به گزارش خبرگزاري"مهر"، حسن مير حسيني كه در جمع فراگيران طرح "مديران فردا" سخن مي گفت، بر پيوستن ايران به سازمانهاي جهاني و كنوانسيونهاي مرتبط در جهت بسط ارتباطات بين المللي و داد و ستدها تاكيد كرد و گفت: مبادلات نظام اقتصادي و فرهنگي كشورها در سطح بين المللي به گونه اي است كه از مقررات و نظامهاي خاصي كه كشورها براساس آن تعهداتي را پذيرفته اند شكل مي گيرد كه اين امر به دليل داشتن ويژگي حمايت و تضمين، به گسترش و توسعه مبادلات بين المللي كمك مي كند.
اين استاد دانشگاه از پيوستن جمهوري اسلامي ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO) خبر داد و افزود: در نشست خرداد ماه سال جاري سازمان تجارت جهاني، درخواست عضويت جمهوري اسلامي ايران در اين سازمان پذيرفته شد كه براي عضويت نهايي بايد گزارشي از نظام تجاري كشور به ويژه در خصوص رژيم تجاري مالكيت معنوي كه قوه قضائيه و سازمان ثبت اسناد و املاك نقش مهمي دارند تهيه و به سازمان مربوط ارائه شود كه پس از بررسي دقيق گروه كاري سازمان تجارت جهاني و در صورت تصويب مجلس شوراي اسلامي اين امر محقق خواهد شد.
معاون امور اسناد با اشاره به بخشي از اصول موافقتنامه تريپس افزود: براساس اصول اين موافقتنامه اعضا در تنظيم يا اصلاح قوانين و مقررات ملي خود مي توانند اقدامات لازم را براي حفظ بهداشت و تغذيه گسترش منافع عمومي در بخشهاي حائز اهميت حياتي براي توسعه اجتماعي - اقتصادي و تكنولوژي اتخاذ كنند. مشروط به اين كه اقدامات مزبور با مقررات موافقتنامه حاضر انطباق داشته باشد.
نظر شما