به گزارش خبرنگار مهر، خسرو ارتقایی با تاکید بر ضرورت ايجاد ساختار مناسب براي مديريت يكپارچه آب در دوران جديد وزارت نيرو گفت: ايجاد ساختار مناسب براي مديريت يكپارچه بر منابع آب يكي از نكات كليدي در تحقق اهداف بخش آب در دوران جديد وزارت نيرو است.
مشاور وزیر نیرو اظهار داشت: نگاهي گذرا به تلاش هاي بخش آب كشور در سال هاي اخير نشان مي دهد كه اجراي فاز نخست طرح هدفمندي يارانه ها با وجود تمامي مشكلات و كمبودها، تكميل و بهره برداري از طرح هاي بزرگ تامين آب كشور و شبكه هاي آبياري و زهكشي، تنوع بخشي منابع مالي طرح هاي بخش آب و فاضلاب از جمله فعاليت هاي مهم بخش آب بوده است.
وي با اشاره به اينكه تدوين سند چشم انداز در بخش آب كشور و برنامه ريزي استراتژيک در اين زمينه يكي از دستاوردهاي مهم طي سال هاي گذشته بوده است تصريح كرد: تشكيل شوراي عالي آب كشور و نيز اعتماد و بهره گيري از بدنه تخصصي وزارت نيرو در اين بخش حياتي و مهم، از ديگر اقدامات در بخش آب كشور بود.
ارتقايي سپس به سياست هاي كلي نظام در زمينه مديريت منابع آب كشور كه در سال 1379 مورد تاييد و ابلاغ مقام معظم رهبري قرار گرفته بود اشاره و بيان داشت: ايجاد نظام جامع مديريت در كل چرخه آب بر اساس اصول توسعه پايدار و آمايش سرزمين در حوضه هاي آبريز كشور، ارتقاي بهره وري و توجه به ارزش اقتصادي، امنيتي و سياسي آب در استحصال و عرضه و نگهداري مصرف آن و نيز افزايش ميزان استحصال آب و به حداقل رساندن ضايعات طبيعي و غيرطبيعي در كشور از جمله اين سياست ها است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: تدوين برنامه جامع آب به منظور رعايت تناسب در اجراي طرح هاي سد و آبخيزداري و مهار آب هايي كه از كشور خارج مي شوند از ديگر سياست هاي كلي در بخش آب است كه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
وی همچنين سند فرابخشي مديريت منابع آب را در 4 بخش ذكر كرد و گفت: افزايش بهره وري آب، حفظ و پايداري كمي و كيفي منابع آب، اصلاح ساختار اقتصاد آب و گسترش آگاهي هاي عمومي و توسعه فن آوري و تحقيقات چهار بخش شكل دهنده سند فرابخشي آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با تشريح چالش هاي اصلي شركت هاي آب منطقه اي در كل كشور اظهار داشت: برداشت هاي بي رويه از منابع آب زيرزميني، مصرف بي رويه آب به ويژه در بخش هاي كشاورزي و شرب با بهره وري بسيار پايين، برداشت و استحصال بي رويه آب از منابع آب هاي سطحي كه تاثير آن بر روند منفي تغذيه برخي دشت ها و تالاب هاي كشور مشهود است و البته كاهش شديد روان آب هاي سطحي را نيز به دنبال دارد؛ از چالش هاي مهم در بخش آب محسوب مي شوند.
به گفته ارتقایی، ورود انواع آلاينده ها به منابع آب سطحي و زيرزميني و افت كيفيت آب و مديريت محلي منابع آب بدون توجه به الزامات مديريت يكپارچه منابع و توسعه پايدار، محدوديت منابع مالي جهت تكميل طرح هاي در دست اجرا و نيز نگهداري از تاسيسات موجود، فاصله زياد بين هزينه تمام شده و فروش آب به مصرف كننده و نيز حجم انباشته بدهي هاي بسياري از شركت و در نهايت نبود بسته مناسب براي ايجاد جذابيت هاي مورد نياز جهت توسعه مشاركت بخش خصوصي در حوزه مختلف آب از جمله چالش هاي اين بخش مهم و حياتي در كشور است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بيان اينكه راهكارهاي عملي براي برون رفت از وضعيت موجود در برنامه وزير نيرو به مجلس ارائه شده است ابراز اميدواري كرد: با همدلي و تلاش مجموعه مديران و كارشناسان متخصص، اجراي دقيق اين برنامه ها در دستور كار قرار گرفته تا عمده مشكلات موجود در بخش آب كشور برطرف شود.
مديرعامل شركت آب منطقه اي تهران خاطر نشان كرد: يكي از ضروريات امروز بخش آب كشور، هماهنگي تنگاتنگ بين بخش هاي مختلف مصرف كننده آب همچون كشاورزي، صنعت و غيره است تا از منابع آبي موجود در كشور بهينه استفاده شود.
ارتقايي افزود: ايجاد ساختار مناسب براي مديريت يكپارچه بر منابع آب بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد و همچنين هماهنگي هرچه بيشتر با دستگاه هاي حاكميتي مي تواند جلوي آلودگي منابع آب را بگيرد. استقرار ساختار مناسب به منظور جذب سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي و مشاركت بخش خصوصي در اجراي طرح هاي بزرگ منابع آبي كشور بايد در اولويت اجرايي مديريت بخش آب قرار گيرد تا اين حوزه مهم و حساس با تلاش همه متخصصان به شكل مطلوبي اداره شود.
نظر شما