به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام جلال حسینی در نشست هم اندیشی و هماهنگی مجریان ششمین دوره جشن های مردمی و معنوی زیر سایه خورشید، بحث معرفت را به عنوان کلید واژه فرهنگ رضوی مطرح کرد و اظهار کرد: آگاهی و بینش از جمله مفاهیم اصولی است که موجب شکل گیری و ایجاد معرفت صحیح دینی می شود.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی بیان کرد: در حوزه معرفت شناختی باید به دو مبحث مهم شامل علل و آفت هایی که می تواند منجر به آسیب رساندن به معرفت صحیح شود و همچنین بسترها و زمینه های معرفت آفرینی، توجه و اهتمام ویژه داشت.
حجت الاسلام حسینی در ارتباط با آفت ها و آسیب های حوزه معرفت گفت: علل و آفت های معرفت صحیح می تواند به صفات درونی انسان مربوط باشد و یا ناظر به اعمال و کارکردهای انسان که موجب از میان رفتن معرفت در فرد می شود، باشد.
وی افزود: چنانچه انسان رعایت حقوق و تقوای الهی را بر اساس آگاهی سرلوحه اعمال خود قرار دهد، موجبات تحقق معرفت را ایجاد کرده است چراکه آگاهی و بینش مفاهیمی هستند که زمینه های معرفت صحیح را فراهم می کنند.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی بهترین شیوه تبلیغ دین را توصل و بهره گیری از راهبردها و روش های صاحبان دین عنوان کرد و اظهار کرد: برای برنامه ریزی و برگزاری مراسمی دینی و مذهبی با ابعادی وسیع در راستای رسیدن به هدف کلی که همان معرفت افزایی است، باید مسیر را منطبق بر اصول قرآنی و برگرفته از تعالیم اهل بیت(ع) معین کرد.
حجت الاسلام حسینی معرف افزایی را زمینه ساز و بستر جریان سازی دینی و اسلامی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه برنامه ای می تواند معرفت افزا باشد که زمینه تحقق تقوای الهی را در بین مخاطبان خود تأمین کند، افزود: برنامه ای که تأمین باورهای دینی مخاطبان را در کنار ممانعت از غفلت، تعصب، کج روی و هوا و هوس در نظر بگیرد را می توان برنامه ای معرفت افزا نامید.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی آستان مقدس حضرت رضا(ع) را پرچم دار مکتب بلند و نورانی خاندان عصمت و طهارت عنوان کرد و گفت: آستان قدس رضوی همواره تلاش دارد تا بر پایه تعالیم اهل بیت(ع) و آموزه های اسلامی، در جریان مهندسی و طراحی اصل معرفت افزایی به عنوان یک راهبرد اصولی بر مبنای منابع اصیل دینی و اسلامی گام بردارد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به جشن های مردمی و معنوی زیر سایه خورشید به عنوان یکی از جشن ها و برنامه های تبلیغی و ترویجی آستان قدس رضوی، افزود: به برکت نظام اسلامی و تدابیر رهبر معظم انقلاب و همچنین هدایت های تولیت عظمی، امروزه آستان قدس رضوی به عنوان یک کانون تأثیرگذار در حوزه های فرهنگی نه تنها در سطح کشور بلکه در جهان اسلام مطرح است.
وی با تأکید بر برگزاری سالانه 42هزار برنامه فرهنگی تبلیغی در حرم مطهر رضوی، تصریح کرد: یکی از برنامه های شاخص تبلیغی و ترویجی چند سال اخیر در مجموعه آستان قدس رضوی برنامه و جشن های معنوی و مردمی زیر سایه خورشید در داخل و خارج از کشور محسوب می شود.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان نکاتی چند در خصوص جشن های میلاد امام رضا(ع) برگرفته از نگاه آستان قدس رضوی، گفت: باید در ارتباط با بحث محتوا که اصل راهبردی و درون مایه همه برنامه ها است، به جایگاهی برسیم که به لحاظ محتوایی توانمندی جریان سازی در کشور و جهان اسلام را داشته باشیم.
حجتالاسلام حسینی اظهار کرد: با تشکیل اتاق های فکر، تولید و مدیریت پیام های فرهنگی می توانیم از این جشن ها به عنوان یک برنامه در راستای نشر فرهنگ رضوی و جریان سازی دینی بهره ببریم.
وی افزود: باید با نگاهی جامع منطبق بر سیاست های نظام و آستان قدس رضوی و همچنین بهره گیری از نخبگان، صاحب نظران و پشتوانه علمی کشور در راستای برگزاری چنین برنامه هایی اقدام کرد.
دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی ضمن اظهار امیدواری از برگزاری با شکوه، پر نشاط و اثربخش جشن های زیر سایه خورشید در سال جاری، گفت: امید می رود با برنامه ریزی ها و اقدامات صورت گرفته، اهداف اصولی جشن های معنوی زیر سایه خوشید در سال جاری نیز همچون 5دوره گذشته تا حد ممکن، محقق شود.
نظر شما