به گزارش خبرنگار مهر، حسین انواری شامگاه چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه شبكه نيكوكاري (امداد محله) كميته امداد كشور در سمنان با اشاره به آغاز هفته اكرام ايتام و اطعام نيازمندان به مناسبت ولادت امام حسن مجتبي (ع) و ايام شهادت امام علي (ع) و ليالي قدر اظهار داشت: اين هفته در واقع بسيجي است از خيرين و نيكوكاران و صحنه اي براي سبقت خيرات گسترده كه به مرور تبديل به يك فرهنگ شود.
وي گفت: به مناسبت هفته اكرام ايتام كليه مشخصات ايتام جمع آوري و در پايگاه هاي كميته امداد كه همزمان در جشن رمضان برقرار است در اختيار حاميان و نيكوكاران قرار مي گيرد.
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) كشور با تصریح بر اینکه برخي از حاميان تعداد بيشتري بين ۱۰ تا ۱۵ يتيم را تحت پوشش خود دارند، از نيكوكاران، خيرين و آحاد مردم خواست تا در طرح اكرام ايتام و اطعام نيازمندان مشاركت کنند.
انواری از دیگر برنامه های این نهاد در راستای خودکفایی مددجویان تحت پوشش را، مهارت آموزی دختران، به ویژه دختران بازمانده از تحصیل در روستاها، حمایت از دانش آموزان و آشنا کردن آنها با مشاغل و رفع مشکلات آنها برای تحصیل، حمایت از 100 هزار دانشجوی تحت پوشش و تلاش برای وارد شدن آنها به چرخه کار بعد از فارغ التحصیلی برشمرد.
امداد در هیچ یک از دستگاه ها ادغام شدنی نیست
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) كشور با اشاره به برخی نقل قول های در خصوص ادغام کمیته امداد امام خمینی (ره) با سازمان بهزیستی افزود: امداد در هیچ یک از دستگاه ها ادغام شدنی نیست.
انواری تصریح کرد: امداد یک قطعه نورانی از قطعات نظام اسلامی است که حضرت امام خمینی (ره) بنا نهادند و جایگاه ویژه خودش را دارد.
وی با بیان اینکه کمیته امداد در حد توان خود سعی دارد مشکلات و آسیبهای درون خانوادهها را کاهش دهد اما این بحث بخشی نیست و تمام دستگاهها باید وارد عمل شوند، افزود: این نهاد تلاش میکند تا با ارائه خدمت به خانوادهها ناهمخوانی به جود آمده ناشی از رشد اجتماعی سریع و رشد کند اقتصادی را کاهش دهد.
خدمات کمیته امداد، خانواده محور است
این مسئول با اشاره به اهمیت ایجاد آرامش، بهبود روابط و ثبات در خانواده تصریح کرد: اگر هسته اصلی جامعه ثبات داشته باشد بسیاری از مشکلات کشور حل میشود و کمیته امداد برای رفع بخشي از مشکلات، انجام فعالیتهای مشاورهای برای مدد جویان خود را در دستور کار قرار داده است.
انواری اظهار داشت: خدمات کمیته امداد خانواده محور است زیرا اگر بتوان از مشکلات درون خانواده پیشگیری یا این مشکلات را درمان کرد از بسیاری آسیبهای اجتماعی پیشگیری میشود.
وی در خصوص رویکرد فعلی این نهاد حمایتی هم گفت: مجموع برنامه های کمیته امداد امام خمینی (ره) بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری تدوین شده و بر این اساس، گسترش حضور مردم در صحنه و افزایش مشارکت های مردمی، توانمندی و سلامت خانواده ها و تغییر سبک زندگی خانواده ها سه محور اساسی فعالیت ها است.
بیش از یک میلیون زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین با اشاره به طرح های اشتغالزایی این نهاد در راستای خودکفایی مددجویان نیز گفت: وام اشتغال کمیته امداد از منابع بانکی تامین میشود و در صورتی قرضالحسنهها و بانکها منابع مالی خود را کاهش و یا بر اساس منافع خود آن را متوقف کنند این نهاد نیز مجبور به کاهش و یا توقف ارایه وامهای اشتغال ميشود.
انواری با اشاره به بیش از یک میلیون زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد در سطح کشور افزود: اگر بتوان زنان توانا را وارد چرخه کار کرد و مهارت اداره خانواده را به آنها آموزش داد، ارزشها در هسته اصلی جامعه و به دنبال آن در محلات و شهرها پایه گذاری و مشکلات اجتماعی کاهش مییابد.
افتتاح همزمان ۳۰۰ شبكه نيكوكاري در كشور
در سالروز ولادت با سعادت كريم اهل بيت امام حسن مجتبي (ع) ۳۰۰ شبكه نيكوكاري كميته امداد امام خميني كشور در آييني با حضور سرپرست سرپرست این نهاد انقلابی در سمنان افتتاح شد.
انواری در این مراسم نیز با بیان اینکه شبكه هاي نيكوكاري با هدف نقش مردم در شناسايي نيازهاي واقعي محرومان و مردمي شدن حمايت هاي اجتماعي از محرومان با محوريت مساجد توسط كميته امداد امام خميني (ره) در كشور اجرايي شده است افزود: در اين ارتباط در سراسر كشور مساجدي انتخاب شدند كه در اين مساجد نيازهاي محله توسط هسته مستقر در آن شناسايي و تامين مي شود.
وی تصریح کرد: در اولين مرحله از اجراي اين طرح ۳۰۰ شبكه نيكوكاري به طور همزمان به بهره برداری رسیدند.
شكل گیری و فعالیت 12 شبکه امداد محله در استان سمنان
مدير كل كميته امداد امام خميني (ره) استان سمنان نیز در این مراسم گفت: شبكه نيكوكاري كه با هدف تقويت نقش محوري مساجد در توجه به محرومان و نيازمندان اجرايي شده است متشكل از يك هيئت امناء و افراد معتمد محلي افتخاري است.
نجفعلي انتظاري شمار اعضاي هيئت امناء را شش نفر بيان كرد و گفت: شناسايي و ارتباط متقابل با خيرين و موسسات خيريه، ايجاد شبكه ارتباطي و حمايتي در هر محله با محوريت مسجد، واگذاري امور خدمت رساني به محرومان به مردم و ايجاد همبستگي و توازن اجتماعي و ارتقاي فرهنگ انفاق، نيكوكاري و نوع دوستي از اهداف تشكيل اين شبكه ها است.
وي گفت: در استان سمنان ۱۲ شبكه به عنوان سهميه اوليه شكل گرفته و فعال شده است و در نظر است اين شبكه ها به مرور افزايش يابند.
در آيين افتتاح شبكه های امداد محله کشور كه جمعي از مسئولان كميته امداد كشور، خيرين و نيكوكاران و مسئولان محلي حضور داشتند این شبكه های نيكوكاري در مسجد سيد الشهدا سمنان به صورت نمادين افتتاح شدند.
نظر شما