به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز سهشنبه 16 مهر در حاشیه تودیع و معارفه معاونان سابق و جدید حقوقی، پارلمانی و امور استانها، مطبوعات و امور اطلاعرسانی و امور فرهنگی این وزارتخانه، در جمع خبرنگاران بر لزوم تقویت اقتصادی فعالیتهای عرصه فرهنگ تاکید کرد و گفت: تلاش میکنیم شرایطی را فراهم کنیم که فعالان فرهنگ و هنر کشور ما بتوانند روی پای خود بایستند و این هم جزو موارد و در واقع اولویتهایی است که من دنبال میکنم.
جنتی ادامه داد: بردن همه امکانات فرهنگی به دورترین نقاط کشور و تامین عدالت فرهنگی به نحوی که همه مردم کشور ما در دورترین نقاط هم بتوانند به صورت برابر از این امکانات استفاده کنند هم جزو سیاستهایی است که زمان زیادی میبرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که درباره احتمال تغییر مدیر اداره کتاب پرسید، تاکید کرد: با توجه به نکاتی که من امروز در سخنانم به آن اشاره کردم و سیاستهایی که دولت جدید دنبال میکند، قطعاً و حتماً باید در این حوزه تغییرات اساسی صورت دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم حل مشکلات ناشران تاکید کرد و یادآور شد: من با بسیاری از ناشران صحبت کردهام، امروز بزرگترین مشکل آنها این است که اولاً هزینههای چاپ بسیار بالا است و طبیعتاً نمیتوانند کتاب را در تیراژ بالایی منتشر کنند و دوماً به خاطر اینکه کار چاپ و اساساً خود کتاب گران شده، مشتری آن کمتر شده است. ما باید تلاش کنیم که در داخل کشور چاپخانههایی را ایجاد کنیم که بتوانند با حالتی مدرن و با قیمتهایی پایینتر کتاب را چاپ کنند. باید کارخانجات کاغذ در کشور احداث شود و اگر بتوانیم از کاغذی که از خارج از کشور وارد میشود، مستغنی شویم، این مطلوب است، ولی این زمان میبرد و شاید اگر ما در زمان شکوفایی مالی بودیم، میتوانستیم ظرف یک سال تا یک سال و نیم اینها را سامان بدهیم ولی در شرایط فعلی و با توجه به مشکلاتی که همه ما شاهد آن هستیم، باید با تامل برخورد کنیم.
جنتی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد علت به تاخیر افتادن برگزاری نمایشگاه سراسری مطبوعات و خبرگزاریها تاکید کرد: تغییر زمان این نمایشگاه زیاد مهم نیست. مهم اصل برگزاری آن است که برگزار میشود. لابد مشکلاتی در اجرا بوده که زمان این نمایشگاه تغییر کرده است. به هر حال این نوع کارها برنامهریزی نیاز دارد و وقتی معاون جدیدی میآید تا مسلط شود بر کار، طبیعتاً زمان میبرد و عمدتاً هم به این خاطر کمی به تعویق افتاده است.
وزیر ارشاد در مورد مشکلاتی که برای بیمه اهالی فرهنگ و هنر به وجود آمده است، گفت: بیمه هنرمندان هیچ گاه قطع نشد، ولی با توجه به مطالبات سنگینی که سازمان تامین اجتماعی از صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران دارد، باید فکری برای این مسئله شود. آنها (تامین اجتماعی) تهدید به قطع این خدمات کرده بودند، ولی با صحبتهایی که با مقامات مسئول شد، قرار شد که ما بخشی از مطالبات آنها را بپردازیم و آنها هم همچنان به ارائه خدماتشان بپردازند تا به طور کلی بتوانیم این مسئله را حل کنیم.
جنتی در مورد برگزار نشدن جشنوارهای به نام افق نو هم افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی این جشنواره نبوده، ولی ما باید کمک میکردیم به انجام آن و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم هیچ گاه درصدد تعطیلی آن نبوده است. خود برگزارکنندگان باید بدانند میتوانند برگزار کنند یا نه، وگرنه از نظر ما مانعی برای برگزاری آن وجود نداشته است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که معتقد بود پست قائم مقام شعر و ادب در وزارت ارشاد موازی کاری با معاونت فرهنگی بوده است، یادآور شد: ما اصلاً نمیخواهیم کار موازی بکنیم و اصلاً سیاست ما این نیست که کارها را طوری تقسیم کنیم که یکدیگر را خنثی کنند.
جنتی در مورد احتمال تداوم جشنوارههای فرهنگی زیرنظر وزارت ارشاد هم افزود: جشنوارهها البته برگزار خواهد شد، اما با توجه به تنگناهای مالی که در حال حاضر وجود دارد و نه تنها در حوزه فرهنگ بلکه در همه حوزهها، دولت با تنگناهای مالی روبرو است، ما سعی خواهیم کرد با رعایت صرفه جویی این جشنوارهها را برگزار کنیم.
وزیر ارشاد در مورد ممنوعیت استفاده از تصاویر بانوان در محصولات چاپی هم گفت: چاپ تصویر بانوان روی محصولات اشکال ندارد، اما اگر در مواردی، نوع چاپ و نوع تصویر به گونهای مفسدهانگیز باشد، این ممنوع است. اصل چاپ تصاویر بانوان روی مجلات اشکالی ندارد، مگر مواردی خاص که گاهی تصاویری را با شکلی خاص و به صورت رنگی چاپ میکنند که از جهت چاپی، ممکن است مفسدهانگیز باشد، اینها ممنوع است.
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره نحوه تعاملات فرهنگی با کشورهای عرب منطقه گفت: روابط ما با کشورهای عربی و اسلامی به دلیل اشتراکات فرهنگی زیادی که داریم، نیاز به تقویت دارد؛ چه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و چه کشورهای شمال آفریقا. در حال حاضر هم ما تفاهمنامههای متعددی را با این کشورها داریم و رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشورها فعال هستند و برخی از نمایندگان آنها هم در تهران فعال هستند. ما تلاش میکنیم از طریق برگزاری هفتههای فرهنگی و نمایشگاههای کتاب در این کشورها، فرهنگ خودمان را به این کشورها بیشتر معرفی کنیم و در عین حال از طریق مراکز پژوهشی کشور تلاش میکنیم با پژوهشگران و مراکز پژوهشی این کشورها رابطه بیشتری داشته باشیم. مجموعه اینها باعث میشود.
جنتی همچنین با رد ادعای یک خبرنگار که گفت، نمایندهای از ایران در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت حضور ندارد، گفت: خیر. اینگونه نیست. آقای عظیمی (مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی) در این نمایشگاه حضور دارد.
نظر شما