به گزارش خبرنگار مهر، بابک دین پرست شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مواد مخدر استان زنجان مصرف مواد مخدر را جرم عنوان کرد و افزود: طبق قانون باید زمینه های درمان معتادان را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه معتادان طبق قانون مکلفند که خود را برای ترک به مراکز ترک داوطلبانه معرفی کنند ادامه داد: مرکز ماده 16 عنوان شده در قانون یک مرکز اجباری برای ترک اعتیاد معتادان است و معتادانی که فاقد گواهی مراکز درمانی حوزه ماده 15 ( مراکز داوطلبانه) هستند بایستی به مراکز اجباری ترک اعتیار هدایت شوند.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تعداد مراکز ماده 15 را سه هزار و 940 مورد در کشور عنوان کرد و ادامه داد: این مراکز 657 هزار نفر را تحت پوشش دارند و این در حالی است که از مراکز ماده 16 تنها در 18 استان کشور وجود دارد و با توجه به نرخ اعتیاد در استان و مقایسه آن با نرم کشوری زنجان نیازی به مرکز اجباری ترک اعتیاد ندارد.
دین پرست با تاکید بر اینکه در نوع مصرف مواد مخدر خطری جدی متوجه استان زنجان است افزود: در استان زنجان طبق آمارها پس از تریاک مصرف ماده مخدر خطرناک شیشه در مرحله دوم قرار دارد که این موضوع به ندرت در سایر استان های کشور به چشم می خورد که باید چاره ای جدی برای آن اندیشید.
وی همچنین با یادآوری اینکه بر طبق قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است اعتبار مورد نیاز برای درمان معتادان بی بضاعت را بپردازد گفت: یکی از مشکلات موجود در حال حاضر مشخص نبود دقیق فرآیندهای حمایتی و در مانی از معتادان است.
دین پرست سطح پذیرش معتادان در مراکز ترک اعتیاد استان زنجان را پایین عنوان کرد و افزود: تلاش دولتی برای افزایش سطح پذیرش در حال انجام است.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم ایجاد مرکزی برای زنان معتاد افزود: برای این منظور باید بررسی جدی توسط کمیته درمان صورت گیرد چرا که وضعیت درمان زنان با مردان متفاوت است و زمانی که زنی در چنین دامی گرفتار شد باید از وی دستگیری شود.
دین پرست ادامه داد: درصورتی که برای زنان نیز در استان زنجان نیاز به مراکز درمانی و ترک اعتیاد است، باید ایجاد شود.
دین پرست با یادآوری اینکه در سال گذشته حدود 5 میلیارد و 800 میلیون تومان در سطح کشور به سمن های فعال در راستای پیش گیری از مصرف مواد مخدر پرداخت شد افزود: در حال حاضر هزار و یک سمن فعال در حوزه مواد مخدر در کشور وجود دارند که 54 درصد از این مجموع در حوزه درمان و مابقی در حوزه پیشگیری فعال هستند.
وی تعداد مراکز غیر مجاز ترک اعتیاد در کشور را 852 مورد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر از این مجموع 400 مرکز تعطیل شده و 224 مرکز نیز در حال طی فرآیند در یافت مجوز هستند.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر مهم ترین بحث برای ماندگاری معتاد بهبود یافته در حالت ترک را اشتغال عنوان کرد و اظهار داشت: اشتغال معتادان ترک کرده محقق نخواهد شد مگر اینکه زمینه پذیرش این افراد در جامعه فراهم شود.
دین پرست افزود: طبق مصوبه جدید در قانون 5 درصد از بودجه اشتغال کشور باید برای معتادان بهبود یافته تخصیص یابد که این مصوبه ابلاغ نیز شده است.
دین پرست:
نوع مخدر مصرفی در زنجان خطرناک است/ شناسایی 400 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد در کشور
زنجان - خبرگزاری مهر: معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه دومین ماده مخدر مصرفی پس از تریاک در استان زنجان شیشه است، گفت: این مسئله امری نادر در بین استان ها است و خطری جدی در این زمینه استان را تهدید می کند.
کد خبر 2042685
نظر شما