به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی در تهران با بیان اینکه در بین 50 کشور کمتر توسعه یافته دنیا 22 کشور عضو سازمان کشورهای اسلامی حضور دارند، گفت: این کشورها با مشکلات متنوعی از جمله سوء تغذیه، بدهی خارجی کلان و ناتوانی در تامین نیازهای اساسی خود مواجه هستند که بر این اساس، توسعه بازرگانی بین کشورهای اسلامی می تواند در کاهش اختلاف درآمد بین اعضا و ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی موثر باشد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: میانگین درآمد سرانه کشورهای اسلامی 5 هزار و 507 دلار حسب برابری قدرت خرید بوده است که این موضوع اختلاف شدید بین درآمد سرانه را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی کشورهای اسلامی با همکاری و هماهنگی بین آنها می تواند برطرف شده یا کاهش یابد، این در شرایطی است که براساس پیش بینی آینده پژوهی، کشورهای جهان در سالهای آتی با بحرانهای سه گانه انرژی، آب و مواد غذایی مواجه هستند که بر این اساس، باید برای کشورهای اسلامی شرایطی فراهم شود که بتوانند از منابع مشترک یکدیگر بهره مند شوند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: عمده کشورهای اسلامی از اراضی قابل کشت برخوردارند، لذا کشورهای نیازمند مواد غذایی می توانند از طریق سرمایه گذاری در کشورهای بهره مند از مواد غذایی پایدار برخوردار شوند.
به گفته معاون اول رئیس جمهوری، توسعه صنعت گردشگری بین کشورهای اسلامی دارای جاذبه های توریستی و اماکن زیارتی می تواند به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد کمک کند.
جهانگیری ادامه داد: به موجب آمار مرکز اسلامی توسعه تجارت، ارزش کل تجارت خارجی کشورهای اسلامی در سال 2012 حدود 4 هزار و 125 میلیارد دلار بوده که از این رقم 2 هزار و 232 میلیارد دلار صادرات و 1893 میلیارد دلار واردات بوده است.
نظر شما