به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، محمد قسیم عثمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در بین کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات که حدود 30 نفر بودند بیشترین رای را کسب کرد و جزو 5 نفر انتخاب شده در کمیته امور عمومی بود به کمیسیون برنامه و بودجه معرفی شدند.
اما عثمانی امروز طی نامه ای به کمیسیون برنامه و بودجه انصراف خود از کاندیداتوری ریاست دیوان محاسبات اعلام و علت آن را تقاضای مردم حوزه انتخابیه برای باقی ماندن وی در کرسی نمایندگی عنوان کرد.
کمیته امور عمومی، عثمانی، امیری، رحیمی، سعادت و گرانمایه پور را به عنوان 5 کاندیدایی که بیشترین امتیاز را به لحاظ سابقه اجرایی مرتبط و تحصیلات دارند به عنوان گزینه های ریاست دیوان محاسبات از میان 30 کاندیدا به کمیسیون برنامه و بودجه معرفی کردند.
عثمانی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص علت انصرافش در آخرین ساعات باقی مانده تا بررسی صلاحیت 5 کاندیدا در کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دیوان محاسبات جایگاه ویژه ای در قانون اساسی و نقش بی بدیلی در نظارت بر عملیات مالی و حسابداری کلیه دستگاه ها و وزارتخانه هایی دارد که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند، بنابراین می طلبد با توجه به نقش دیوان محاسبات، ریاست دیوان هم با یک نگاه علمی تخصصی و غیرسیاسی بتواند به وظیفه خود عمل کند و دیوان را در مسیری قرار دهد که نظارت بیشتری بر عملیات مالی دستگاه ها داشته باشد.
وی ادامه داد: بنده بر اساس تجربه، تخصص، تحصیلات و سوابقی که داشتند احساس وظیفه کردم وارد این میدان شوم و خود را به عنوان کاندیدا معرفی کنم و برنامه هایم را بگویم.
نماینده بوکان ادامه داد: زمانی که بین کاندیداها امتیازبندی شد کمیته امور عمومی بیشترین امتیاز را به بنده دادند و پس از آن که از 11 نفر که بیشترین امتیاز را داشتند دعوت شد که به کمیسیون برای مصاحبه را بروند مجدداً بیشترین رای را به بنده دادند که جای تقدیر و تشکر دارد.
عثمانی گفت: اما در همین فاصله یک رایزنی با مردم حوزه انتخابیه داشتم و متوجه شدم که آنها انتظار دارند در سمت نمایندگی برای آنها باقی بمانم و من ترجیح مردم حوزه انتخابیه را به خواست خود ترجیح دادم اگر آنها اولویت را به این می دهند که در این سمت خدمتگزار مردم و نظام باشند، به تشخیص آنها عمل کردم نه تشخیص خودم.
وی ابراز امیدواری کرد که هر کسی که در سمت ریاست دیوان محاسبات قرار می گیرد دیوان را در ریل تخصصی خود قرار داده و به حسابرسی بیش از پیش بها دهد.
نماینده بوکان ادامه داد: باید به تربیت و آموزش نیروهای حسابرس بیشتر توجه شود و برای آینده کشور دیوان محاسبات نیروآفرین شود. معتقدم یک رشته تحصیلی به عنوان دیوان محاسبات باید داشته باشیم تا افراد متخصص تربیت شود و با توجه به تنوع مسئولیت حسابرسان دیوان می طلبد از حالا برای آینده نیروسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم در جهت تدوین استانداردهای حسابداری دولتی تدبیر شود و مدیر بعدی دیوان محاسبات این موضوع را به نتیجه برساند. همچنین استانداردهای حسابرسی دیوان محاسبات هم باید تدوین شود زیرا اگر این استانداردها رعایت شود هر کسی که حسابداری کند به نتیجه واحد می رسد اما اگر استاندارد نداشته باشیم عملاً حسابرسی یک کار سلیقه ای می شود و نتایج متفاوتی از آن خارج می شود در واقع چالش های بین دولت و مجلس بر سر گزارشات دیوان محاسبات به علت فقدان استانداردهای حسابداری است.
این نماینده اهل تسنن مجلس بااشاره به احتمال بسیار قوی انتخابش به عنوان ریاست دیوانمحاسبات با توجه به آرای داده شده گفت: این ظرفیت نظام را می رساند که میدان خدمت برای همه اقوام و مذاهب باز است و همه در نظام اسلامی فرصت خدمت دارند امیدوارم بتوانیم در هر جایگاهی که هستیم از نظام به نحو احسن پاسداری کنیم.
وی گفت: برنامه هایم را که مورد استقبال کمیسیون هم قرار گرفته در اختیار رئیس دیوان قرار خواهم داد و مشورت بی توقع به رئیس دیوان می دهم تا دیوان از حالت دادسرایی خارج و به یک دستگاه 100 درصد مالی و نظارتی و حسابداری و حسابرسی تبدیل شود.
نماینده بوکان در پاسخ به این سوال که آیا از بین کاندیداها کسی جایگزین خواهد شد یا انتخاب از بین 4 گزینه باقی مانده خواهد بود گفت: کمیسیون از بین 4 نفر باقی مانده یک نفر را انتخاب خواهد کرد که پیش بینی من این است که چون آقای رحیمی دادستان بوده و تعامل سازنده و خوبی بین دادسرا و دیوان محاسبات در زمان مسئولیت وی برقرار بوده است از سوی دوستان کمیسیون برنامه و بودجه مورد استقبال قرار گیرد.
وی گفت: در هر حال من همیشه آرزو می کنم رئیس دیوان محاسبات یک حسابرس باشد.
نظر شما