پوريا خاني در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، افزود : نخبگان و پژوهشگران كشور براي تحقيق و پژوهش نياز به محيطي امن و آرام دارند. مسئولان كشور بايد براي پژوهشگران مكاني آرام جهت انجام تحقيقات و پژوهش ها ايجاد كنند تا اين افراد با آسايش خاطر و دسترسي به امكانات لازم به پژوهش و تحقيق بپردازند و دغدغه اي در اين مورد نداشته باشند.
وي تصريح كرد : دانشجوياني كه در دانشگاه ها به تحقيق و پژوهش مي پردازند بايد به راحتي بتوانند از امكانات آزمايشگاهي و منابع كتابخانه اي استفاده كنند. اما در ايران تنها زماني دانشجويان مي توانند از امكانات آزمايشگاهي استفاده كنند كه واحدي مرتبط با آن آزمايشگاه داشته باشند. در زمان هاي ديگر دانشجويان حق استفاده از اين امكانات را ندارند.
اين برگزيده علمي كشور يادآور شد : در ضمن دانشجويان محكومند تنها آزمايشاتي را كه استاد درس به آنها ديكته مي كند انجام دهند و حق استفاده از وسايل آزمايشگاه را براي تحقيقات ديگر خود ندارند. بسياري از وسايل و تجهيزات آزمايشگاهي نيز به دليل گران بودن اصلا در آزمايشگاه هاي استفاده نمي شوند و فقط استاد آزمايش را براي دانشجويان انجام مي دهد. در واقع آزمايشگاه ها و وسايل آنها در كشور ما تنها جنبه تزئيني دارند.
پوريا خاني اظهار كرد: از دولت جديد انتظار داريم امكانات تحقيقي لازم را در اختيار نخبگان و پژوهشگران قرار دهد. در خارج از كشور تمام اين تجهيزات براي اين افراد فراهم مي شود. دولت بايد به ازاي فعاليتي كه نخبگان در جهت پيشرفت كشور انجام مي دهند، امكانات مالي لازم را در اختيار آنها قرار دهد. اعطاي وام هاي بلاعوض از جمله اقداماتي است كه مسئولان كشور مي توانند براي پژوهشگران كشور انجام دهند.
خاني امين آبادي افزود: يك پژوهشگر به عنوان كسي كه فعاليت پژوهشي انجام مي دهد، بايد بيمه پژوهشي شود. همچنين ايجاد كارت نخبگان براي اين قشر از جامعه ضروري است تا با اين كارت به خوبي در محافل شناخته شوند و افراد ديگر خود را به نام آنها معرفي نكنند.
نظر شما