۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۵۳

اخلاق رقابت سیاسی؛

اطلاع رسانی درست از توانمندی کاندیداها مبنای رقابت سیاسی است

اطلاع رسانی درست از توانمندی کاندیداها مبنای رقابت سیاسی است

یک استاد دانشگاه تبریز گفت: آنچه که باید در رقابت سیاسی مبنا قرار بگیرد اطلاع رسانی درست از توانمندی کاندیداها در خصوص استفاده بهینه از امکانات تعریف شده برای آنها در راستای افزودن بر منافع کشور و کاستن از مضرراتی که در کمین هر کشوری می تواند باشد.

دکتر حسن فتحی استاد فلسفه دانشگاه تبریز در مورد اینکه اصول حاکم بر رقابت سیاسی چیست به خبرنگار مهر گفت: آنچه که باید در رقابت سیاسی مبنا قرار بگیرد اطلاع رسانی درست از توانمندی کاندیداها در خصوص استفاده بهینه از امکانات تعریف شده برای آنها در راستای افزودن بر منافع کشور و کاستن از مضرراتی که در کمین هر کشوری می تواند باشد است.

وی افزود: در واقع مبنا این است که وقتی برای رأی گیری می خواهیم آماده شویم همه زمینه ها مهیا باشند برای اینکه انتخاب آگاهانه باشد کاندیداها در خصوص خودشان موظفند که به افزایش این آگاهی و روشن شدن ذهنیت ها در خصوص آنها کمک بکنند. حالا هر اقدامی در این مسیر که حقیقتی را بپوشاند یا مانع آگاهی بشود آن منفی ارزیابی می شود خواه کاندیدا خودش را بزرگتر از آنچه که هست معرفی کند یا امکانات را غیر واقعی معرفی کند یا کارهایی را که وعده می دهد آنها را غیر واقعی معرفی کند.

این استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز اظهارداشت: یا نسبت به دیگران حرفهایی بزنند که باز هم یک نوع پوشش واقعیت به نفع خودشان باشد. همه اینها کارهای منفی است و در کنار اینها برای این مقاصد منفی اگر از امکانات مثلاً دولتی استفاده شود یا راه های غیر اخلاقی پیش بگیرند اینها باز وضعیت را بدتر می کند.

این محقق و نویسنده در مورد اینکه آیا اصول حاکم بر رقابت سیاسی، فقط تا مقطع رأی گیری حاکم است یا باید بعد از آن هم به آن وفادار بود گفت: اگر شعارهای انتخاباتی مبنایش بر این باشد که کاندیدا تشخیص بدهد خود شایسته ترین فرد و بهترین گزینه برای انجام این مسئولیت است علی القاعده برای اینکه با صداقت دارد پیش می آید گفته هایش چیزهایی است که در نظر او شدنی است. بنابراین هرگز هم نباید فراموشش بشود و اگر یک جاهایی دید نمی شود صادقانه اعلام کند که نشد یا اعتراف کند که این راه شدنی نیست. صاف و صادقانه کنار بکشد و همه اینها فرض مسلمی است که حرف هایی زده است که هنوز دغدغه خاطرش است و چیزی نیست که امروز گفته شود فردا فراموش بشود.

فتحی در مورد اینکه چرا روند رقابت سیاسی در ایران خیلی نظام مند و قابل پیش بینی نیست هم یادآورشد: اگر رقابت سیاسی سالم باشد قابل پیش بینی است. منظورم از سالم بودن این است که چیزهای غیر عادی و غیر صادقانه در آن دخالت نکنند . اگر منظور از قابل پیش بینی نبودن این است که از اول نمی دانیم که چه کسی انتخاب خواهد شد اینکه علی القاعده نباید پیش بینی شود یعنی باید منتظر ماند و دید که انتخاب کنندگان چه کسی را انتخاب می کنند.

فتحی ادامه داد: این که از قبل به گونه ای نیست که مثلا پیش نظر سنجی ها و ارزیابی های قبلی تا حدودی انتخابات را مشخص کنند این تا حدی به ساختار حزبی در کشور برمی گردد. اینکه جهت گیری ها و خط و خطوط ها راحت مشخص باشد که همه باالسویه بتوانند حرف بزنند بین انتخابات هم کاملاً مشخص باشد همه آزاد باشند. در این خصوص محدودیت هایی در کشور داریم و یک بخشش بر می گردد به اینکه باید عادت کنیم وقتی که آزاد هستیم چگونه حرف بزنیم آزادی بیان را با آزادی هرکاری یکی نگیریم. یک مقدار هم به تحمل نظام بر می گردد که اجازه بدهد همه حرفهایشان را بزنند علی القاعده جریان ها ، پایه های حزبی ، ارگانهای تبلیغاتی اگر مشخص و راحت و متعارف کاندیداها در دسترسشان باشد و بتوانند راحت حرف بزنند آنوقت می شود انتخابات را پیش بینی کرد.

کد خبر 2050474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha