به گزارش خبرگزاری مهر، اولین بار در این منطقه از خرس سیاه توسط دوربینهای دستی فیلمبرداری میشود و پیش از این چندین بار توسط دوربینهای تلهای از این گونه فیلم و عکس تهیه شده است. همچنین در این بررسی ردپاهای متعلق به حداقل چهار قلاده خرس سیاه اندازهگیری شد که نشان دهنده پتانسیل بالای این منطقه برای حفاظت از این گونه است.
بر پایه این گزارش، شهرستان بشاگرد منطقهای کوهستانی در شرق استان هرمزگان است که با دارا بودن منابع آبی فراوان، جنگلهای تنک کوهستانی و بکر بودن یکی از زیستگاههای مناسب خرس سیاه در استان است.
خرس سیاه آسیایی یکی از گونههای آسیبپذیر در دنیا است اما زیرگونه بلوچی آن که پراکندگی آن محدود به پاکستان و جنوب شرقی ایران در سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است از گونههای به شدت در معرض خطر انقراض است.
خرس سیاه آسیایی در حال حاضر در فهرست IUCN در آستانه انقراض CRاست و از درجه حفاظتی برخوردار است. در واقع وقتی جانوری از درجه حفاظتی برخوردار می شود به این معنا است که طی 10 سال اخیر حدود 50 درصد از جمعیت آن کاسته شده است.
متاسفانه در ایران شکار بی رویه و نابودی زیستگاه از عوامل مهم تهدید حیات جانور این است. از طرفی ناآگاهی مردم بومی در برخورد با خرس سیاه باعث شده تعداد بسیاری از آنها اسیر یا شکار شوند که البته اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان از جمله استفاده و اعزام تشکل های فعال مردم نهاد در زمینه آموزش و ترویج درحوزه محیط زیست مرتبط با جوامع محلی هرمنطقه از دیگر اقدامات این اداره کل برای حفاظت از گونه های آن منطقه است.
نظر شما