از رودخانه های استان چهارمحال و بختیاری در شهرستان بروجن است که در مسیر تالاب گندمان تا تالاب چغاخور قرار دارد.
این رودخانه به خاطر تامین آب کشاورزی روستاهای پایین دست تالاب چغاخور، تامین آب دام و تامین آب تالاب گندمان و ... اهمیت بسیار زیادی در منطقه دارد.هم اکنون رودخانه مملو از زباله های مختلف است که این رودخانه زیبا را فرا گرفته و موجب آلودگی آب آن شده است.
وجود زیاد زباله ها تاثیر بالایی درکدر شدن رنگ رودخانه داشته و زندگی موجودات آبزی رودخانه و غیر آبزی حاشیه رودخانه را به خاطر انداخته است.
نظر شما