به گزارش خبرگزاری مهر، غضنفر میرزابیگی افزود: با توجه به اینکه بر طبق آمارهای وزارت بهداشت، متخصصان و فوق تخصصان فقط حدود 7 درصد از کارکنان نظام بهداشت و درمان کشور را تشکیل می دهند، سایر گروههای خدمات دهنده در حوزه سلامت اعم از پرستاران، ماماها، پزشکان عمومی، پیراپزشکان و... طیف 93 درصدی این نظام را تشکیل می دهند، اما متأسفانه این گروه بزرگ و اکثریتی کمترین نقش را در مدیریت و مزایای نظام سلامت کشور دارند به همین علت، این گروه 93 درصدی درصدد راه اندازی ائتلافی تحت
وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر در اغلب موارد جمعیت 7 درصدی متخصصان و فوق تخصصان گروه پزشکی در تمام مباحث اعم از تعرفه ها، واگذاری ها، خدمات مدیریتی و امثالهم در جایگاه تصمیم گیری نشسته اند و فقط منافع گروه خودشان را در نظر دارند و آنچه در این میان گم شده، حقوق مردم و بیماران، حقوق نظام سلامت و حقوق عامه ارائه دهندگان خدمت است.
میرزابیگی، ارتقای اخلاق حرفه ای را از دیگر اهداف ائتلاف پیشگامان سلامت خواند و گفت: متأسفانه امروزه بحث اخلاق حرفه ای به خصوص اخلاق مبتنی بر اخلاق اسلامی در جامعه پزشکی فراموش شده است و تأسف بار است که دیده می شود یک پزشک به عنوان حق الزحمه خود راضی به دریافت النگوی طلای فرزند بیمار می شود.
وی ادامه داد: در مباحث اخلاق حرفه ای گفته می شود که دو گروه شامل طبیبان و قضات حق دریافت پول به جز مواردی که خود مراجعه کننده مایل باشد را ندارند و باید حقوق خود را از حاکمیت کشور بگیرند. در حال حاضر خوشبختانه این موضوع در کشور ما در مورد قضات صدق می کند اما هنوز در مورد پزشکان نه تنها دیده نمی شود بلکه مشاهده می شود که یک متخصص یکبار پول ویزیت مطب می گیرد، یکبار پول زیر میزی دریافت می کند، یکبار حق العمل جراحی و بار دیگر کارانه از بیمارستان می گیرد.
وی گفت: البته تمام این فرایند مربوط به یک مرکز است و اگر پزشکی در چند مرکز مشغول باشد این چرخه دریافت حق الزحمه چندین بار تکرار می شود. و از قبل همین نظام پرداخت معیوب است که شاهد درآمد های چند صد میلیونی برخی افراد در سیستم بهداشت و درمان هستیم.
نظر شما