پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۴ شهریور ۱۳۹۲، ۱۳:۵۷

اثباتی در نشست خبری عنوان کرد:

بررسی بیش از 41 هزار اثر در جایزه شهید آوینی/ هیئت داوران بین‌المللی در کنگره شعر مقاومت

بررسی بیش از 41 هزار اثر در جایزه شهید آوینی/ هیئت داوران بین‌المللی در کنگره شعر مقاومت

دبیر دومین جشنواره کتاب سال مقاومت و چهارمین کنگره شعر مقاومت از بررسی بیش از 41 هزار عنوان کتاب در این جشنواره و تشکیل هیئت داوران بین‌المللی در کنگره شعر مقاومت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین دوسالانه جایزه کتاب سال مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) صبح امروز یکشنبه 24 شهریور در بنیاد فرهنگی روایت برگزار شد.

در این نشست بهروز اثباتی دبیر این جایزه ادبی در سخنانی اظهار داشت: امروز مفهوم مقاومت کلان‌تر و عام‌تر و تبدیل به گنجی شده است که باید توسط همه ما حراست شود. تحولاتی که در موضوع ژئوپولیتیک منطقه خاورمیانه در سال‌های اخیر رخ داده است، ادبیات تازه‌ای را با عنوان ادب مقاومت پدید آورده که منجر به تولید آثار ادبی قابل توجهی شده است. مقصود ما از مقاومت و درج نام آن در این جشنواره هم انعکاس پیروزی انقلاب اسلامی در جهان است.

وی در ادامه با بیان اینکه امروزه در جهان شاهد پیدایش ادبیاتی با عناوین مستضعفان و ادبیات مستکبران هستیم، افزود: چالش‌های جدی در حوزه فرهنگ و ادب در جهان پیرامون ماست و در این میان، ادبیات مقاومت در سال‌های اخیر در چالشی جالب توجه از نگاه ناسیونالیستی و چپ به سوی ادبیات دین‌مدارانه حرکت کرده است و باید آن را تقویت کرد.

اثباتی در ادامه با اشاره به برگزاری کنگره شعر و ادبیات مقاومت اظهار داشت: جایزه ادبی شهید آوینی، حاصل برگزاری کنگره شعر مقاومت بود. حین برگزاری کنگره شعر بود که متوجه شدیم حوزه ادبیات داستانی مستند و پژوهش در موضوع مقاومت دچار تحولاتی شده است که باید مورد بررسی قرار بگیرد و حاصلش هم برگزاری نخستین دوسالانه ادبی کتاب سال مقاومت با بررسی آثار منتشر شده در سال 88 و 89 بود که در ادامه، دومین دوسالانه با موضوع آثار تالیف شده در موضوع مقاومت به زبان فارسی در سال‌های 90 و 91 مطرح شد.

وی ادامه داد: برای نخستین بار امسال شاهد بررسی آثار عربی و انگلیسی با موضوع مقاومت اسلامی در کنگره هستیم و برای جبران نبود این بخش در دوره قبل، در این بخش آثار تالیفی در چهار سال گذشته را بررسی کرده‌ایم.

دبیر دومین دوسالانه ادبی مقاومت افزود: البته باید اذعان کنم که در بخش کتاب به ویژه در حوزه تخصصی شعر و داستان کماکان وضعیتمان مطلوب نیست و عقب هستیم، اما در موضوع پژوهش و مطالعات بنیادین می‌توان حس کرد که یک گفتمان تازه بنیان‌گذاری شده است و آثار درخور توجهی نیز متناسب با آن منتشر شده است.

اثباتی ادامه داد: امسال برای نخستین بار، کارگروه ویژه‌ای را برای موضوع ادبیات کودک و نوجوان ایجاد کرده‌ایم که به نظرم با وجود دشواری تالیف در این حوزه، نتایج آن نشان از یک حرکت موفقیت‌آمیز در این بخش دارد.

دبیر دومین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس در ادامه با اشاره به روند داوری این جشنواره اظهار کرد: پس از انتشار فراخوان در سال گشته ما با بیش از 3 هزار ناشر مکاتبه کردیم و در نمایشگاه بین‌المللی کتاب نیز تیم‌هایی بسیج شدند تا با همه ناشران به ویژه در بخش کودک و نوجوان مذاکره کنند. در نهایت در مجموع آثار منتشر شده در سال 90 و 91 تعداد 41891 اثر قابل بررسی شناخته شدند که از این میان پس از ریزش و تایید 358 عنوان کتاب تایید و در کنار آن 714 عنوان کتاب نیز از سوی خود ناشران به دبیرخانه رسید. در نهایت نیز آثار به ترتیب شامل 102 عنوان در بخش جنگ نرم، 13 عنوان در بخش استراتژیک، 41 عنوان در بخش شعر، 98 عنوان در بخش فلسطین، لبنان و صهیونیسم‌شناسی، 48 عنوان در حوزه نقد، پژوهش و ادبیات تحقیقی، 35 عنوان کتاب در بخش ادبیات داستانی، 47 عنوان در بخش ادبیات مستند، 33 عنوان در حوزه بیداری اسلامی، 10 عنوان در حوزه هنری و 106 عنوان در بخش کودک و نوجوان به داوران برای بررسی تحویل شد.

