پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۲۹

زهیری عنوان کرد:

پنج فاز پارس جنوبی امسال افتتاح می‌شوند/ بهره‌برداری از هشت فاز در سال آینده

پنج فاز پارس جنوبی امسال افتتاح می‌شوند/ بهره‌برداری از هشت فاز در سال آینده

بوشهر - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: فازهای 12 و بخش‌های باقیمانده فاز 15 و 16 پارس جنوبی تا دو ماه دیگر و فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تا پایان امسال افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا زهیری صبح چهارشنبه در آئین راه‌اندزای فازهای 15 و 16 پارس جنوبی با اشاره به همت بلند متخصصان داخلی در ساخت این فازها اظهار داشت: شرکت‌های داخلی با تکیه بر توانمندی متخصصان کشورمان نشان دادند که می‌توانند در مگاپروژه‌های گازی عملکردی موفق داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به افزایش توانمندی‌ پارس جنوبی در شیرین‌سازی گاز، اضافه کرد: پالایشگاه‌های موجود در منطقه ویژه پارس جنوبی روزانه بیش از ٢٩٠ میلیون مترمکعب گاز پارس جنوبی را شیرین سازی می‌کنند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به راه‌اندازی فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تا پایان امسال، خاطرنشان ساخت: فاز 12 میادین مشترک گاز پارس جنوبی و همچنین بخش‌های باقی مانده از فازهای 15 و 16 پارس جنوبی تا دو ماه آینده به بهره برداری می‌رسند.

وی به دیگر فازهای در دست اجرای فازهای پارس جنوبی اشاره کرد و بیان داشت: فازهای ١٣، ٢٢ و ٢٣ و ٢٤، ١٩، ١٤ و ٢٠ و ٢١ در حال حاضر بین 50 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

زهیری در ادامه با اشاره به افزوده شدن سه دکل به ناوگان حفاری پارس جنوبی در آینده نزدیک بیان داشت: در حال حاضر ١٥ دکل از ١٧ دکل موجود در پارس جنوبی در فازهای در حال توسعه مشغول حفاری هستند.

وی همچنین از اشتغال بیش از 80 هزار نفر در فازهای مختلف پارس جنوبی خبر داد و افزود: در حال حاضر روزانه ١٢,٥ میلیون مترمکعب گاز ترش از فازهای ٦ و ٧ و ٨ پارس جنوبی در واحد نخست پالایشگاه فازهای ١٥ و ١٦ پالایش و شیرین سازی می‌شود.

وی در ادامه به تشریح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی پرداخت و افزود: این فازها از فازهای مهم و تاثیرگذار پارس جنوبی و از دستاوردهای متخصصان کشورمان در مجموعه اين ميدان مشترك است كه تمامي مراحل طراحي، ساخت و توسعه و بهره برداري از آن توسط شركتهاي فعال ايراني صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس عنوان كرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده پس از تکمیل عمليات فني مراحل شیرین‌سازی، واحدهای نم‌زدایی و تقویت فشار این بخش پالایشگاهی به سرعت به منظور انتقال گاز تولیدی این پالایشگاه به خط لوله مصارف سراسری  گاز کشور آماده و راه اندازی خواهد شد.

وي افزود: گاز مورد نیاز این پالایشگاه از فازهای 6 و7و 8 میدان پارس جنوبی تامین شده كه با بهره‌برداری از اين طرح پالايشگاهي، روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به شبکه سراسری مصارف داخلي كشور ارسال خواهد شد.

زهیری تصريح كرد: با راه‌اندازی نهایی این طرح روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی، یک میلیون تن اتان، 75 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوکرد و یک میلیون و 50 هزار تن گاز مایع LPG به منظور صادرات تولید می‌شود.

وي سپس با اشاره به تلاش‌هاي گسترده فعالان و كاركنان خدوم اين پروژه از حمايت‌هاي مجموعه دولت، مقامات عالي صنعت نفت و ساير خدمتگزاران ملي و محلي در پشتيباني از پيشبرد توسعه طرح‌هاي پارس جنوبي تقدير كرد.

کد خبر 2107246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha