پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۲۷

شيرمحمدي:

ارج نهادن به هنر معماری عامل افزایش بناهای ماندگار در کشور است

ارج نهادن به هنر معماری عامل افزایش بناهای ماندگار در کشور است

مشهد - خبرگزاري مهر: رئیس شورای اسلامی مشهد بر ارج نهادن بیشتر به هنر معماری در افزایش بناهای ماندگار در کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، عباس شیر محمدی صبح چهارشنبه در خصوص ویژگی های یک بنای ماندگار اظهار كرد: این گونه بناها از حیث نما، استحکام و شکل هندسی ساختمان دارای شاخصه های متمایزی هستند که توجه بشر را به خود جذب کرده است.

رئیس شورای اسلامی مشهد افزود: تزئینات معماری و حجم سازی در همه فضاها با بکارگیری سازه های قوی و استفاده از مصالح و تکنیک های روز از دیگر شاخصه های تمایز بناهای ماندگار است.

شیر محمدی با بیان اینکه در گذشته حساسیت و دقت معماران و هنرمندان برای ایجاد اثری ماندگار بیشتر بوده، بيان كرد: در این برهه از زمان نیز باید معماران با تحقیق و پژوهش بیشتر در خصوص ویژگی های معماری اسلامی، ایرانی به ایجاد بناهایی ماندگار تلاش کنند.

وي گفت: در حال حاضر سازندگان ساختمان، به بهره وری بیشتر از بنا و سرعت در ساخت و ساز نسبت به زیبایی و داشتن نمایی هنری با شکل هندسی نمادین و یا مفهومی توجه بیشتری دارند که این خود باعث ایجاد شهری با ساختمان های لجام گسیخته شده است.

رئیس شورای اسلامی مشهد اظهار كرد: با توجه به اینکه معماری آثار قدیم نیز به طور کامل با زمان حال و کاربری های فعلی متناسب نیست، باید با تلفیق معماری سنتی و مدرن بر احیاء ارزش های تاریخی و فرهنگی کشورمان گام برداریم.

شیرمحمدی بناهایی همچون مسجد گوهرشاد با قدمت بیش از 700 سال را نمونه کاملی از ذوق و هنر ایرانی، اسلامی دانست و افزود: آرامگاه باغ نادری نیز از دیگر بناهای ماندگار کشورمان است که در معماری و ساخت آن ها نکات ظریفی بکار گرفته شده است و می تواند الگویی برای سازندگان ساختمان در کشورمان باشد.

 وی توجه و بهره وری بیشتر از ایده های پیشکسوتان هنرهای تجسمی و معماران زبردست را گامی موثر در ماندگار بناها دانست و اظهار امیدواری کرد: مسئولان و  نهاد های درگیر در امر ساخت و ساز باید بتوانند با ورود بیشتر هنرمندان و معماران در حوزه های ساخت و ساز ما را در داشتن شهری با نمای زیبا و بناهای برتر یاری کنند.

گفتنی است نخستين کنفرانس ملی بنای ماندگار همزمان با برگزاری دومین جشنواره انتخاب بنای برتر در 25 اردیبهشت ماه سال جاری در مشهد با همکاری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد برگزار می شود.

 

کد خبر 2049910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha