پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۳ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۰۹

مهر گزارش می دهد؛

توسعه علم آموزی در اردبیل/ در مسیر دانش با انقلاب

توسعه علم آموزی در اردبیل/ در مسیر دانش با انقلاب

اردبیل – خبرگزاری مهر: محرومیت ناشی از بیسوادی در اردبیل به عنوان یکی از مهمترین موانع توسعه در حالی کاهش یافته که چراغ انقلاب، هدایتگر علم و طی مسیر دانش در این استان بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، جهشهای آموزشی اردبیل در سالهای اخیر موجب شده این استان به 10 استان برتر آموزشی کشور نزدیک شود، در حالی که پیش از این اردبیل از جمله استانهای محروم آموزشی بود و رویای ارتقا آموزشی را در سر می پروراند.

کارشناسان آموزشی معتقدند سیر تکامل آموزشی اردبیل برگرفته از برنامه های مدون آموزشی است که پیش از این خلا آن به شدت احساس می شد.

از سویی رفع بیسوادی و ریشه کن کردن آن توانسته معادلات آموزشی استان را از نو نوشته و اردبیل را از ویژگی های منطقه محروم خارج کند.

یک کارشناس علوم تربیتی به خبرنگار مهر گفت: ارتقا سطح بینش جامعه در وهله اول از طریق باسواد کردن عموم مردم محقق می شود.

علیرضا نظرپور اضافه کرد: امروزه توانمندی ابزارها و دستگاههای آموزشی را می توان با سواددار کردن عموم مردم  سنجید و بر مبنای میزان بیسوادی در یک جامعه نمراتی را برای سیستمهای آموزشی آن قائل شد.

80 درصد جمعیت اردبیل سواددار شده اند

در راستای اظهارات این کارشناس مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از برخورداری 80 درصد از مردم اردبیل از سواد خواندن و نوشتن خبر داد.

احمد محمودزاده با بیان اینکه این رقم قبل از انقلاب 30.7 درصد بود، اضافه کرد: طرح مبارزه با بیسوادی به صورت بسیج همگانی از بدو تولد انقلاب در قالب نهضت سوادآموزی آغاز به کار کرد و همچنان ادامه دارد.

وی افزود: در حال حاضر فاصله باسوادی استان با میانگین کشوری 4.56 درصد است که این رقم پیش از انقلاب 16.8 درصد بود.

محمودزاده تاکید کرد: علاوه بر این به منظور جلوگیری از بازگشت بیسوادی طرح تکریم سواد برای دو هزار و 570 کم سواد استان در سال جاری اجرا شده است.

به گفته مدیر کل آموزش و پرورش استان در حال حاضر دو هزار نفر بیسواد و کم سواد تحت پوشش نهضت سوادآموزی استان است.

توسعه آموزشهای تربیتی با رویکرد قرآنی در آموزش

محمودزاده معتقد است نقطه عطف آموزشهای پس از انقلاب نه تنها یادگیری صرف خواندن و نوشتن بلکه آموزش تربیتی با بهره گیری از آموزه های قرآن است.

آموزش 86 هزار و 808 دانش آموز در موضوع مهارتهای زندگی اسلامی در قالب طرح کرامت، ایجاد 18 مدرسه قرآنی برای مقطع ابتدایی، ایجاد 187 مدرسه قرآنی، آموزش عملی نماز برای 572 هزار دانش آموز، ایجاد 22 باب کانون فرهنگی و تربیتی، توسعه پرورشی 48 مدرسه قرآنی مقطع ابتدایی و ایجاد چهار اردوگاه دائمی از جمله اقدامات آموزش و پرورش استان پس از انقلاب در جهت ترویج آموزهای تربیت قرآنی است.

فعالیت 199 مدرسه خاص در اردبیل

علاوه بر این در راستای نخبه پروری و تربیت دانش آموزان مستعد طرح ایجاد مدارس خاص فعال شده و در حال حاضر نزدیک به 199 مدرسه خاص در اردبیل مشغول به ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان با استعداد استان است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: در حال حاضر 20 باب مدرسه استعدادهای درخشان، 44 باب مدرسه نمونه دولتی راهنمایی، متوسطه، فنی حرفه ای و کارو دانش، 29 باب مدرسه شاهد، 47 باب مدرسه آموزش از راه دور، 55 باب مدرسه شبانه روزی راهنمایی، متوسطه، فنی حرفه ای و کار و دانش، 224 باب هنرستان فنی حرفه ای و کار و دانش و 18 باب مدرسه ایثارگران از جمله مدارس خاص دایر در استان است.

وی با بیان اینکه در بخش مدارس غیر دولتی نیز پنج مدرسه قبل از انقلاب دایر بود، ادامه داد: 448 مدرسه غیردولتی و 234 مرکز آموزشی غیردولتی در حال آموزش دانش آموزان است

محمودزاده تاکید کرد: به منظور توسعه امکانات آموزشی در روستاها علاوه بر ایجاد 41 باب مجتمع آموزشی و پرورشی شهری، 176 باب مجتمع آموزشی و پرورشی روستایی نیز احداث شده است.

هوشمند سازی مدارس گامی به سوی استانداردهای جهانی

موضوع قابل توجه دیگر در برنامه های آموزشی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان الگوی جامع و مدون آموزش و پرورش است که تلاش می کند با توجه به تمامی ابعاد آموزشی استانداردهای آموزشی را محقق سازد.

از جمله طرحهای اجرا شده در سند تحول بنیادین هوشمند سازی مدارس و بهره گیری از زیرساختهای فن آوری اطلاعات در مباحث آمزوشی  است. در حال حاضر 620 باب مدرسه در اردبیل برخوردار از رایانه، 906 باب هوشمند و 700 باب متصل به شبکه اینترانت است.

این مهم موجب شده است دانش آموزان از آخرین دستاوردهای علم آموزش بهره مند شده و مطابق با اصول آموزشی جهانی دوران مدرسه را سپری کنند.

تحت پوشش قرار گرفتن 143 هزار معلم در بیمه طلایی فرهنگیان

ثمرات انقلاب نه تنها شکوفایی آموزشی دانش آموزان را موجب شده بلکه از دیگر سو زمینه توسعه حمایتهای متعدد از معلمان به عنوان مهمترین الگوهای تربیتی را نیز فراهم کرده است.

در حال حاضر 143 هزار و 966 معلم اردبیلی تحت پوشش بیمه طلایی فرهنگیان قرار گرفته است که طرحی بی مشابه در خصوص پوشش بیمه ای معلمان است.

علاوه بر این برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت موجب به روز رسانی اطلاعات آموزشی معلمان و در نهایت ارتقا کیفی آموزش و پرورش دانش آموزان شده است.

رشد و تعالی آموزشی که با عزمی انقلابی و اراده ای راسخ مسیر ناهموار بی سوادی را طی کرده است به قوت خود باقی است تا روزی فرا رسید که جشن ریشه کن شدن بی سوادی همراه با جشن انقلاب مذاق شهروندان اردبیلی را شیرینتر از پیش کند.
..........................
گزارش: ونوس بهنود

کد خبر 1814058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha