علي محمد نمازي درگفتگو با خبرنگار پارلماني مهر با بيان اينكه دولت خاتمي هميشه به دنبال آن بوده كه به اقتصاد و معيشت مردم بپردازد گفت : خوشبختانه علاوه بر تثبيت نرخ تورم اكنون شاهد بالا رفتن نرخ رشد اقتصادي كه به وسيله مراجع بينالمللي عنوان شد، هستيم اما فراموش نكنيم كه از تمامي ظرفيتهاي دولت استفاده نكرده ايم .
نماينده لنجان ضمن تبريك هفته دولت به رييس جمهوري وهيئت دولت، با موفق شمردن اقدامات خاتمي در زمينههاي اقتصادي، سياسي و حفظ آزادي و كرامت انسانها و حقوق شهروندان تصريح كرد: عليرغم موانع و مشكلاتي كه دولت و مجلس در اين سالها با آن روبرو بود، اصلاح قانون مالياتها، تصويب قانون جلب و جذب سرمايهگذاري خارجي و اصلاح اين قانون قدمهاي موثري كه دولت آقاي خاتمي برداشته است. همچنين پولشويي، تاسيس بانكهاي خصوصي و بيمه خصوصي، نشانهها و علايم خوبي از بهبود وضع اقتصادي و علاج اقتصاد بيمار كشور است.
نمازي افزود: در زمينه مسايل سياسي نيز با توجه به برنامههايي كه از سوي خاتمي اعلام شده بود، به نظر ميرسد تا جايي كه در حد توان وي بوده و شرايط اجازه داده، براي آزادي مطبوعات، حفظ كرامت و حقوق انسانها و حفظ حقوق شهروندان سعي شده است.
اين نماينده مجلس گفت : مجموعه اين اقدامات نشان ميدهد خاتمي درسياست داخلي در حد توان خود و با توجه به شرايط موجود موفق عمل كرده است و در زمينه سياست خارجي نيز بايد گفت: دولت خاتمي اكنون در صحنه بين المللي با سياست تنش زدايي وارد مرحله خوبي دررابطه با كشورهاي ديگرمخصوصا كشورهاي منطقه شدهايم.
وي ادامه داد: در زمينه كاستن از تصديگري دولت در بخش اقتصادي علي رغم وجود قوانين و بسترسازي لازم، متاسفانه اقدامات چندان موثري در اين زمينه يعني واگذاري سهام كارخانجات دولتي به بخش خصوصي و كاستن از تصديگري دولتي كه اقتصاد ما از آن رنج ميبرد، صورت نگرفته است. به طور عموم در هرم دولت، در برابراجراي قوانين كه موجب كاستن از تصديگري دولت ميشود، مقاومت صورت ميگيرد و متاسفانه وزارتخانهها بعضا به صورت بنگاههاي اقتصادي درآمدهاند و حاضر نيستند از اين فرصت چشم پوشي كنند.
نماينده لنجان با بيان اينكه دولت آقاي خاتمي در بخش انرژي كاملا موفق بوده است به عنوان مثال پروژههاي ملي پتروشيمي در مناطق ماهشهر و عسلويه بعد از بهره برداري نيروهاي بيكار زيادي را جذب كار ميكند.
وي افزود : يكي از اقداماتي كه بايد در ماههاي آينده با سرعت بيشتري دنبال شود جايگزيني خودروهاي فرسوده است .
نمازي با بيان اينكه روزانه بيش از هشت ميليون ليتر معادل با يك ميليون وهشتصد هزار دلار از محل اضافه مصرف خودروهاي فرسوده به اقتصاد كشور زيان وارد مي شود گفت : يكي از راههاي موثر در كاهش مصرف فرآوردهاي نفتي و آلودگي هوا جايگزيني خودروهاي فرسوده اي است كه هم اكنون بيش از600 ميليون دلار بنزين در سال هدر مي دهند .
وي با تاكيد براينكه تسهيلات و سياستهاي تشويقي براي اجراي طرح جايگزين كردن خودروهاي فرسوده ضروري است، افزود: در طرح از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده براي ايجاد انگيزه و تشويق دارندگان اين خودروها براي تعويض خودروهاي خود بايد تسهيلات آسان تري از قبيل وام هاي بانكي كم بهره و فروش خودرو به صورت اقساط بلند مدت در نظر گرفته شود.
|
نظر شما