به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست که با انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی" متشکل از تعدادی از جانبازان شیمیایی ، تعدادی از پزشکان در کار مشترک علمی بر روی عوارض سلاحهای شیمیایی، بهمراه جمعی از دست اندرکاران ادبیات دفاع مقدس و هنرمندان کشورمان همچون حبیب احمدزاده و پرویز پرستویی" برگزار شد، علاوه بر سفیر جمهوری اسلامی ایران، اعضای نمایندگی و رئیسان نهادهای ایرانی در توکیو، جمعی از دانشجویان و ایرانیان مقیم همراه با خانواده هایشان با حضور روحانی اعزامی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناصری نماینده مجلس شواری اسلامی شهر بابل شرکت نمودند.
شهریار خاطری، مدير روابط عمومی انجمن دفاع از قربانيان سلاح های شيميايی که برای شركت در شصت و پنجمين سالگرد حمله اتمي نظاميان آمريكايي به هيروشيما که هر ساله در 6 اوت برگزار می گردد به ژاپن سفر كرده، در ابتدای این نشست ضمن معرفی کلیه افراد هیات، گزارشی از عملکرد و فعالیتهای این انجمن را ارائه و به بیان هدف و برنامه های این سفر پرداخت.
رضا نظر آهاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو ضمن تقدیر و تشکر از مجاهدات جانبازان شیمیایی و دست اندرکاران اصحاب هنر در عرصه سینما و تلوزیون و ادبیات جنگ اظهار داشت چه آنهایی که عملا در صحنه های کارزار برای دفاع از کشورمان سلامتی خود را از دست داده اند و چه کسانیکه این ارزشها را تداوم داده و آن را به نمایش درآورده تا همگان بدانند که چه دورانی داشتیم و چه دورانی سپری کردیم همه آنها را مصداق بارز مقاومت هستند و برای همه آنها آرزوی سلامتی کرد.
حبیب احمدزاده نویسنده رمان ها و داستان های مطرحی درباره جنگ و سازنده چند فیلم مستند در همین زمینه و یکی از آسیب دیدگان حملات شیمیایی در جنگ ایران و عراق و پرویز پرستویی یکی از مشهورترین بازیگران سینما و تلوزیون که در سالهای اخیر در برنامه های فرهنگی برای ترویج فرهنگ صلح و دوستی به همراه سه نفر از بازماندگان هفتاد درصد شیمیایی در جنگ تحمیلی که همراه با هیات در نشست حضور داشتند برای ایرانیان مقیم صحبت کردند.
در پایان مراسم ضمن استقبال گرم توسط ایرانیان و گرفتن عکس یادگاری، جانبازان شیمیایی و اعضای انجمن حمایت از قربانیان شیمیایی همراه با ایرانیان مقیم در توکیو برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و ضیافت افطار و مراسم شبهای رمضان حضور یافتند.
در حاشیه این سفر، محمدرضا سروش، مدیر عامل انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و از موسسان موزه صلح تهران، به بیان اشتراکات فرهنگی و اجتماعی و نکات تاریخی کشور ایران و ژاپن پرداخت و اظهار داشت مردم غیر نظامی هر دو کشور قربانی سلاح کشتار جمعی شده اند، کشور ژآپن در پایان جنگ جهانی دوم در شهرهای هیروشیما و ناکاسازکی مورد تهاجم بمباران هوایی قرار گرفت و کشور ایران هم در طول سالیان جنگهای تحمیلی مورد هجوم سلاحهای شیمیایی دشمنان قرار گرفت. با بی توجهی جامعه جهانی نسبت به این قضیه مردم خود عراق نیز مورد هجوم سلاحهای شیمیای قرار گرفتند.
وی تجربه مشابه دو کشور ایران و ژاپن را باعث ایجاد ارتباط و همکاریهای مشترک با محوریت صلح بین گروههای مردمی و سازمانهای مردم نهاد (NGO) ایرانی و ژاپنی بیان کرد و افزود آغاز همکاریها از سال 2003 بین دو کشور ایران و ژاپن برقرار شده است.
مدیرعامل انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی حضور در برنامه یادمان قربانیان سلاحهای اتمی هرسال در روز 6 اوت در شهر هیروشیما را از نقاط برجسته این برنامه ها دانست و محصول گردهمایی ها و سمینارهای دو کشور و ارتباط بین قربانیان سلاحهای شیمیایی واتمی را موجب ایجاد " شبکه بین المللی قربانیان سلاحهای کشتار جمعی" عنوان کرد و ادامه داد که در کشور ایران برای اولین بار برنامه ایی تحت عنوان "سفیران صلح" در تهران برگزار شد و در ادامه دومین برنامه در کشور عراق با میزبانی مردم حلبچه انجام خواهد شد و این روند هر ساله با برنامه های فرهنگی و علمی ادامه دارد.
وی یکی از کارهای به انجام رسیده شده حاصل دستاورد علمی و با همت و تجربه پزشکان ایرانی و ژاپنی، توسط انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی چاپ کتاب "اطلس ضایعات ناشی از گاز خردل" به سه زبان فارسی، ژاپنی و عنوان کرد و افزود این کتاب به زبان انگلیسی توسط ناشر انگلیسی در دست چاپ است.
سروش با اشاره به نگاه ژاپن به موضع صلح و توجه خاص به آموزش صلح بعد از بمباران هیروشیما یکی از مهمترین اهداف انجمن را توسعه فرهنگ و آموزش صلح عنوان کرد و گفت به دنبال آن هستیم که شبکه مشترک آموزش فرهنگ صلح با استفاده از تجارب دو کشور را به کمک انجمن و معلمان ایرانی و ژاپنی انجام دهیم.
وی هدف از حضور هنرمندان مستند سازان و دستندرکاران در عرصه ادبیات دفاع مقدس و ادبیات فارسی و اصحاب رسانه در مراسم سالروز بمباران اتمی هیروشیما را توسعه این برنامه ها توسط گروهای مختلف با ابزارهای تخصص آن گروه عنوان کرد.
وی ملاک همکاری با این انجمن را بر اساس همکاری و علاقمندی و حضور دائم افراد عنوان کرد.
سروش با نگاه مقایسه ای بین موزه صلح تهران با موزه بزرگ صلح هیروشیما اذعان داشت که در ایران بر اساس ظرفیت و تجارب خودمان موزه ایجاد شده است، موزه صلح تهران یکی از محصولات انجمن با همکاری شهرداری تهران درپارک شهر تهران ایجاد و در حال حاضر نام پارک شهر به پارک صلح تهران معروف شده و تمام موضع به صلح اختصاص داده شده است و اخیراً فرهنگسرای صلح نیز در آن مکان ایجاد شده است. وی ادامه داد که این موزه به شبکه موزه ای صلح دنیا متصل شده و برای افتتاح آن از رئیس موزه صلح هیروشیما دعوت شد، و بخشی از موزه صلح تهران به بمباران توکیو اختصاص داده شده است.
نظر شما