لیلی سید مرادپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی کودک "زنده باد کودکی، زنده باد جوانی" است و در راستای گرامیداشت این هفته شبکه بهداشت اسلامشهردر نظر دارد برنامه های متنوعی از جمله برگزاری جشن، مسابقه نقاشی و اهداء جوایز و آموزش قواعد ترافیکی توسط کارشناس راهنمایی و رانندگی برای کودکان پیش دبستانی را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار کند.
وی از برگزاری جشن و مسابقه نقاشی و اهداء جوایز به کودکان پیش دبستانی روستای محروم حسین آباد طپانچه و خانه فرهنگ چهاردانگه خبر داد و افزود: ارائه مشاوره رایگان در زمینه تغذیه کودک و مهارتهای فرزند پروری به مادران توسط کارشناسان تغذیه و روانشناسی در خانه فرهنگ چهاردانگه، همکاری در ارائه صبحانه سالم به مناسبت 17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ در کانون پرورش فکری و خانه فرهنگ چهاردانگه و پیش دبستانی حسین آباد طپانچه، کلاس آموزشی با موضوع کودک و نیایش در مهد قرآن منطقه موسی آباد، برگزاری مسابقه ورزشی و اهداء جوایز در مدارس دو منطقه احمدآباد مستوفی و میان آباد، برگزاری کلاسهای آموزشی برای مراجعین و رابطین بهداشتی و مهدهای کودک و دانش آموزان در هفته کودک و ارسال پیامهای بهداشتی از طریق سیستم پیامکی شبکه به مردم شهرستان از دیگر برنامه های شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر است.
این مسئول با اشاره به اینکه روز هشت اکتبر مصادف با 16 مهرماه " روز جهاني کودک " نام گذاري شده، عنوان کرد: روز جهانی کودک برای یادبود و افتخار کودکان شناخته شده است،
کشورها و سازمانهای بینالمللی مختلف روزهای متفاوتی را به عنوان روز کودک اعلام کرده و مراسم این روز را در آن جشن میگیرند در ایران نیز به همین مناسبت 15 الی 21 مهرماه به عنوان هفته ملی کودک در نظر گرفته شده است.
وی روز جهاني کودک را بهانه اي براي ورود به جهان کودکان دانست و اضافه کرد: براي ورود به اين جهان بايد آگاهي هاي خود را فراموش کنيم و با ناآگاهي هاي کودکانمان همراه شويم. آموختن زبان کودکانه نيز قدم بعدي است، کودک بايد در فضايی سرشار از خوشبختی، محبت و تفاهم بزرگ شود.
مرادپور از صرف سالانه هزینههای غیرقابل تصور برای تولید انواع سلاحهای هستهای و غیرهستهای خبر داد و افزود: هرساله تعداد زیادی از کودکان جهان به علت گرسنگی، عدم وجود امکانات بهداشتی، سوء تغذیه، کودک آزاری و.... جان خود را از دست میدهند در حالی که تنها با اختصاص پنج دلار برای هر کودک میتوان جان 90 درصد از این کودکان را نجات داد، همچنین برای بهبود چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، هزینهی شش هفتهی بودجه تسلیحاتی جهان کافی است.
وی با اشاره به نظر اسلام درباره کودک گفت: قبل از ظهور اسلام، کودکان در وضعیت بسیار بدی به سر می بردند و از حقوق عادی محروم و دستخوش اراده پدرانشان بودند، اگر پدرانشان می خواستند آنها را نگه میداشتند و گرنه برای رهایی از هزینههای زندگی آنها را میفروختند و یا دختران خود را زنده بگور می کردند.
کارشناس کودکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر در ادامه اظهار داشت: با آمدن اسلام این عادت ناپسند شدیدا مورد مقابله قرار گرفت و اسلام عالیترین توجه را به کودک کرد، آیاتی که نسبت به حقوق کودک در اسلام موجود است و روایات موجود همه دلالت بر اهمیت کودکان و حقوق آنان در اسلام دارد.
وی با بیان اینکه اسلام، پدران را از کشتن فرزندان بخاطر ترس از کمبود هزینه منع کرد، افزود: خداوند در سوره نحل میفرماید: «فرزندان خود را از ترس کمی روزی نکشید، ما به شما و آنها روزی میدهیم زیرا قتل آنها اشتباه و گناه بزرگی است» همچنین امام صادق (ع) می فرمایند: «هفت سال اول زندگی باید آزادانه و به بازی و جنبش های بدنی صرف گردد» و حضرت رسول اکرم (ص) نیز میفرمایند: «اگر کسی دارای اطفال خردسال بود باید با او در جنبشهای کودکانه و حالت بچهگانه همکاری و هماهنگی نماید.
لیلی سید مراد پور با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) به والدین امر کرده اند که به کودکان احترام بگذارید، چرا که بیتوجهی و بی احترامی به آنان باعث بروز مشکلات عاطفی زیادی در آنها میشود، یادآور شد: اسلام، به عنوان یک دین انسانساز برای اساس تربیتی انسانها از سنین کودکی ارزش خاصی قائل است و به والدین توصیه میکند که به تمامی ابعاد وجود کودک توجه داشته باشند، تا بتوانند انسانی وارسته و شایسته را تحویل جامعه بشری دهند.
نظر شما