پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۳۲

گزارش خبری/

تبلیغات ریاست جمهوری تحت الشعاع تبلیغات شورای شهر در زنجان/ تقابل احساس و تظاهر با صداقت و کارآمدی

تبلیغات ریاست جمهوری تحت الشعاع تبلیغات شورای شهر در زنجان/ تقابل احساس و تظاهر با صداقت و کارآمدی

زنجان - خبرگزاری مهر: با آغاز تبلیغات انتخابات شوراهای شهر زنجان فضای رقابت های انتخاباتی شهر زنجان وارد فاز جدید شده و توانسته رنگ و بوی انتخاباتی به فضای مناطق مختلف شهر زنجان بدهد و البته تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات شورای زنجان در حالی این روزها شاهد رقابت 197 نفر برای کسب 13 کرسی شورای شهر زنجان است که با حضور چهره های متخصص امور شهری می توان گفت شورای دور چهارم در صورت ورود برخی چهره های حاضر در صحنه انتخابات، شورایی متحول و پویاتر از دو دور قبل خواهد بود.

شوراهای شهر به عنوان یک نهاد تصمیم گیرنده محلی نقش تاثیرگذار در توسعه شهرها دارند و این نهاد تصمیم گیرنده نیازمند تخصص، کارآمدی و داشتن تجربه است و باید قاطعانه عنوان کرد که شورای شهر هرچند به عنوان یک مجلس محلی است ولی این مجلس محلی می تواند در صورت برخورداری از یک ترکیب و استخوان بندی مناسب در زمینه توسعه شهر نقش مهمی ایفا کند.

نگاهی به آنچه این روزها در صحنه رقابت شوراها در شهر زنجان شاهد هستیم این است که در کنار وجود تخصص ها و چهره های کارآمد شرکت کننده در صحنه انتخابات، برخی ظاهرسازی هایی وجود دارد که در واقع بازی با احساسات و به تمسخر گرفتن فهم و شعور شهروندان زنجانی را در پی داشته است.

پیشرفت دانش عکاسی و استفاده از فتوشاپ باعث شده در بنرها و تراکت های تبلیغاتی شاهد باشیم که تنها افراد با اتکا به ظاهر می خواهند رای کسب کنند.

هرچند می توان تجربه دو دور گذشته شورای شهر زنجان را به عنوان یک تجربه نامطلوب از بازی با احساس و فهم و شعور مردم زنجان نام برد و ترکیب بندی نامناسب شورای شهر زنجان را در این خصوص یادآور شد ولی باید گفت که انتخابات شوراهای اسلامی شهر زنجان به صحنه تقابل احساس و ظاهرسازی با صداقت و کارآمدی تبدیل شده که در این میان صداقت و کارآمدی بازنده اصلی این صحنه بوده است.

در چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر زنجان حضور 197 نفر داوطلب باعث شده هر شهروند زنجانی به نوعی درگیر این موضوع شود به گونه ای که کمابیش در هر رابطه فامیلی یک چهره وارد عرصه انتخابات شده است که این امر در کنار ایجاد برخی امیدواریها در خصوص حساس شدن مردم شهر زنجان به وضعیت تصمیم گیری شهر خود برخی بیم ها را در پی دارد.

برخی نامزدها که سابقه عضویت در شوراهای شهر زنجان را در دوره دوم و سوم دارند و برخی که در این حضور خود با سلب عضویت و یا چالش هایی مواجه شده اند این بار برای بالا بردن شانس پیروزی خود با فرزندان خود وارد صحنه شده اند و نوعی ائتلاف خانوادگی را ایجاد کرده اند یا اینکه فرزندشان را وارد صحنه کرده اند.

عدم حس مطالبه گری مردم زنجان موجب ضعف عملکرد اعضای شورا شده است

عدم وجود حس مطالبه گری در شهروندان زنجانی که نشان از متانت و تواضح آنها است باعث شده که شورای شهر زنجان صحنه چالش ها و تصمیم گیری های غیرکارشناسی باشد آنچه که فرید احدیان فیلمساز در  تهیه و پخش مستند "شهر بی گناه" به آن توجه داشته و آن را مورد تحلیل قرار داده است.

نگاهی به فرایند تشکیل و فعالیت دوره های دوم و سوم شورای شهر زنجان و تنش هایی که این شوراها در روند فعالیتی خود  داشتند موجب شد مردم شهر زنجان حداقل در طی سالهای انتهایی شورای دور سوم با این سوال مواجه شوند که شوراهای اسلامی شهر زنجان چرا با این همه چالش مواجه است؟ چراهایی که هنوز بعد از رسیدن به آرامش نسبی در این شورا پاسخی به آن داده نشده است.

شورای شهر دور سوم که تلفیقی از رای های احساسی همراه با ظاهرسازی به کارآمدی و تخصص بود، کار خود را در پرتنش ترین فضای ممکن با درگیری لفظی بر سر تعیین رئیس شورا آغاز کرد و از همان ابتدا نشان داد که شورای شهر زنجان علی رغم شعارهای تبلیغاتی که منتخبین آن می دانند و شعار "دوست من سلام" را مطرح می کردند در چه روندی قرار خواهد گرفت.

شورای شهر دور چهارم زنجان باید شورای شهر توصیه ناپذیر، متخصص، کارآمد و از همه مهمتر به دور از تنش و سیاست زدگی باشد، مشکلی که همواره در طی شوراهای دور دوم و سوم وجود داشته و این امر باعث شد برخی چهره های توانمند و متخصص نتوانند در این مجموعه کاری از پیش ببرند.

وجود لیست های انتخاباتی متنوع از جریان های مختلف این امید را فراهم می آورد که علی رغم عدم حضور بسیاری از چهره های شورای شهر، حضور افرادی به مراتب قوی تر و متخصص تر از ادوار گذشته در شهر زنجان را شاهد باشیم.

شهر زنجان برای توسعه و آبادانی نیاز به شورای کارآمد، متخصص و صاحب نظر دارد تا بتواند با تلفیق تخصص های مختلف در راستای توسعه و آبادنی گام بردارد، بار سنگین پروژه های نیمه تمام عمران شهری بی شک خود به عنوان یک پروسه فعالیتی برای شورای شهر دور چهارم شهر زنجان مطرح است اگر این شورا حتی پروژه جدیدی را نیز آغاز نکند باید در راستای اتمام پروژه های باقیمانده از گذشته برنامه ریزی مناسب کند.

باید در شورای شهر دور چهارم، وامدار نبودن، عدم دادن وعده های غیرواقع و عدم فامیل بازی و دخالت دادن منافع شخصی و گروهی مورد توجه قرار گیرد که در دوره های دوم و سوم کمتر به آن توجه شد. در طی این دو دوره افراد زیادی که هر کدام وابسته به برخی از چهره های شورای شهر بودند وارد شهرداری زنجان شدند نیروهای تحمیلی که بار سنگین مالی را برای شهرداری زنجان تحمیل کرد.

کد خبر 2072675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha