به گزارش خبرنگار مهر، داریوش پاک بین امروز در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزش بین المللی توانمندسازی ظرفیت تعاونی های زنان در ایران گفت: این دوره آموزشی می تواند برای مدیریت شایسته زنان یک فرصت طلایی باشد و بنگاه های تعاونی در سال های اخیر ثابت کرده اند که با وجود بحران های اقتصادی می توانند شرایط پایداری را در اقتصاد ایجاد کنند.
دبیرکل اتاق تعاون ایران با اشاره به فعالیت 170 هزار تعاونی و 25 میلیون نفر عضو در ایران اظهار داشت: تعاونی های بسیار زیادی در بخش های تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی، فرش و صنایع دستی، پتروشیمی، مسکن، هوافضا، نانوتکنولوژی و دانش بنیان حضور دارند.
پاک بین همچنین از اتحادیه بین المللی تعاون درخواست کرد با تشویق دولت ها در حمایت از تعاونی ها و تاسیس بازارهای مشترک تعاونی، موانع موجود در بخش تعاون را از میان برداشته و با ایجاد کنسرسیوم مشترک بین دولت ها امکان تجارت بین تعاونی ها را تسهیل کند.
وی همچنین با تاکید بر لزوم ارائه مشوق های خاص از سوی دولت ها برای تشویق مردم به عضویت در تعاونی ها بیان داشت: دانشگاه بین الملی تعاون می تواند با حداقل یک مرکز در هر قاره ایجاد شود و اتاق تعاون آمادگی دارد مقدمات این کار را در ایران انجام دهد.
همچنین غلامحسین حسینی نیا نیز در این مراسم گفت: تعاونی های زنان، بنگاه هایی هستند که بیش از 50 درصد اعضای آن را بانوان تشکیل دهند، البته حضور زنان تنها مختص تعاونی های بانوان نیست و زنان در تمامی گرایش های تعاونی نقش آفرینی دارند.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه ادامه داد: هم اکنون 17 درصد مدیران عامل تعاونی های کشور و 23 درصد اعضای هیئت مدیره و بازرسان تعاونی ها را زنان تشکیل می دهند که نشان دهنده ظرفیت بالای تعاونی های بانوان است.
حسینینیا با تاکید بر لزوم توانمندسازی تعاونی های زنان تاکید کرد: در حال حاضر 60 درصد از جمعیت 4.5 میلیون نفری دانشجویان کشور زنان هستند. تشکیل اتحادیه های صنفی برای زنان یکی از برنامه های وزارت کار است.
در ادامه این مراسم "چانهو چویی" مدیر بخش منطقه آسیا و اقیانوسیه اتحادیه بین المللی تعاون نیز گفت: هم اکنون بیش از 1 میلیاردنفر در جهان عضو تعاونی ها هستند. همچنین در منطقه آسیا و اقیانوسیه بیش از 600 میلیون نفر اقدام به تشکیل تعاونی کرده اند.
مدیر منطقه آسیا و اقیانوسیه اتحادیه بین المللی تعاون افزود: بیش از 100 میلیون شغل در سراسر جهان توسط تعاونی ها ایجاد شده که این رقم بیش از 20 درصد اشتغال زایی کارتل ها و شرکت های چندملیتی در جهان است.
نظر شما