به گزارش خبرنگار مهر، نجم الدین شیخ عطاری ظهر پنجشنبه در ویژه برنامه روز جهانی استاندارد كه در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: در شش ماه اول سال جاری 10 محموله کالای فاقد استاندارد در حال عبور از مرزهای استان به عراق برگشت داده شد.
وی با بیان اینکه کردستان بازار خوبی برای توسعه صادرات در سراسر كشور را داراست، افزود: کالاهایی که از مرز عبور مي كنند حتما باید قبل از خروج به تایید استاندارد برسند تا مجوز عبور را دريافت كنند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کردستان عنوان کرد: بیشتر کالاهای برگشت داده شده از مرز در زمینه محصولات غذایی بوده است.
شیخ عطاری عنوان کرد: دلیل برگشت این محموله ها به دلیل عدم مشمولیت استاندارد اجباری، اشتباه در بسته بندی و عدم اظهار گمرک به برخی از محموله ها و يا اينكه به دلیل بالا بودن حجم صادرات بوده است.
وی گفت: اقلیم کردستان عراق نیز کالاها را کنترل می کنند و کالاهایی که مطابق با استاندارد آنها نباشد را قبول نمی کنند و به همين دليل بايد در حوزه استاندار كالا اقدامات بهتري در دستور كار قرار گيرد.
شیخ عطاری افزود: در شش ماه سال جاری در زمینه صادرات کالاها نیز 58 مورد صدور گواهینامه، هزار و 115 مورد تعیین اصالت کالا و 240 مورد تعیین ماهیت توسط اداره كل استاندارد استان كردستان انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح تجا كه طرح توسعه جامع استانداردسازی است، گفت: در راستای اجرای این طرح در شش ماه اول سال جاری شش فقره گواهی خود اظهاری و یک فقره استاندارد کارخانه ای در استان صادر شده است.
شیخ عطاری بیان کرد: در این مدت کلیه واحدهای مشمول طرح تجا مورد بررسی قرار گرفته و 10 واحد به دلیل عدم همکاری و فراهم نکردن الزامات استاندارد پلمب شدند.
وی با اشاره به اجرای طرح طاها كه طرح اجرای هماهنگ استاندارد نام دارد، افزود: هدف از اجرای این طرح انجام هماهنگ وظایف قانونی سازمان ملی استاندارد به منظور شناسایی و استانداردسازی واحدهای تولیدی مشمول مقررات استاندارهای اجباری است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کردستان افزود: در راستای اجرای طرح طاها 804 مورد کالای غیر استاندارد مشاهده و به فروشنده اخطار جمع آوری داده شد و در بازرسی از 240 قلم کالا، 70 فقره کالای غیر استاندارد کشف شد.
وی با بیان اینکه استاندارد بینالمللی حاصل اجماع نظر کارشناسان برای جلوگیری از دوباره کاری است، گفت: فرهنگ سازی برای استاندارد محور فعالیت در این اداره كل است.
وی همچنین از توقیف 48 مورد کالای غیراستاندارد در شهربازی های کردستان خبر داد و بیان کرد: کنترل و نظارت بر استاندارد سازی شهربازی و وسایل بازی لازم و ضروری است.
وی در پایان یادآور شد: در شش ماه اول سال جاری تعداد 48 فقره کالا و وسایل بازی غیر استاندارد و 28 فقره از تجهیزات شهر بازی پلمپ شده و تا زمان رفع مشکل اجازه فعالیت ندارند.
در پایان از 17 واحد تولیدی داراي نشان استاندارد در استان کردستان نیز تجلیل شد.
نظر شما