پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۷ شهریور ۱۳۹۲، ۱۴:۰۶

اخبار کوتاه/

جنین یک مادر باردار دیابتی نیز به دیابت مبتلاست/تلفن همراه سلامت جنین را تهدید می کند

جنین یک مادر باردار دیابتی نیز به دیابت مبتلاست/تلفن همراه سلامت جنین را تهدید می کند

یاسوج – خبرگزاری مهر: یک کارشناس آزمایشگاه گفت: جنین یک مادر باردار دیابتی نیز به دیابت مبتلا است و چکاپ برای برخی افراد باید حداقل یکسال و برای برخی افراد باید کمتر از یک‌سال انجام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، فایز شریفی افزود: خانم‌هایی که فرزند ناقص یا با وزن بیش از چهار کیلوگرم به دنیا می‌آورند و خانم‌هایی که کیست تخمدانی دارند نیز در ردیف افرادی هستند که باید به صورت مرتب و کمتر از دوره یک‌ساله چکاپ لازم به ویژه آزمایشات دیابت را انجام دهند.

وی بیان داشت: بهتر است خانم‌های باردار در هفته 25 تا 28  بارداری آزمایش قند بدهند که برای فرزند آن‌ها مشکلی به وجود نیاید.

شریفی افزود: بیماری دیابت در خانم‌های باردار به صورت موقت و گذرا دیده می‌شود.

وی اظهار داشت: دیابت بارداری به دلیل برهم خوردن متابولیسم بدن در خانم‌های باردار ایجاد می شود و در صورت ابتلا به دیابت بارداری، هم مادر و هم جنین مستعد ابتلا به دیابت هستند.

این کارشناس آزمایشگاه چکاپ دیابت افراد بالای 40  سال به طور مرتب را ضروری دانست و گفت: اگر فردی به مدت طولانی این حالت را داشته باشد، ابتلای کامل به دیابت پیدا می‌کند و اگر فردی به طور مداوم در معرض آن باشد، دچار آسیب‌های قلبی و عروقی، چشمی، کلیوی و سیستم عصبی می‌شود.

مادران باردار استفاده از تلفن همراه را محدود کنند

کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: تلفن همراه از جمله وسایل دارای اشعه است که سلامت جنین را تهدید می‌کند.

علی مکارمی افزود: مادران باردار باید توجه داشته باشند که اگرچه دوری از وسایلی مانند تلفن همراه در زندگی امروزی بسیار بعید به نظر می‌رسد، اما هیچ چیز قابل مقایسه با سلامتی فرزند شما نیست.

وی ادامه داد: ماکروویو، رایانه و لیزر نیز از جمله وسایل رایج در محیط زندگی هستند که باید در دوران بارداری تا حد ممکن از آن‌ها دور بود.

این کارشناس بهداشت پرتوها با بیان اینکه رعایت سه اصل اساسی حفاظت در برابر پرتوها در دوران بارداری اهمیت ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: این اصول شامل زمان، فاصله و حفاظ‌های موجود در مقابل اشعه‌ها است.

مکارمی توصیه کرد: مادران باردار باید بکوشند ضمن کاهش مدت زمان تماس با وسایل دارای اشعه مانند رایانه و استفاده از آن‌ها تنها در مواقع ضروری، فاصله خود را نیز تا حد ممکن کاهش دهند.

وی افزود: فاصله گرفتن از نیروگاه‌های هسته‌ای، برق فشارقوی و آنتن‌های BTS نیز باید در دوران بارداری مورد توجه قرار گیرد.

کارشناس بهداشت پرتوهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تاکید کرد: در صورت ضرورت انجام امور رادیوگرافی، مادران باردار باید مسئول فیزیک بهداشت مرکز رادیولوژی را از بارداری خود مطلع سازند.

یکی از امدادگران کهگیلویه و بویراحمد 34 بار خون اهدا کرده است

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از امدادگران اورژانس 115 یاسوج تاکنون 34 بار با مراجعه به سازمان انتقال خون استان اقدام به اهدای خون کرده است.

ضیاء رسولی افزود: "محمدلطیف یزدان‌شناس" از کارکنان نمونه اورژانس است که به طور مستمر از سال 73 تاکنون اقدام به اهدای خون کرده است.

وی بیان داشت: به مناسبت دهه پرفروغ کرامت و میلاد امام رضا(ع) کارکنان مرکز اورژانس 115 شهر یاسوج در سازمان انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد حضور یافته و خون خود را به بیماران نیازمند اهدا کردند.

رسولی افزود: این حرکت نوع دوستانه نیروهای اورژانس همگام با رسالت کاری آنان و خدمت‌رسانی به مردم و نیازمندان است.

وی تصریح کرد: کارکنان اورژانس 115 کهگیلویه و بویراحمد نه تنها در زمان بحران‌ها و حوادث، بلکه در هر فرصتی حاضر به ایثار و کمک به هم‌نوع هستند.

رسولی این اقدام را دارای نقش موثری در نهادینه‌سازی فرهنگ گذشت در جامعه دانست و افزود: هر واحد خون اهدایی جان سه بیمار نیازمند را نجات می‌دهد و افرادی که توانایی خون دادن دارند می‌توانند خدمت بزرگی به هم‌نوعان خود کنند.

کد خبر 2138243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha