به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی برادران بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری در محل سالن شهدای شهرداری مشهد اظهار کرد: در ماده 12 قانون پنجم برنامه توسعه به موضوع زیارت و مدیریت توسعه پرداخته شده است و امیدواریم در روند جدید طی تعاملاتی که با مجلس و دولت خواهیم داشت این آییننامه و ماده قانونی جنبه اجرایی پیدا کند.
وی توضیح داد: صرفا نگاه ما به این ماده در حوزه اعتبارات نیست، اعتقاد ما این است که در حوزه زیارت بیشتر از اینکه نیازمند اعتبارات هستیم، به اختیارات نیازمندیم.
مطالبات اختیارات حوزه زیارت حق شهرداری
معاون برنامهریزی و توسعه شهردار مشهد تاکید کرد: پیشبینی شده بود که علاوه بر اعتبارات، اختیارات استاندار خراسان رضوی را در سطح معاون رییسجمهور داشته باشیم و به موضوع زیارت در استان و در رده ملی به صورت متمرکز پرداخته شود، اما علاوه بر اینکه اعتبارات دریافت نکردهایم، چنین چیزی تاکنون عملی نشده است.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر این اختیارات به مجموعه استان و مدیریت شهری داده شود ما از تخصیص اعتباراتی که وعدهاش به استان داده شده اما هنوز محقق نشده است، بینیاز خواهیم بود.
برادران اضافه کرد: مطالبات اختیارات در حوزه زیارت موضوع به حقی است که باید صورت بگیرد و در صورت تحقق، ما را در خدماتدهی به زائران کمک کند.
برادران با ابراز امیدواری از اینکه در حوزه دبیرخانه کلانشهرهای ایران تعاملاتی برقرار شود و روند شکلگیری مدیریت یکپارچه و مدیریت واحد شهری به صورت جدی پیگیری شود: در برنامه پیشنهادی وزیر کشور و وزیر مسکن و شهرسازی به موضوع مدیریت یکپارچه شهری توجه شده و این موضوع یکی از دغدغههای اصلی خبرنگاران نیز هست.
وی ادامه داد: اگر چه نمایندگان و دولت گذشته عظمشان بر این بود که این اعتبارات صورت گیرد اما مشکلات اقتصادی کشور مانع از این شده است، اما کاش ما از این فرصت استفاده میکردیم که در حوزه ملی زیارت اختیاراتی را به نقش محلی اختصاص میدادیم تا مسائل شهری را با تدبیر جمعی دنبال میکردیم.
شهرداری از هدفمندی یارانه های بهره ای نبرد
وی خاطرنشان کرد: ما امروز در خلال تخصیص بودجه به شهرداری کلانشهرها از اعتبارات مربوط به شهرداریها محروم شدهایم و کمکهای دولت به شهر مشهد به کمتر از دو درصد تقلیل یافته است و دولت در حوزه اتوبوسرانی و قطار شهری که جزو تعهدات مشترک دولت با ما بوده، به تعهدات خود عمل نکرده و کمکهای دولتیاش در عرصههای مختلف اندک یا صفر بوده و کلیه دریافتیهای شهرداریها از محل هدفمندی یارانهها صفر بوده است.
معاون برنامهریزی و توسعه شهردار مشهد گفت: حوزه معاونت برنامهریزی شهرداری مشهد در سال 1382 توسط شورای اسلامی شهر مشهد به تصویب رسید و مشهد به عنوان نخستین شهری است که چشمانداز 20 سالهای را تدوین کرده است.
برادران اضافه کرد: این معاونت علاوه بر برنامه بلند مدت 20 ساله، دو برنامه عملیاتی را در سالهای اخیر تجربه کرده و به هر برنامه، بودجه خاصی اختصاص داده و شاخص عملکردی برای هر بودجه مشخص کرده است تا به برنامه عملیاتی برسد.
وی با بیان اینکه آخرین برنامه عملیاتی ما در سال 90 تا 92 بود، افزود: در این برنامه تلاش شده است 371 شاخص ارزیابی عملکردی از تمامی فعالیتهای جاری شهرداری و پروژههای عمرانی هدفگذاری شود و با همکاری کلیه معاونتهای مرتبط تلاش شده که این برنامه دنبال شود.
وی همچنین عنوان کرد: برنامه عملیاتی شهرداری مشهد در نوع خود بینظیر بوده و سایر کلانشهرها بعد از این شهر، این نوع برنامه عملیاتی را دنبال کردهاند.
معاون برنامهریزی و توسعه شهردار مشهد با اشاره به اینکه در جلساتی که با مدیران و معاونان تشکیل شده، به صورت مستمر این شاخصها رصد میشود، تصریح کرد: بر اساس گزارشات سازمانهای شهرداری، این شاخصها روند صعودی داشته است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این تلاش شده است نظرات مردمی اخذ شود و این نظرات را مبنای عملکرد خود قرار دهیم، خاطرنشان کرد: بر اساس نظرسنجیها در حوزه عملکرد میزان رضایتمندی مردم 67.2 درصد، در خصوص کیفیت زندگی 85.6 درصد، در حوزه نظافت و پاکیزگی شهر 92.1 درصد، میزان عملکرد در حوزه شهر سالم و رسیدن به شهر متعالی 75 درصد، در حوزه آتشنشانی 81.9 درصد، از حیث زیبا بودن شهر 92.3 درصد، از حیث فرحبخشی شهر مشهد 83 درصد، فضای سبز 86 درصد و در حوزه حمل نقل عمومی 52.9 درصد از نگاه شهروندان بوده است.
