به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان گیلان، سبحانالله علیپور مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان گیلان در نشستی خبری در محل پایانه شهرستان آستارا، اظهار داشت: آستارا به عنوان یکی از بنادر مهم کشور سال گذشته با تصویب هیات دولت تبدیل به بندر دریایی شد و در زمینه صادرات، واردات و ترانزیت یکی از مرزهای مهم ایران به شمار می رود.
علیپور با بیان اینکه مجموع جابجایی کالا در این استان در سال گذشته، حدد 8 میلیون و 600 هزار تن بوده است، گفت: در طرح نوروزی امسال در 23 روز یک میلیون و 149 هزار نفر مسافر توسط وسیله نقلیه عمومی جابجا شدند که کل جابجایی مسافر در طول سال گذشته با وسیله نقلیه عمومی 5 میلیون و 888 هزار نفر بوده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش بین المللی واردات کالا درسال گذشته، 130 هزار و 377 تن کالا از استان گیلان جابجا شده است، اظهار داشت: مجموع صادرات کالا در سال گذشته، 744 هزار و 918 تن و مجموع ترانزیت ورودی به استان در سال 91 از مرز آستارا، 260 هزار و 817 تن بوده است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان گیلان مجموع ترانزیت خروجی در سال گذشته از استان را 447 هزار و 143 تن اعلام کرد و افزود:مجموع ترانزیت ورودی و خروجی استان در سال گذشته 707 هزار و 960 تن بوده است.
وی افزود: در سال گذشته کل کامیون های ورودی 34 هزار و 600 دستگاه بوده است که میانگین ورودی کامیون به این بندر 95 دستگاه بود همچنین کامیون های خروجی نیز در سال 91، 56 هزار و 548 دستگاه بوده است.
علیپور با بیان اینکه جمع کل کامیون های ورودی و خروجی از این بندر، 91 هزار و 148 دستگاه بوده است، بیان کرد: در طول سال گذشته، یک هزار و 916 دستگاه اتوبوس وارد آستارا و 2 هزار و 821 دستگاه ازاین شهر خارج شده است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان گیلان با بیان اینکه در سال گذشته، 311 هزار و 199 نفرمسافر وارد و 311 هزار و 962 مسافر از مرز خارج شدند، گفت: میانگین روزانه ورودی مسافر 853 نفر و خروجی مسافر 868 نفر بوده است.
وی با اشاره به اینکه 3 شرکت حمل و نقل کالا، یک شرکت حمل و نقل بین المللی مسافر و 87 نمایندگی شرکت های بین المللی در آستارا و انزلی فعالیت دارند، اظهار داشت: آستارا از نظر صادرات و واردات از مرزهای جاده ای رتبه سوم را در کشور کسب کرده است.
علیپور در پاسخ به مهر عمده واردات در آستارا را تخته، الیاف مصنوعی و شکر عنوان کرد و افزود: مبلمان و انواع کاشی بیشترین کالاهای صادر شده از بندر آستارا هستند در بخش ترانزیت هم از سمت آذربایجان ماشین آلات راهسازی و بیشترین ترانزیت خروجی از مرز ماشین سواری و لوله آهنی است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان گیلان با اشاره به میزان جابجایی مسافر، کالا و ترانزیت در بهار امسال، اظهار داشت: در بحش مسافری یک میلیون و 807 هزار نفر در سه ماه اول امسال جابجا شدند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 14.7 درصد رشد داشته است، همچنین در این مدت یک میلیون و 784 هزار تن کالا جابجا شد که در مقایسه با بهار سال گذشته 30 درصد کاهش یافت.
علیپور خاطر نشان کرد: در بحث ترانزیت نیز مجموع کالاهای ورودی 31 هزار و 732 تن بود که در مقایسه با سه ماه اول سال گذشته 57 درصد کاهش یافت، علاوه بر این ترانزیت خروجی در بهار امسال نیز حدود 4 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.
وی با بیان اینکه واردات از مرز آستارا 8 درصد از کل واردات کشور را شامل می شود، بیان کرد: در بخش صادرات هم سهم آستار 11 درصد از کل کشور است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های استان گیلان با بیان اینکه در استان گیلان حدود 10 هزار و 664 کیلومتر انواه راه ها را داریم، گفت: 161 شرکت و موسسه باربری، 4 پایانه فعال، 121 شرکت و موسسه مسافربری، 7 پایانه فعال مسافری، 5600 ناوگان باری و 3 هزار وسیله نقلیه مسافری در این استان وجود دارد
نظر شما