به گزارش خبرگزاری مهر، اين سامانه که به شکل نرم افزار طراحي شده، توسط دکتر عليرضا توسلي دانشيار گروه جراحي عمومي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و آرمان پاکان طراحي و با شماره 78042 به ثبت اختراع رسيده است.
عليرضا توسلي در این باره گفته است: دسترسي به جزئيات پرونده بيمار از نيازهاي ضروري پزشکان در حين عمل جراحي به شمار مي رود و در اين رابطه ممکن است پزشکان چندين بار اقدام به خارج شدن از محيط عمل و مطالعه و بررسي پرونده بيمار کنند که اين امر مستلزم صرف وقت و هزينه (صرف چندين نوبت وسايل استريل از جمله گان و دستکش)است.
دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اين سامانه به جراح کمک مي کند که در حين عمل و با وجود اينکه استريل است با حرکات از راه دور و بدون دخالت مستقيم دست، اطلاعات پرونده بيمار را بر روي صفحه مانيتور رايانه جستجو و مطالعه کند.
وی تصريح کرد: اين سامانه به گونه اي طراحي شده که جراح هر قسمت پرونده بيمار را که بخواهد بزرگنمايي کرده و با دستور و اشاره به حرکت چپ، راست، بالا و پايين صفحات پرونده تغيير مي کند.
رئيس مرکز تحقيقات جراحي اندوسکوپيک با اشاره به اينکه تاکنون مقالات و گزارشهاي زيادي درباره استفاده از kinect براي دوربين ها و روبات ها در اختيار است اما کاربرد آن در پزشکي تا کنون متداول نشده خاطرنشان کرد: در اين سامانه عکس ها و تصاوير پرونده بيماران با استفاده از دستگاه kinect در حين عمل جراحي و بدون خارج شدن جراح از محيط استريل قابل ديدن، بزرگ و کوچک نمودن است.
به گفته دانشيار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اين سامانه براي تمامي گروههاي جراحي کاربرد دارد و به راحتي و با ارائه آموزشهاي لازم مي توان آن را در اتاق هاي عمل مراکز درماني کشور به کار گرفت.
نظر شما