۱۱ شهریور ۱۳۸۲، ۲۱:۳۴

رهبرمعظم انقلاب در ديدار اعضاي موسسه رويان :

ملت ايران هميشه استعداد و توانايي خود را در فتح قله‌هاي علمي نشان داده است

ملت ايران هميشه استعداد و توانايي خود را در فتح قله‌هاي علمي نشان داده است

جمعي از دست اندركاران موسسه رويان امروز با رهبر معظم انقلاب ديدار كردند و به تشريح فعاليتهاي اين موسسه پرداختند.

به گزارش خبرگزاري  "مهر" جمهوري اسلامي ايران در جهشي علمي به عنوان دهمين كشور جهان موفق شد سلول‌هاي بنيادي جنيني انسان را توليد، تكثير و منجمد كند. اين دستاورد بسيار مهم علمي كه در دنيا به نام انقلاب پزشكي شناخته مي‌شود به همت دانشمندان و پژوهشگران مومن و متعهد پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي نصيب ايران شده است. 
جمعي از دست اندركاران اين جهش تحسين برانگيز علمي امروز در ديدار با رهبر معظم انقلاب چگونگي دست‌يابي به اين دانش مهم جهاني و نحوه اجراي اين طرح مهم را تشريح كردند.
در اين ديدار اعلام شد سلول‌هاي بنيادي جنيني كه در كشور توليد، تكثير و منجمد شده است بعنوان سلول‌هاي پر توان، توانايي تقسيم، تمايز و تبديل به همه سلول‌هاي انساني از قبيل عضله قلبي، عصب، عضله و ديگر سلول‌ها را دارا هستند و در مطالعات تكميلي اين سلول‌ها به سلول‌هاي عضلاني قلبي تبديل شده‌اند.
اين سلول‌ها در زيست شناسي تكويني، داروسازي، طب پيوند و توسعه درمان‌هاي جديد بسيار حياتي به شمار مي‌روند. تحقيقات محققان كشورمان در زمينه كاربردهاي مختلف اين سلول‌هاي بنيادي ادامه دارد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي در ديدار با جمعي از جهادگران علمي كشور كه موفق به توليد تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني شده‌اند اين دستاورد عظيم علمي را جلوه ‌اي از ظرفيت بي‌پايان و بسيار عميق استعدادهاي ملت ايران برشمردند.
رهبرمعظم انقلاب اسلامي با ابراز خرسندي فراوان از تلاش پژوهشگران و دانشمندان داخلي براي استفاده از ذخاير تمام نشدني ثروت انساني كشور افزودند: تلاش استعمارگران براي تحقير ملت ايران و وجود احساس ناتواني و حقارت در جامعه ايران، در قرن‌هاي اخير همچون سدي مانع از استفاده از مخزن عظيم استعدادهاي داخلي شده است اما تلاش‌هاي افتخار برانگيزي همچون دست‌يابي به دانش توليد، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني، اين گونه سدها را در هم مي‌شكند و ايران را به مرحله استفاده از ظرفيت بي‌پايان انساني خود نزديك مي‌سازد.
ايشان با اشاره به تاثيرگذاري مفاخر علمي ملت ايران نظير ابن ‌سيناها و فارابي‌ها در ترويج و گسترش علم در جهان افزودند: احساس ناتواني بايد به كلي از فرهنگ كشور ريشه‌كن شود چرا كه ملت ايران در طول تاريخ، بارها و بارها استعداد و توانايي خود را در فتح قله‌هاي علمي نشان داده است.
حضرت آيت الله خامنه‌اي، وجود هر يك از دانشمندان و پژوهشگران پرتلاش كشور را هديه‌اي الهي خواندند و با اشاره به كارهاي عظيمي كه پس از انقلاب بدست جوانان مومن و حزب اللهي انجام شده، افزودند: عزيزاني كه با تلاش مومنانه به دستاوردهاي ارزشمندي نظير توليد، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني و دانش هسته‌اي دست يافته‌اند بايد بعنوان پيشروان حركت علمي ملت ايران مورد تجليل و قدرداني قرار گيرند تا راه براي ورود و شكوفايي استعدادهاي جوانان باز شود.
رهبر معظم انقلاب، ايمان و توكل به پروردگار را، سلول‌هاي بنيادي شكل دهنده رفتار و حركت صحيح جوامع بشري در طول تاريخ برشمردند و با تجليل از ايمان عميق دانشمندان و پژوهشگراني كه در طرح بزرگ و ملي توليد و تكثير سلول‌هاي بنيادي فعاليت مي‌كنند؛ افزودند: توسل و توكل به پروردگار كريم، ايمان به ياري خداوند و اعتماد به نفس، عوامل اصلي پيشرفت‌ها و كارهاي عظيمي بوده كه در دو دهه اخير در كشور انجام شده است.
ايشان ملت ايران را ملتي عزيز و مظلوم خواندند و با تاكيد بر لزوم تشريح نتايج عملي و ملموس اين دستاورد بزرگ براي مردم افزودند: علت اصلي خصومت دشمنان با ملت ايران، اين واقعيت است كه انقلاب اسلامي مردم ايران و دستاوردهاي علمي انديشمندان و پژوهشگران ايراني، ديگر ملت‌هاي مسلمان را به خود باوري تشويق مي‌كند و مجموعه جهان اسلام را از كنترل قدرتمندان دور مي‌سازد.
در اين ديدار قبل از سخنان مقام معظم رهبري، دكتر منتظري رييس جهاد دانشگاهي در گزارشي تصريح كرد: فرزندان انقلاب در جهاد دانشگاهي، همه توانايي و تلاش خود را براي ايجاد جنبش نرم افزاري و توليد علم و تحقق اهداف عملي و فرهنگي انقلاب بكار گرفته‌اند.
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي نيز در اين ديدار، ايمان و اعتقاد عميق پژوهشگران اين موسسه و اعتقاد آنان به توانايي‌هاي خودي را مبناي اصلي جهش عظيم علمي و توليد، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني خواند.
دكتر كاظمي گفت: دانشمندان و پژوهشگراني كه در اين طرح فعالند؛ بدنبال اداي تكليف ديني هستند و آثار اين نگاه اعتقادي را در پيشرفت‌هاي علمي خود كاملا مشاهده مي‌كنند.
به اطلاع مي‌رساند كه تاكنون تنها سوئد، ژاپن، آمريكا، استرليا، انگليس، هندوستان، كره جنوبي و سنگاپور موفق به توليد سلول‌هاي بنيادي جنيني شده‌اند.

کد خبر 21670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha