به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی مدیر اجرایی شورای نگهبان در همایش صلح عادلانه در نظام جهانی گفت: صلح منافع ملی ما را تامین می کند و طبیعی است که منافع ملی بدون ارایه تعریف مشخص می تواند ابزاری در دست قدرتمندان و صاحبان زور باشد که در عرصه های بین المللی فعالیت می کنند.
وی افزود: به همین خاطر در صحنه هایی که امروز شاهد هستیم مانند مصر، بحرین و سوریه صلح در هر سه حوزه تعاریف متفاوتی دارد و هم سازمانهای بین المللی و هم دولت های زورمدار با نگاه متفاوت به این سه حوزه رفتار می کنند.
کدخدایی تاکید کرد: تعریف صلح بر اساس منفعت دولت ها و منافع آنها است و آن نیز بر اساس منفعت برخی از دولت ها تعریف شده است.
وی گفت: نکته دیگر فقدان تعریف روشن از اصل برابری دولت ها است. زمانی که سازمان ملل شکل گرفت محل بحث بود، آن چه در برخی اسناد بین المللی لحاظ شد اصل برابری دولت ها است که شاهد هستیم همین امر نقض می شود و امتیاز ویژه به دولت های معدود داده می شود.
مدیر اجرایی شورای نگهبان گفت: همین مساله منجر به این مطلب شده که سازمان های بین المللی نمی توانند کمک موثری در تحقق صلح داشته باشند.
وی افزود: معیوب بودن ساختارهای بین المللی و جهانی در تحقق صلح طبیعی است چرا که دیوان دادگستری بین المللی تاکنون نتوانسته آرای درستی در تحقق صلح بدهد، سازمانها و نهادهای بین المللی نتوانسته اند در سوریه، مصر و بحرین تلاش موثری را برای صلح داشته باشند.
نظر شما