پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۷ مرداد ۱۳۸۴، ۸:۱۹

در گفت و گو با مهر

احمد عربلو : نويسندگان ديني داستان را هميشه با شعار تمام مي كنند

احمد عربلو : نويسندگان ديني داستان را هميشه با شعار تمام مي كنند

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : احمد عربلو - نويسنده و سردبير ماهنامه " سروش كودكان " گفت : بر خلاف بعضي ها كه ادعا دارند با ورود كامپيوتر و ماهواره و ... ، كتاب و عناصر نوشتاري كمتر مورد توجه است ، معتقدم كه بهترين طريق آموزش و انتقال آموزه هاي ديني به نسل هاي جديد ، همين كتاب و ادبيات مي باشد .


اين نويسنده كودكان و نوجوانان درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان  اين مطلب افزود : هنوز كتاب و ادبيات ، غالب است  .

وي كه سردبيري ماهنامه سروش كودكان را نيز بر عهده دارد ، تصريح كرد : براي نمونه مي توانم به كودكان و خانواده هاي آنان اشاره كنم كه با سروش كودكان ، تماس مي گيرند و صحبت ها ، مشكلات و مسائل خود را بيان مي كنند تا در نشريه به آن پرداخته شود ، چون هنوز اين عقيده را دارند كه فرزندانشان از فرهنگ مكتوب حرف شنوي دارند ، بر اين اساس كودكان و نوجوانان امروز به مطالعه و كتاب علاقه مند و ما مي توانيم آموزه هاي ديني را از اين طريق به آنها به بهترين شكل ممكن  انتقال بدهيم.

احمد عربلو در ادامه خاطرنشان ساخت : در ادبيات ،  گاهي اوقات مفاهيم به صورت مستقيم به مخاطب ارايه مي شود اما براي سنين كودك و نوجوان بهتر است  كه به صورت غير مستقيم به مخاطب ارايه شود در صورتي كه بعضي از مطالب هستند كه حتما بايد به صورت مستقيم به آن اشاره شود و بسياري از مسائل ديگر را كه در قالب داستان و مسائل جذاب تر مي توان به كودكان و نوجوانان ارايه داد.

احمد عربلو : مسائل بسيار زيبايي در زندگي ائمه معصومين ( س ) وجود دارد كه هنوز به آنها نپرداخته ايم .

نويسنده كتاب " موش هاي بقالي مشهدي حسن " در ادامه اضافه كرد: متاسفانه نويسندگان ما علاقه زيادي نسبت به نگارش در زمينه هاي ديني و مذهبي ندارند كه گمان مي كنيم به نبودن انگيزه مربوط باشد، به نظر من دولت جديد بايد در اين زمينه ها سرمايه گذاري كند و انگيزه را دروجود نويسندگان پديد آورد ، جالب اينجاست كه مسائل بسيار زيبايي در زندگي ائمه معصومين ( س ) وجود دارد كه هنوز به آنها نپرداخته ايم ، فكر مي كنم اگرانگيزه ( حداقل مادي و مالي ) در اختيارنويسندگان قراربگيرد و همچنين آنها با نگارشي جديد و جذاب خلق آثار كنند ، مخاطب نيز به سوي آنها جلب مي شود.

اين نويسنده در ادامه ياد آور شد :  تجربه نشان داده است كه مقصر اصلي مخاطبان نيستند بلكه نويسندگان بايد مطالب جديد و جذاب ارايه دهند و آثارتكراري در دراز مدت باعث مي شود كه كودكان و نوجوانان رقبشان در اين زمينه و مطالعه كم شود و از بين برود.

وي تصريح كرد :  ضعف نويسنده ها در اين است كه در آثار ديني و مذهبي مي خواهند آخرداستان و اثر را با يك شعار به اتمام برسانند و يا در متن اثر از شعار استفاده مي كنند  در صورتي كه ما اگر بخواهيم واقعيت زندگي ائمه معصومين را به صورت جدي و اساسي به نمايش بگذاريم لزومي به دادن شعار نيست، زندگي ائمه معصومين هميشه همراه با يك جذابيت و شيريني  بوده است و ما اگر متن زندگي را مستند و اساسي براي كودكان و نوجوان ارايه دهيم مفيد تر مي باشد نه اينكه آنقدر اغراق كنيم كه از آن طرف بام به پايين بيافتيم و دچار شعار زدگي شويم.


كارشناسان درخصوص اينكه چرا ادبيات كودك و نوجوان جدي گرفته نمي شود تحقيق كنند .

احمد عربلو كه پيشتر سردبيري رشد نوجوان را بر عهده داشته است ، در ادامه به مهر ،  گفت :  نه تنها كتاب بلكه دركل مسائل فرهنگي كودكان و نوجوانان فراموش شده اند .


وي افزود : اين امر به صورت عادت درآمده كه كل مسائل فرهنگي ، اجتماعي و... را فقط با بزرگترها  در ميان مي گذاريم در صورتي كه در اين سنين نبايد آنان را فراموش كرد و بايد از همين جا شروع كنيم ، امروزه بر خلاف بسياري از كشورهاي پيشرفته كه كودكان خود را از سنين 2 الي 3 سالگي در مسائل فرهنگي مطرح مي كنند ،  اينجا متاسفانه به اين  صورت نيست ،  ما بايد به خودمان و مسئولانمان آموزش دهيم كه به كودكان و نوجوانان اهميت بدهند و آينده نگر باشند كه مسلما بسياري از مشكلات حل خواهد شد.





سردبيرسروش كودكان و نوجوانان درپايان گفت  و گو با مهر، ياد آور شد :  كارشناسان بايد در خصوص اينكه چرا ادبيات كودك و نوجوان جدي گرفته نمي شود تحقيق كنند ،  به عنوان مثال ، چند سال قبل يكي از دوستان از من سوال كرد كه آيا هنوزدرنشريه رشد نوجوان مشغول فعاليت هستم ياخير ؟ كه بعد از جواب مثبت من ، گفت :  اشكالي ندارد شما هم پيشرفت مي كنيد از رشد نوجوان و رشد جوان و بعد به رشد معلم و ... ارتقا پيدا خواهيد كرد ( ! )  بايد توجه داشت كه ديدگاه نسبت كودك و ادبيات كودك چگونه است؟ يعني اگر كسي با مخاطبين كم سن و كوچك سرو كارداشته باشد سطح سوادش نيز پايين تر است كه اين در ديدگاه غلط علاوه بر جامعه در مسائل آموزش نيز وجود دارد مثلا يك دبير ابتدايي با يك دبير دبيرستاني از نظر سطح سواد فرق دارند بدين صورت كه دبير دبيرستان چون  مخاطبان بزرگتري دارد از نظر سطح سوادي  نيز بالاتر هستند كه در اين خصوص  بايد جامعه توجيه شود.

 

کد خبر 215599

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha