پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۱:۴۵

رييس جمهور در جمع مديران ارشد صنعت نفت:

با حذف يارانه بنزين در مدت دو سال به تعادل اقتصادي مي رسيديم// نفت سرمايه همه نسل هاست و بايد از آن درست استفاده كرد

سيد محمد خاتمي رييس جمهور، نفت را پشتوانه اصلي اقتدار، امنيت، پيشرفت و توسعه كشور توصيف كرد و گفت: نفت مايه اصلي حيات پيش روي جامعه ما است، به شرط اينكه از اين مواد درست استفاده كنيم و آن را فرصتي براي جهش در زندگي و عرصه جهاني بدانيم.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، خاتمي كه در هشتمين همايش سراسري مديران ارشد صنعت نفت سخن مي گفت، اظهار داشت: بايد نفت از يك منبع خدادادي به قلب اقتصاد پويايي كه مي تواند هم زندگي مردم را بهتر كند و هم جايگاه جهاني ايران را ارتقا دهد، تبديل شود.

رييس جمهور تاكيد كرد:  سرمايه‌گذاري در صنعت نفت يعني تضمين و تامين رشد، توسعه پويا و ماندگاري در كشور است.

وي با اشاره به‌ كارهاي انجام گرفته در سالهاي اخير در صنعت نفت خاطرنشان كرد: اگر اين روند به عنوان يك راهبرد در آينده ادامه يابد همه آنچه در عرصه صنعت و توسعه در برنامه چشم‌انداز 20 ساله مورد خواست ما است، آسانتر و راحتر به دست مي‌آيد.

خاتمي گفت: نفت، منبعي براي جبران كمبودهايي است كه دولت در عرصه حكومت دارد و نعمتي است خدادادي كه خداوند به همه ملتهاي جهان نداده و ما بايد شكرگزار آن باشيم زيرا نفت سرمايه همه نسل هاست و بايد از آن درست استفاده كرد.

وي سرمايه گذاري و ارتقاي صنعت نفت را تضمين كننده رشد پايدار و پويا و توسعه ماندگار در كشور دانست و افزود: اگر بگوييم  نفت مايه اصلي حيات پيشرو در جامعه است سخن  به گزاف نگفته ايم  چرا كه مي توانيم  از آن براي جبران عقب ماندگي هاي تاريخي خود استفاده كنيم .

رييس جمهور تلاشهاي انجام شده در عرصه صنعت نفت و توسعه منابع نفتي را چشمگير توصيف كرد و گفت: ما نبايد با بهره برداري بي رويه از منابع موجود  و رها كردن كشور به دست سرنوشت، از اين نعمت خدادادي كه متعلق به همه نسل هاست، بي رويه استفاده كنيم .

سيد محمد خاتمي، نفت را سرمايه اي تجديدناپذير دانست و بر بكارگيري روش هاي نوين بهره برداري و كشف منابع و بهره برداري درست از آن تاكيد كرد و گفت: بهره برداري از منابع نفتي بايد منطقي و اصولي صورت بگيرد و در زمينه اكتشاف منابع و شيوه هاي مدرن و بهره برداري نيز بايد تلاش بيشتري شود.

وي به موفقيت هاي وزارت نفت در عرصه گازرساني به مناطق مختلف كشور اشاره كرد و گفت: اكنون حدود 50 ميليون نفر از گاز به جاي ساير منابع انرژي و فرآورده هايي كه هزينه بيشتري دارند، استفاده مي كنند كه اين موفقيت ارزنده اي براي دولت است.

رييس جمهوربر تلاش بيشتر براي ايجاد ارزش افزوده در محصولات نفتي و زمينه سازي براي انجام  پروژه هاي صنعت نفت ازجمله در صنايع پتروشيمي تاكيد كرد: و گفت: ما مي توانيم با فعاليتهاي گسترده و پايين دستي براي ايجاد تحرك اقتصادي و اشتغال زايي اقدام كنيم تا به جايگاه  بهتري در صنايع نفت دست يابيم.

خاتمي به تغيير نگاه دولت به نفت و گاز به عنوان دو محور اصلي توسعه اشاره كرد و گفت: اميدوارم بتوانيم با ارتقاي مادي و معنوي جامعه در كنار جلب  سرمايه گذاري خارجي و به كارگيري مديريت نو و جديد ازهدر رفتن منابع انرژي جلوگيري كنيم .

وي گفت: واقعيت آن است كه درآمد حاصل از نفت بايد در بين كليه اقشار جامعه به طور يكسان و عادلانه تقسيم شود. پيشنهادي كه ما داشتيم فقط حذف يارانه  بنزين بود كه مورد قبول قرار نگرفت. ما مي خواستيم براي جلوگيري از مصرف بي رويه و صرفه جويي و تامين نيازهاي قشر كم درآمد جامعه  با حذف يارانه، آن را به  نفع افراد كم درآمد سوق دهيم  كه مي توانست پس از دو سال به بهبود وضع اقتصادي و معيشتي مردم كمك كند.

خاتمي انجام اين اقدام را نيازمند اجماع در مديريت كشور دانست و گفت: اكنون بخشهاي كم درآمد جامعه دارند از جيب خود يارانه را به افراد پر درآمد مي پردازند و ما مي توانستيم  با حذف اين يارانه كه نيازمند وفاق ملي است، پس از دو سال به تعادل اقتصادي برسيم.

رييس جمهور تصريح كرد: يارانه حق كم درآمدهاست و از ناكامي هاي دولت من عدم توان لازم در بهينه سازي وضع يارانه ها در كشور است. ما نمي توانيم در برابر محرومان جامعه بي تفاوت باشيم.

خاتمي حذف يارانه بنزين را يك انقلاب اقتصادي معرفي كرد و گفت: اين انقلاب مي توانست در خدمت عدالت، توليد و ارتقاي كشور قرار بگيرد و اگر روزي بنا بود دوباره رييس جمهور شوم تمام تلاش خود را مي كردم تا اين كار عظيم را انجام دهم.

بنابر اين گزارش، خاتمي در پايان اين مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي درباره ناكامي هاي دولت خود گفت: ديدگاههايي كه داشتم با موانعي روبرو شد و احتمالا قصورهايي هم دركار بوده است اما مواضع من منشا تحول عظيمي در جامعه ايران و سبب تغيير گفتمان در سطح سياست بين المللي شد.

خاتمي افزود: اعتراف مي كنم نتوانستم به اهداف خود در عرصه سياسي و فرهنگي به طور صد درصد دست يابم ، گرچه سبب شدم كساني كه در آغاز با شعارهاي من مخالف بودند از آنچه كه در ايران اتفاق افتاده متحول شوند و امروز از آن تبعيت كنند.

وي تاكيد كرد: در عرصه اقتصادي هم تلاش كردم عدالت در كنار توسعه قرار بگيرد وبا اينكه برنامه ساماندهي اقتصادي توسعه محور بود نگذاشتيم عدالت قرباني توسعه شود.

رييس جمهور گفت: توزيع درآمد در جامعه بايد عادلانه باشد زيرا نمي توان ميلياردها تومان يارانه را از جيب كل ملت به نفع پولدارها هزينه كرد. يارانه و ماليات بايد در خدمت طبقات محروم جامعه باشد.

سيد محمد خاتمي افزود: اگر من بنا بود روزگاري تجربه ديگري از مديريت اجرايي كشور داشته باشم براي هدفمند كردن يارانه ها تلاش جدي خود را به كار مي گرفتم و اميدوارم دولتهاي آينده بتوانند يارانه ها را هدفمند كنند.

از خاتمي درباره برخورد يكي از نمايندگان مجلس با يكي از خبرنگاران سوال شد و وي گفت: البته من واقعيت قضيه را نمي دانم  و قضاوت هم نمي كنم ولي معتقدم كه خبرنگاران مظلومترين بخش جامعه اند كه به لطف خداوند در دوران ما صاحب تحول فكري ، روحي و شخصيتي آنها در نحوه سوالات و جسارت آنها بوديم  و معتقدم اگر بخواهيم جامعه پيشرو  فارغ از فساد داشته باشيم بايد به مساله اطلاع رساني و كانونهاي اصلي آن يعني خبرنگاران احترام بگذاريم و خبرنگاران هم با رعايت اصول حرفه اي سعي كنند انصاف داشته باشند.

کد خبر 185293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha