دكتر جعفر توفيقي در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود: توسعه كارآفريني يكي از سياست هاي اصلي وزارت علوم است و در حال حاضر نيز با تاسيس مراكز كارآفريني در اكثر دانشگاه هاي كشور، از متخصصين كار آفريني دعوت شده تا دانشجو را هدايت كرده و با كارآفريني آشنا سازند. كارآفريني هم اكنون به صورت يك واحد درسي و به صورت اختياري به دانشجويان ارائه مي شود.
وي در خصوص حذف كنكور كارداني و امكان حذف كنكور كارداني به كارشناسي افزود: بحث حذف كنكور با ظرفيت هاي موجود در آموزش عالي گره خورده به طوري كه هر چقدر ظرفيت ها افزايش يابد، امكان حذف كنكور و سهل كردن شرايط آن آسان تر است.
وي تاكيد كرد: با ايجاد ظرفيت هاي بيشتردر دانشگاه ها فرصت هاي بيشتري را در اختيار مردم قرار خواهيم داد و اين خود بهترين راه حل مقابله با اضطراب و ناراحتي هاي كنكور است.
وي اضافه كرد: در عبور از كارداني به كارشناسي ناپيوسته هنوز ظرفيت هاي محدودي داريم به اين معني كه آموزش عالي در كارداني ظرفيت هاي بالايي دارد و به همين دليل مي توان به حذف كنكور و يا پذيرش دوره هاي پودماني بدون كنكور و يا برخي از رشته هاي پيوسته بدون كنكور اقدام كرد.
وزير علوم افزود: در زمينه كنكور كارداني ناپيوسته به كارشناسي ناپيوسته هنوز ظرفيت ها محدود است و نمي توان كه به راحتي بتوانيم كنكور را در آن مقطع حذف كنيم.
دكتر توفيقي در ادامه در پاسخ به سوالات و ابهاماتي كه از سوي دانشجويان پولي مطرح مي شود، ياد آور شد: بحث دانشجوي شبانه مربوط به 14سال پيش بوده و بحث جديدي نيست، اما امروز نام دانشجوي پولي را بر آن گذاشته اند.
وي تصريح كرد: در قانون برنامه دوم تصويب شد كه دانشگاه ها مي توانند دانشجوي شبانه بپذيرند كه در حال حاضر از ميان جمعيت يك ميليون و 200 هزار نفري دانشجويان دولتي در حدود 100 هزار دانشجوي شبانه در دانشگاه ها مشغول به تحصيل هستند.
وي تاكيد كرد: اين دانشجويان از طريق كنكور وارد دانشگاه ها شده اند و شهريه خود را نيز مي پردازند و جاي هيچ كس را هم تنگ نخواهند كرد.
وزير علوم خاطر نشان كرد: تمام تعهدات وزارت علوم به ظرفيت هاي دولتي حفظ شده و آمار نشان مي دهد كه ظرفيت هاي دولتي ما سال به سال افزايش يافته است.
دكتر توفيقي افزود: ما براي دانشجويان شبانه به كمك شهريه اي كه پرداخت مي كنند ظرفيت مازاد ايجاد مي كنيم و پيش بيني مي شود با ورود دانشجويان شبانه حتي اين فرصت ايجاد شود كه دانشگاه ها امكانات خود را گسترده تر كنند كه دانشجويان شبانه و روزانه از آن بهره مند شوند.
وي تصريح كرد: به دليل اين كه چندين برابر شهريه اي دانشجويان براي آنها هزينه مي شود، در حال حاضر شهريه دانشجويان شبانه منبع درآمد دانشگاه ها نيست.
نظر شما