به گزارش خبرنگار مهر، سیدنصیر سید محمدی بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان گفت: حدود 45 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان نسق ندارند و از نظر جهاد کشاورزی وآب منطقه ای این ها نباید کشت شوند چون منابع آب زیرزمینی را تخلیه می کنند.
وی اظهار داشت: برای آبیاری تحت فشار طی برنامه پنج ساله قریب به 50 هزار هکتار می بایست انجام شود که برنامه ریزی برای سال 90، پنج هزار هکتار، سال 91 هفت هزار و 500 هکتار، امسال 10 هزار هکتار، سال 93 حدود 12هزار هکتار و 15 هزار هکتار نیز برای سال 94 در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ما این 50 هزار هکتار را شناسایی کرده و برای 35 هزار هکتار تشکیل پرونده دادیم ولی آن چه طراحی شد برای 25 هزار هکتار بود گفت: به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها، ماههای اول سال 90 را برای آماده کردن زیر ساخت ها صرف کردیم و از آبان 90 کار آبیاری تحت فشار را آغاز کردیم وعملکرد ما تاکنون سه هزار هکتار است.
سیدمحمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر این طرح به دلیل نبود اعتبارات متوقف است تصریح کرد: آق قلا، گرگان، رامیان و کردکوی شهرستانهای اول تا چهارم ما در اجرای عملکرد آبیاری تحت فشار هستند و در حال حاضر مشکلاتی چون عدم تخصیص اعتبار، عقد قرارداد در صندوق وبانک صورت نگرفته ومطالعات همچنان متوقف مانده است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: درحال حاضر بدهی و مطالبات ما به پیمانکاران و مشاورین جهت اجرا و مطالعه طرح مبلغ 80 میلیارد ریال است و عدم وجود امنیت در نگهداری تجهیزات آبیاری تحت فشار از دیگر مشکلات این بخش است.
وی ادامه داد: خاک های شور و قلیایی با بازده کم در مناطق شمالی، بالابودن هزینه های اولیه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار، بدهی معوقه کشاورزان به سیستم بانکی، تعدد بهره برداران، کوچک و خرد بودن قطعات زراعی در اراضی مستعد موجب شده است اجرای این طرح با مشکلاتی مواجه شود.
نظر شما