مردم مشهد به زندگی در پایتخت تمایل ندارند
برادران همچنین عنوان کرد: نظرسنجی دیگری در زمینه میزان تمایل مردم به زندگی در شهر مشهد صورت گرفته و در آن 60 درصد مردم به زندگی در شهر مشهد، بیش از 15 درصد به زندگی در شهر اصفهان، بیش از 13 درصد به زندگی در شهر شیراز، 6 درصد به تهران، یک درصد به کرج و سه درصد به زندگی در تبریز ابراز تمایل نشان دادند.
وی یادآور شد: بر اساس شاخصهای آماری شهرداری، مشهد نخستین کلانشهری است که در حوزه شهرها و در کل کشور به بودجه عملیاتی دست یافته و به عنوان ابر سازمان این بودجه عملیاتی را به عنوان مبنای کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: قیمت تمام شده محصولات در شهر، میزان هزینه تمام شده صدور پروانههای ساختمانی، میزان هزینههای پیشبینی شده در خصوص نظارت و بازپیرایی فضای سبز و رفت و روب شهری از جمله موضوعاتی است که مدیریت برنامه و بودجه معاونت برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد به آن احاطه کامل دارد و در قالب نظام بودجهبندی عملیاتی شده و از بودجهریزی هزینهای به بودجهریزی عملیاتی تغییر یافته است.
معاون برنامهریزی و توسعه شهردار مشهد اظهار کرد: در این بودجهریزی تلاش بر این است که قیمت تمام شده در شهرداری کاهش یابد و در ازای آن کیفیت افزایش یابد و تفکرات مدیران بهره ور جایگزین مدیران هزینهای شود تا شاهد افزایش راندمان و صرفهجویی در حوزه شهرداری باشیم.
وی یادآور شد: در رصد پروژههای شهری تلاش شده است تمام پروژهها از آغاز طراحی تا پیشرفت فیزیکی آنها که بالغ بر 1400 پروژه و زیرپروژه است، در این سازمان رصد و میزان پیشرفت فیزیکی آن برآورد شود و متناسب با این پیشرفت اعتبارات نقدی کاهش یابد.
برادران از افتتاح و رونمایی نرمافزار برآورد و ریز متره نظارت و کنترل بر هزینههای عمرانی شهرداری مشهد و نرمافزار مدیریت پیمانکاران در هفته آینده خبر داد و گفت: نرمافزار برآورد و ریز متره بر اساس فهرست بها و تفکیک تملک، مصالح کلیه پروژهها را به صورت هزینههای عمرانی ریز میکند و برآورد و نظارت دقیقتر را بر روی پروژههای شهرداری عملیاتی میکند.
وی افزود: این نرمافزار به صورت پایلود در منطقه 2 و 6 شهرداری آماده اجراست و پیشبینی میشود این نرمافزار تا پایان سال در کلیه مناطق شهرداری اجرا شود.
وی بیان کرد: در نرمافزار مدیریت پیمانکاران از 1400 پیمانکار شهرداری ثبت و ضبط شده است و توانسنجی و بهینهسازی تمامی پیمانکاران در عرصههای مختلف و کمیتههای تخصصی در آن نرمافزار گنجانده میشود.
مستند سازی تجارب مدیران ارشد شهری
وی انتقال تجارب به سایر کلانشهرها، برگزاری دوره آموزشی 10 ساعته برای کارشناسان خبره کلانشهرها و اساتید مرتبط در دانشگاه فردوسی مشهد، رونمایی از نرمافزار بانک دانش برای نهادینه شدن مدیریت دانش، نگاشته شدن 1500 مقاله از مقالات تجربیات مجموعه شهرداری مشهد و بارگذاری آنها در سایت، مستندسازی گروه مستندسازی تجارب مدیران و معاونین و مدیران ارشد مجموعه شهرداری را از دیگر اقدامات معاونت برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد عنوان کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: این تجارب در قالب یک مجلد طراحی و تهیه و تدوین شده است که آیندگان از آن استفاده کنند.
دانش سازمانی سرمایه شهرداری مشهد
وی بیان کرد: سرمایه شهرداری مشهد ساختمانها، مستغلات و یا منابع مالی نیست، بلکه سرمایه عمده این شهر دانش سازمانی است که در تک تک سازمانها و مناطق شکل گرفته است و امیدوار هستم این دانش سازمانی که قدمتی 100 ساله دارد، روند ارتقا را حفظ کند.
وی به 114 نرمافزار کاربردی و مفید کامپیوتری که برای اولین بار در مشهد طراحی و مستقر شده اشاغره کرد و گفت: این نرم افزارها به دانش سازمانی در شهرداری مشهد کمک میکند.
بار کارگران ساختمانی نباید بر دوش شهرداری ها باشد
وی با بیان اینکه ما مراتب انتقاد خودمان را در نشست معاونت برنامهریزی کلانشهرهای ایران نیز اعلام کردهایم، افزود: در ادامه با اذعان به این مطلب که کشور علاوه بر اینکه اعتباراتی را به کلانشهرها نداده است، بلکه تحمیل بار مضاعف تخصصیص بودجه به کارگران ساختمانی از دیگر موضوعاتی است که بر دوش شهرداریها قرار داده است که شهرداران از آن رضایت ندارند.
وی در پایان گفت: معاونت برنامهریزی شهرداری مشهد در تمام عرصهها موفق بود و نظامات پیچیده برنامهریزی در شهرداری نهادینه شده است.
نظر شما