۱۳ فروردین ۱۳۹۲، ۱۲:۲۱

گزارش خبری/

گره زدن سبزه در کنار شهدا/ مناطق عملیاتی مملو از زائر

گره زدن سبزه در کنار شهدا/ مناطق عملیاتی مملو از زائر

اهواز - خبرگزاری مهر: در حالیکه برخی مردم کشور روز طبیعت را در دشت و دمن و پارکها حضور دارند، برخی جوانان حضور در کنار شهدا و مناطق عملیاتی را به ماندن در فضای سرسبز ترجیح داده اند به گونه ای که در آخرین روز تعطیلات، مناطق عملیاتی هنوز مملو از جمعیت است.

به گزارش خبرنگار مهر، عید و بهار واقعی در ایران با وجود تمامی دیدنیها و سرسبزیها و مناطق بکر و طبیعت مسحور کننده اش را هر ساله در باید بیابانهایی بی آب و علفی دید که روزگاری مردانی آسمانی از رملهای تشنه اش پلی ساختند برای رسیدن به خدا و عشق واقعی خود. مردانی از جنس شهید همت ها، شهید علی هاشمی ها، شهید باکری ها، شهید چمران ها و ... که آنچه در چنته داشتند دلی پر از معنویت بود که سرانجام آنها را به خدا رساند.
 
همین اخلاص شهدا و رزمندگان ایران است که چند دهه بعد جوانان ایران زمین در قشنگ ترین روزهای سال، آهنگ سفر به این مناطق که محل عروج انسانهای پاک خدا است می کنند و به جای سیر و سرکه و سمنو و سکه و سماق، سفر هفت سین خود را با سنبه و سجاده و سیم چین و سربند و سر نیزه و سلاح و سیم خاردار مزین می کنند و با خود خاطراتی را می برند که در هیچ کوه و چمنی نمی توان آن را به دست آورد.

امسال نیز در روز طبیعت این مناطق عملیاتی مملو از جمعیت مشتاقی است که برای دور کردن نحسی 13 و گره زدن سبزه که سنتی کهن است مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس را انتخاب کرده اند تا در کنار شهدا از هر چه پلیدی و پلشتی پاک شوند.

یاسر صادقی یکی از دانشجویان تهرانی است که در این خصوص می گوید: سال های قبل، لحظه تحویل سال را در مناطق عملیاتی می گذراندم و خیر و برکت این کار را به اعتقاد خودم دیده ام. امسال نیز لحظه تحویل سال در شلمچه بودم که واقعا روحیه عجیبی به من داد.

وی افزود: وقتی به خانه برگشتم به همراه خانواده ام سفری دیگر این بار با خودروی شخصی به مناطق عملیاتی را آغاز کردیم و این بار نیت کردیم که روز طبیعت را در کنار صفای شهدا و این مناطق بی آب و علف اما دلپذیر بگذرانیم.

این دانشجو می گوید: فکر نمی کردم خانواده ام به خصوص همسرم که چند ماه دیگر قرار است مراسم ازدواجمان را برگزار کنیم از این ایده من استقبال کنند ولی حال خودتان می توانید با آنها هم کلام شوید تا متوجه شوید چقدر از حضور در این مناطق آن هم در این موقع از سال خوشحال و راضی هستند.

مناطق عملیاتی به گونه ای است که هر گروه و فردی در گوشه ای از این بیابانها در حال راز و نیاز با خدا و شاید همکلام شدن با شهدای خفته در این مناطق که زمانی محل رشادت جوانان ایرانی بود، دیده می شود.

اما حضور فرزندان شهدا نیز در این میان از نکات قابل توجه این روز از سال است. مریم صدیقی فرزند شهید می گوید: دوست داشتم در این روز که همه مردم ایران با حضور در مناطق سرسبز کشور، روزی پرخاطره را پشت سر می گذارند من هم یک روز پرخاطره را در کنار پدر شهیدم داشته باشم.

                               

وی می افزاید: ایده حضور هر ساله در پارکها یا طبیعت برای من نه اینکه زیبا و خاطره انگیز نباشد بلکه تکراری شده و دوست داشتم یک فضای جدید را نیز تجربه کنم، پس چه بهتر که این فضای جدید را در کنار پدرم تجربه کنم که با وجود اینکه سالهاست در کنار ما نیست ولی همواره با یاد و خاطرش زندگی می کنم.

حاج ذبيح الله جمشيديان جانباز 70 درصد دوران حماسه و ايثار نیز در ديدار از مناطق عملياتي هشت سال دفاع مقدس می گوید: هنوز بوي شهدا و عطر شهدا را مي توان در تمام اين سرزمين نوراني احساس کرد گويي همين ديروز بود كه دوستان و رفقايم را در اين وادي سراسر عشق صفا در آغوش گرفتم و در عمليات آنها آسماني شدند و ما را با طوماري از حسرت در اعماق اين دنياي فاني جا گذاشتند.

وي در ادامه پيروي از ولايت فقيه و حضور با بصيرت و به موقع را يكي از خصائص شهدا برشمرد و ادامه داد: نسل جوان امروز ما بايد بداند اگر در طول دوران جنگ تحميلي موفقيت و پيروزي به عمل آمد ناشي از عشق رزمندگان به ولايت فقيه و حضور حماسي در صحنه با پيام ولايت فقيه بود كه اين ميراث امروز مي بايست سرلوحه منش نسل وارث شهدا قرار گيرد.

برگزاری اردوی راهیان نور عمری بیش از یک دهه دارد، اولین بار در نیمه دوم دهه 70 بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد، جمعی از دانشجویان خود را در قالب اردوهایی در ایام عید نوروز به جبهه های جنوب و غرب عازم کرد تا بتوانند از نزدیک جبهه های جنگ حق علیه باطل را ببینند، این اردوها که با حضور رزمندگان، فرماندهان و جانبازان دوران دفاع مقدس برگزار می شد در اوایل دهه 80 بین دانشگاههای دیگر نیز گسترش یافت.
 
از اوایل دهه هشتاد، اردوهای دانشجویی به جبهه های جنوب ساماندهی و تشکیلاتی از سوی بسیج دانشگاه ها ایجاد شد تا دانشجویان بیشتری بتوانند در این سفرها شرکت کنند. پس از مدتی تمام این اردوها با عنوان اردوهای «راهیان نور» تجمیع شد، پس از دانشجویان نیز به ترتیب بسیج مساجد، بسیج ادارات و دانش آموزی و خانواده ها عازم این سفر معنوی شدند.
 
هر چند هنوز آمار رسمی در خصوص تعداد زائران سرزمینهای نور منتشر نشده ولی طبق برآورد پنج میلیون نفر از مناطق مختلف عملیاتی استان خوزستان در ایام تعطیلات نوروز دیدن کردند.

کد خبر 2025055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha