به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان طی اظهاراتی در این نشست برگزاری چهارده دور کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ، برگزاری کمیته های مشترک متعدد راهبردی ، سیاسی ، نظامی ، علمی و سایر نشست ها را نشان از درایت متولیان سیاست خارجی و بخشهای دیگر دو کشور در طول سالهای متمادی دانست و نزدیکی سیاستهای منطقه ای دو کشور را عامل همکاری مشترک در قبال مسایل مهم منطقه ای و قرابت در فرهنگ و تاریخ مشترک و همسایگی دو کشور ارزیابی کرد .
وزیر امور خارجه کشورمان پروژه انتقال گاز ایران به عمان و موافقتنامه همکاریهای ترانزیتی (موافقتنامه عشق آباد) را شاه کلید روابط آتی دو کشور و ظرفیتی برای ارتقای سطح همکاریهای کنونی در بخش اقتصادی دانست .
وی همچنین افزود : برقراری خط پروازی مستقیم بین مسقط و تهران نیز به عنوان شاخصه مهم در افزایش تبادل تجاری و سیاسی بین دو کشور تأثیر به سزایی بر جای گذاشته است .
صالحی با اشاره به شرایط موجود در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس و کشورهای پیرامون آن ، تداوم حضور نیروی های خارجی در منطقه ، فعالیت شبکه های تروریستی و قاچاق مواد مخدر ، کشتن غیر نظامیان توسط گروه های افراطی و تروریستی به ویژه در سوریه ، عراق، افغانستان و پاکستان ، تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی ، تلاش برای ایجاد تفرقه های مذهبی و ایجاد سوء فهم منطقه ای و بین المللی را از جمله چالش های فراروی کشورهای منطقه و خلیج فارس ارزیابی کرد.
وی با تاکید مجدد بر لزوم همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر تصریح کرد : جمهوری اسلامی ایران طی سالهای متمادی همواره موضوع همکاری دسته جمعی امنیتی در منطقه خلیج فارس توسط کلیه کشورهای پیرامون آن را مطرح نموده و آمادگی خود را برای مذاکره با کلیه کشورهای یاد شده برای یافتن ساز و کاری مناسب برای نائل آمدن به این هدف اعلام داشته است.
صالحی تأمین امنیت منطقه خلیج فارس توسط کشورهای پیرامون آن را یک طرح امنیتی مسئولانه و واقع بینانه دانست که تنها راه رسیدن به امنیت پایدار در منطقه می باشد و در این طرح کشورهای منطقه حائز نقش محوری می باشند و این مهم تنها در مشارکت جمعی کشورهای منطقه فارغ از دخالت بیگانگان قابل حصول می باشد.
حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم برگزاری این گردهمایی ، همزمان با چهلمین سالگرد برقراری روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان را اقدامی شایسته دانست که بی تردید در تحکیم و توسعه روابط تاریخی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان گامی ارزنده به شمار می رود .
وی فرهنگ و تاریخ مشترک و همچنین حسن همجواری طی چهل سال رابطه رسمی سیاسی ایران و سلطنت عمان را از عوامل مهم پایه ریزی روابطی دوستانه و استراتژیک مبتنی بر احترام متقابل ارزیابی کرد.
یوسف الحارثی قائم مقام وزارت امور خارجه عمان نیز در مراسم چهلمین سالگرد برقراری روابط دو کشور ب اتاکید بر استواری روابط فیمابین بر مبنای اعتماد متقابل و همکاری مستمر تاریخی ، سفرهای سطح بالا بین مقامات دو کشور از جمله سفر سلطان قابوس به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد.
قائم مقام وزیر خارجه عمان همچنین با اشاره به عزم و اراده و اهتمام همیشگی مقامات عالیرتبه کشورش برای توسعه و گسترش همه جانبه روابط با جمهوری اسلامی ایران ، آمادگی مسقط برای تداوم دیدارها و تبادل نظر با مقامات ایرانی برای پیگیری روند توسعه همه جانبه روابط به خصوص در عرصه های اقتصادی و بازرگانی در چارچوب کمیته راهبردی و کمیسیون مشترک اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.
مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان صبح امروز (سه شنبه ) با حضور علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه و همچنین معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان و یوسف الحارثی قائم مقام وزارت امور خارجه عمان در محل وزارت امورخارجه برگزار شد.
کد خبر 2065254
نظر شما