به گفته اثباتی در بخش بین‌الملل نیز 836 عنوان اثر بررسی شد که از میان آنها 330 اثر تایید و در نهایت 134 عنوان با داوری مرحله اول انتخاب شدند.

اثباتی در ادامه با اشاره به برگزاری اختتامیه این دوره از جشنواره در سوم آذرماه سال جاری گفت: در فاصله امروز تا اختتامیه سه نشست تخصصی برای تعمیم و ارائه دستاوردهای علمی جشنواره برگزار می‌شود که نخستین آن 26 شهریور با موضوع بررسی آثار در بخش ادبیات و هنر و پژوهش و جنگ نرم در خانه هنرمندان برگزار می‌شود و دومین آن در 9 مهر با موضوع بررسی آثار کودک و نوجوان برپا خواهد شد و سومین آن نیز در 26 آبان با موضوع بررسی آثار غیرفارسی‌زبان خواهد بود و در همان نشست نیز کاندیداهای دریافت جایزه معرفی خواهند شد. در همین فاصله نیز در روزهای 11 تا 13 آبان کنگره چهارم شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی برپا می‌شد که امسال گروه داوری آن از ادیبان کشورهای مصر، یمن، لبنان و دو نفر از ایران خواهند بود.

اثباتی در ادامه این نشست خبری به موضوع کنگره شعر مقاومت بین‌المللی اسلامی اشاره کرد و گفت: 110 رزومه از شاعران مقاومت در جهان مورد بررسی ما قرار گرفت و در کنار تقاضاهایی که به واسطه فراخوان به دست ما رسید در نهایت منجر به انتخاب 20 شاعر از 20 کشور جهان شد و البته هنوز هم از کشورهای مالزی، هند، تاجیکستان و ترکیه تقاضا برای حضور در کنگره داریم. سعی ما این است که در طول سه روز برپایی این کنگره، سه نشست تخصصی نیز برپا شود و در کنار آن چند جلد کتاب نیز تولید و منتشر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این کنگره امسال در تهران برگزار می‌شود، گفت: برگزاری کنگره شعر مقاومت در کرمانشاه سال قبل برای ما دستاوردهای زیادی داشت؛ از جمله اینکه چند شاعر حاضر در آن به من می‌گفتند حضور ما در مناطق مرزی ایران بدون هیچ محدودیتی برای ما شگفت‌آور است و به اعتقاد من این حضور، جوهره جمهوری اسلامی را به همه آنها نشان داد. امسال هم با وجود اصرار زیاد دوستان ما در استان خوزستان به دلیل مشکلات ارزی و یک سوم شدن بودجه، ناچار از برگزاری کنگره در تهران شدیم تا از هزینه‌های برگزاری کاسته شود، اما با این حال نشست‌هایی را برای شاعران حاضر در کنگره در قم، کرج، اسلامشهر و شهرری خواهیم داشت.

اثباتی از کشورهای کویت، عراق، لبنان، فلسطین، مصر، تونس، سودان، عرببستان، بحرین، یمن، تاجیکستان، پاکستان و هند به عنوان میهمانان قطعی کنگره نام برد و گفت: احتمال حضور شاعرانی از ترکیه و آذربایجان و چند شاعر عرب ساکن آلمان و انگلستان نیز در کنگره هست.

اثباتی در پایان تاکید کرد: کنگره شعر مقاومت، هدیه نقدی ندارد و حتی مبلغی را که سال قبل به عنوان توشه راه به برخی از حاضران داد، از طرف آنها به ما پس داده شد و این نشان می‌دهد که چقدر نام ایران در خارج از کشور زیبا و توام با احترام یاد می‌شود.

وی همچنین از بیان میزان هدیه جایزه ادبی شهید آوینی نیز به دلیل تلاش برای افزایش آن خودداری کرد و از همکاری رسانه‌های گروهی، بنیاد فرهنگی روایت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه هنرمندان، بسیج هنرمندان، سازمان بسیج مستضعفین و شهرداری تهران در برگزاری این کنگره تشکر کرد.

کد خبر 2135879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha